Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt már, hogy előítéletesen...

Volt már, hogy előítéletesen viselkedtek az emberek, mert bull típusú kutyád van?

Figyelt kérdés

Például elhúzták a kutyájukat, átmentek az út túloldalára, megjegyzéseket tettek, stb.

Szívesen meghallgatnék tapasztalatokat.2019. jan. 14. 22:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
69%

Két ivartalanított amstaffom van, egy kan, egy szuka. Igazi türelmes, szelíd birka mindkettő, ők nem viszik tovább a fajta rossz hírét. :)

8 éve lakunk ugyanitt, egy zöldövezeti lakótelepen. Az agresszív görcsöket tartó banyák 8 éve kerülgetnek visítozva, fenyegetve, hogy engem is agyon kéne lőni a kutyáimmal együtt... Megszoktam, abszolút nem érdekel. :D

A legtöbben odajönnek barátkozni, főleg a nagykutyások. A Duna partra járunk le minden nap, ott érdekes módon senki sem félti a kutyáját az enyéimtől. Pedig vannak egészen apró kutyusok is, akikbe legalább egy IPO-s dobermann lelke szorult...

Vannak kutyák viszont, akiktől még én is tartok. A közeli kertes házas részen lakott egy amerikai bulldog, aki veszélyessé volt nyilvánítva, ketten sétáltatták két pórázzal, szájkosárban. A kutya többször kiszökött, kisebb-nagyobb vérfürdőt rendezett a lakótelepen (kiváltképp utálta a gyerekeket is). Több kutya megölése és emberre támadás miatt elvették a gazdától, azóta nem láttam szegényt. Na őt még az én kutyáim is aggódva figyelték messziről.

Ennek a pibbú-utálatnak addig nem lesz vége, amíg van ostoba gazda, aki már ránézésre full stupid a fajtához.

2019. jan. 15. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/33 anonim ***** válasza:
73%
Én megszólalnék a másik oldalról is. Igaz, az én kistestūim nem ideggörcsök, teljesen nyugodtak és az ilyen acsarkodókat elintézik egy kikerüléssel. De sokszor én is elhúzom a bichonomat, mert ölte meg majdnem neveletlen dobi, akinek a gazdája egy igazi sggfej. Ha látom, hogy a kutyám dominánskodik, olyan testtartást vesz fel, akkor elhúzom a másiktól, fōleg a nagyobbaktól mert nem szeretném, hogy ez felbosszantsa a nyugodtan cammogó kutyát. Tiltom is a viselkedést természetesen. Ilyenkor én is kapok utálkozó tekinteteket bōven, meg van, aki azért is nyomja oda a kutyáját, hogy nem bánt. Mintha meg sem hallaná, hogy az enyém meg domináns és nem akarok balhét, direkt nem engedem oda, amikor ilyen magatartást tanúsít, ez a tanulás része. Ha nem veszi fel ezt a magatartást, odamehet. Alapvetōen egyébként tényleg nyugodt, normális a kutyám, soha nem acsarkodik, egy hangja nincs, csak a tartásából látszik, kinek adja meg magát és kinél arcoskodik. A másik kutyám egy shiba, ō semleges, se nem domináns, se nem megadó, ō csak elvan, megszagolja a másikat és tovább áll, de neki is akartak már menni más kutyák és még nekik állt feljebb, amikor felkaptam a kutyát. Viszont valóban le a kalappal a normális, fajtát tisztességgel tartó bullos gazdik elōtt, én imádom a pitbullt, amstaffot, mint fajtát, de nem tartanám. A házban lakik két bull típusú keverék, az egyik a lakásból mindenkivel arcoskodik, de a kutyámat mindig csóválva üdvözli és engem sem ugat meg soha. Megugatja az embereket, kutyákat bentrōl, kint kisangyal séta alatt. Gondolom elég territoriális lehet. A másik az életben nem látott még a belsō udvaron kívül semmit, idegbeteg, elrángatja a gazdáját, 10 percet van kint egy nap, azt is rövid pórázon a kertben, agresszív, ugat, kitámad, de milyen k,,va menō. Az ilyenek miatt születnek elōítéletek, de szerintem az is magáról ad bizonyítványt, aki emiatt a fajtát gyūlöli és ha megtépi a gazdáját a kutya, akkor is a felelōtlent sajnálja, hogy milyen gonosz hálátlan egy dögje van...
2019. jan. 15. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Menhelyi, nagytestű keverékem van, igen enyhe bull beütéssel. Mikor ide költöztünk, többen megjegyezték, hogy errefelé nem divat a harcikutya. Ha eltűnt egy macska a környéken, biztos a pittbull szedte szét. Pedig max. halálra csókolná a macskákat, hárommal együtt nőtt fel.

Kicsit enyhülni látszik a helyzet, mióta látják, hogy viselkedik a harcikutya a másfél éves, totyogó kislányommal.

És nem is sejtik, hogy a szintén menhelyes palotapincsi keverék hamarabb kibelezné őket, mint a nagy mamlasz.

2019. jan. 15. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/33 anonim ***** válasza:
55%

24 cm marmagasságú jack russellem van, az egyik edzőtársam kínai meztelenje (kb 30 cm magas kutya) mindig odarohan hozzá(az enyém pórázon van), szétdominálja, belecsipked és ha a kutyám csak felé tesz egy lépést nagy vinnyogások közepedte arrébbmegy, mire a gazdája néha megjegyzi, hogy "Fifike, ne kezdj inkább terrierekkel", de egyáltalán nem viccesen, hanem komolyan azt sugallva, hogy az én kutyámmal van a baj...

fél évente sikerül csak összekerülnünk, de olyankor a falnak mennék a legszívesebben....


Ha egy bull úgy közeledik felénk, hogy az nekem nem tetszik(belefeszül a pórázba, nagyon elkezd figyelni stb), átveszem a másik oldalamra a kutyáimat, de kitérőket nem teszek.


Menhelyen önkénteskedem és sajnos azt kell mondjam, hogy ezek a kutyák tényleg nehezebben jönnek ki a fajtársakkal, mint egy átlag kuty. Volt ott már olyan is, aki tök jól elvolt másokkal, majd szépen lassan bekattant és kijuggatta a többit.

Aki ilyen kutyát vállal, annak el kéne fogadnia, hogy ez is a csomag része...

2019. jan. 15. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/33 anonim ***** válasza:
86%
Tudnék mesélni előìtéletekről! Cane Corso-ra hajazó keverékem van, egy barátom egy szabolcsi putriból hozta el, még kölyökkorában lerágták a fülét a patkányok. Meg nem egy jóképű fickó, de kb annyira veszedelmes, mint egy plüsskutya. Sosem ugat, csak kiül a kapuba, és néz. Ettől retteg a fél utca...
2019. jan. 15. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/33 anonim ***** válasza:
85%

Nekem malinoisom van. Láb mellett sétál pórázon, rá se hederít a kutyákra. Mégis ha szembejön egy kiskutya, akkor a gazdi sebesen átrobog a másik oldalra vagy felveszi és úgy siet el mellettünk.


Nem kell ehhez bull típusú kutya, sok kretén van.

2019. jan. 15. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/33 anonim ***** válasza:
50%

Felőlem önérzeteskedhetnek a bull típusúak gazdái, akkor is fenntartásokkal kezelem a kutyáikat.

Falun lakunk, kb. csak én sétáltatok, itt nem találkozunk más ebekkel. Egyébként szép darab nj keverékem van, az öreglányok mégis odáig vannak érte, és eddig sosem ijedt meg tőle senki. :) Szóval nekem pozitív a tapasztalatom etéren.

Ha beszabadulunk olykor városba, vagy kirándulások, kiállítások, orvoslátogatás alkalmával összefutunk egy-egy bull-típusúval, akkor igyekszem résen lenni, figyelem a reakcióját. Egyszerűen nem tudhatom, ki van a póráz másik végén, féken tudja -e tartani a magas ösztönszintű kutyáját vagy sem. (Konkrétan volt, hogy állatorvosnál a kis cingár gyerek fogta a bullját. Nem tetszett valami a csávónak, és előzmény nélkül megcsapkodta a kutyát, akiből pont nulla hatást váltott ki ezzel. Na képzelem, a nevelés más területén milyen hatékony a kontrollja.)

Azzal, hogy kántáljuk, hogy "nemakutyaahibáshanemagazda", sajnos nem vagyunk kisegítve, ha megvan a baj. Még sosem marták meg a kutyámat, szeretném, ha ez így is maradna. Engedtem én már oda borjú méretű újfundlandi kanhoz, mert láttam, hogy az barátságos.

Azért tartok mégis a bull fajtacsoporttól, mert hajlamosak bekattanni, leállni viszont szinte képtelenek. Ha egy ilyen menne neki a kutyámnak, esélye sem lenne ellene, hiába nagy testű. Egyéb kutya csak megtépné, majd miután megadta magát, eleresztené. De legalábbis könnyebben szét lehetne őket választani, mert más fajta nem kap szájzárat...

Elhiszem, hogy a rendes gazdiknak fáj az előítélet, de sajnos nem alaptalan a félelmünk. Nemrégiben is történt mifelénk vérengzés. Kitépte a kamasz kislány szájából a fogszabályzót, megharapta az anyát, az ölebüket megcincálta...és nem egy ilyen eset volt. Ebben a szroriban legalább túlélte a kiskutya.

Szóval igen, előítéletes vagyok és maradok is. (Pedig régebben nem voltam, csak kellett néhány tapasztalás és történés, hogy kialakuljon ez bennem.) Amíg nem lesz engedélyköteles ez a fajtacsoport, és továbbra is minden második ember kezében ilyen fegyvernek is bevethető kutyát látok, addig marad a diszkrimináció. Hogy ezt előremozdítsuk klassz lenne, ha nem hajtogatná mindenki, hogy ezek dajkakutyák meg "max halálra nyal". Aki ilyesmit mond, az elősegíti, hogy továbbra is minden jöttment efféle állatot vegyen magához kellő szakmaiság és tudás nélkül. A családban is tartanak staffit, pitet. Úgy megtépték egymást már számtalanszor, hogy soha nem engedném őket a sajátom közelébe. Kismillió neveletlen vagy verekedős ebet láttam már, de amit ezek lerendeznek nagy neveletlenségükben, az életveszélyes, ezt nem lehet szépíteni.

Mert igen, ahogy léteznek vadászkutyák, társasági ebek, addig vannak harcikutyák is.

(Várom a lepontozást, ahogy azt tettétek a többi hasonszőrűmmel. :))

2019. jan. 15. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/33 anonim ***** válasza:
32%
#17 Kívánságod parancs. Nem vártál hiába :)
2019. jan. 15. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/33 anonim ***** válasza:
56%
ma 19:35 tőlem kapsz egy "hasznos"-at. minden szavaddal egyetértek.
2019. jan. 15. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/33 anonim ***** válasza:
23%
A kutyatámadások kétharmadáért felelnek. Még szép hogy előítéletes vagyok. A rottweiler a másik amit be kellene még tiltani.
2019. jan. 16. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!