Visszafelé tüsszentés a fűevéstől, mit csináljak?
Ha a kutytusom elkezd "legelni" utána szinte mindig elkezd visszafelé tüsszögni, gondolom a fűszál valahol elakad.
Csak akkor csinálja, ha unazkozik, tegnap reggel is figyelmetlen voltam miközben egy ismerőssel találkoztam, beszélgettünk, és a kuty megevett néhány fűszálat. Ez úgy elakadt, hogy 1 napja szörcsög, hallom hogy betaknyosodott, vagy legalábbis mintha ott elakadna a váladék, de a fűszál nem megy le... Azóta már evett, az sem vitte le. Az előbb azt csináltam, hogy 1-2 csepp sós vizet csöppentettem az orrába, hátha feloldja a lerakódást.
Emiatt nem hiszem, hogy dokihoz kéne menni, legalábbis a net azt írja, hogy előbb-utóbb magától megszűnik ez az amúgy gyakori jelenség. De mivel segíthetnék, hogy lemenjen a letapadt fű?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy ideje (kb. másfél hete) időnként elkezd prüszkölni a kutyám. Van amikor csak egyet-kettőt, de van amikor sokat és nagyon intenzíven. Amikor fekszik a helyén akkor nincs ilyen probléma, néha órák telnek el úgy hogy nem prüszköl. De például amikor viszem le a...
Csivava rángatja a fejét és folyton tüsszent most abbahagyta 10 perc után de nem bízom a véletlenre ha megértitek mi lehet?
Sziasztok! Második alkalommal fordul elő, hogy az 5éves közepes termetű keverék kutyám éjszaka prüszkölve fújtat egyet, aztán mintha torkán akadt volna valami, köhint, krákog, öklendezik egy erőteljeset. Egy hete lehetett az első ilyen alkalom hajnalban, de aztán...
1 éves tacskó.Ma lettem figyelmes arra, hogy sokat prüszköl a kutyám, és az orrának az egyik fele a linkelt képen mint látszik, mint ha sebes/irritált lenni, ha prüszköl kicsit bevérzik. Illetve a szeme is könnyezik, csipásodik azon az oldalon. Az állatorvosokkal...
Az utóbbi félévben többször megesett, (talán 2x 3x) hogy a kutyusom hirtelen elkezdett folyamatosan zihálni.. Olyan volt mintha bokákolni, hányni készült volna, de nem volt annyira erős hangja. Gyorsan vette a levegőt és köhögésszerűen jött ki belőle, és ez...
Allergiás?Vagy vmi más?Valoszinuleg sok oka lehet,de mik?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!