Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

Másnál is előfordul ilyen? Mi ez a szülő-kutya harc?

Elég normális környékén élünk, nem a belvárosban, panel de zöld övezetben, játszótérrel, futópályával, edzőtérrel. Szóval a kis-nagy családosoknak tényleg nagyon jó ez a környék, és biztonságos is. Én itt nőttem fel, és imádtam, de valami változott sajnos... A szülők elkezdték utálni a kutyákat! Nekem mindig volt kutyám, és sose volt még olyan kutyám aki agresszív lett volna. Mind egy kis cuki szőrgombolyag volt, akit imádtak a gyerekek, most kivételesen munkakutyám van akivel rendszeresen dolgozunk is. Na de kezdek elkanyarodni a témától.. A lényeg, hogy a szülők teljesen kiszeretnék tiltani a kutyákat a parkból, ahol egyébként a kutyafuttató is van. Azt akarják, hogy azt szüntessék meg, és a park csak a gyerekeké és az edzeni/pihenni vágyó embereké legyen. Most a kutyafuttató (ami egyébként undorító homokos) melletti füves részről kitiltották a pórázon lévő kutyákat is, pedig olyan pici ez a futi, és az égvilágon senkit se zavartak ott a kutyák. Mi petíciót gyűjtünk, kutyások, hogy kerítsék le a szabad kutyafuttatót nekünk, és akkor nem megyünk a parkba,(mert közvetlen a villamos sínek mentén van a hely..) de arra állítólag nincs pénz, plusz mivel az is a panel környékén van, hangzavar lenne a kutyák miatt és a szülők nem akarják. Teljesen megakarják szüntetni a kutyákat innen. Mert ugye van aki nem szedi fel a kakát, ami borzasztó tudom... De én mindig felszedem. Az én kutyám nem támad senkit se, plusz ugye itt még nem történt soha támadás. Nem szoktak póráz nélkül kutyát sétáltatni, de a gyerekek odavannak a kutyáért szaladnak a kutyákhoz, a szülők meg szaladnak a gyerek után hogy neee a kuutya koszos undorító. Hirtelen nem fogok tudni innen elköltözni, de ha költöznek tuti külföldre mennék, úgy hallottam ott teljesen más az emberek felfogása.

Nyilvánvalóan vannak itt is kivételek, normális szülők, akik ha ugyan nem akarják hogy a gyerek kontaktust létesítsen a kutyával, attól még nem akarnak vasvillával kiüzni innen, és segítenek a petícióban is. És nyilván vannak nem normális kutyatartók is, akik miatt van ez az egész. Pl aki nem szedi fel amit felkell, vagy ha nincs pórázon a kutyája. Bár nem agresszív az eb, de nem mindenki szereti a kutyákat és ezt elkell fogadni. Kezd már egy kicsit elegem lenni ebből, miért kell engem vagy a normális barátaim is elitelni, mert más hülye... A múltkor a fűre lépett a kutyám, azon a helyen ahol tilos lenne. Gondoltam szinte nincs itt senki, 40 fok van, inkább a fűben meneteljünk, nehogy baja essen. Addigra már kiürítette magát, így nem odavittem hogy végezze el a dolgát, csak áthaladtunk a területen. Egy anyuka majdnem nekem támadt, hogy a kutyam koszos undorító, a gyereke elkap valamit, és jobb lenne minden kutyát lemérgezni itt... És nagyon félek attól hogy itt is elkezdik mérgezni a kutyákat, mint Szentendrén. :(

Szerintetek mi lehet a megoldás?

Egy olyan petíciót írtunk, ami mindenkinek előnyös lenne, a gyermekeknek is, szülőknek is. De ebbe se akarnak belegyezni mondván hogy a kutyákra ne kelljen már költeni, inkább a gyerekre költsenek meg a "hangzavar" miatt. Felajánlottuk azt is, hogy lenne egy ilyen csend tilalom, hogy 12-14 óra között vagy amikor altatják a gyerekeket a kutyákat elhalkítjuk valahogy... De azt mondták hogy ezt amugyis megtehetnenk, és ne költsenek a kutyara a döntéshozók.

Kezd egyre roszabb lenni a helyzet.Keress kérdéseket hasonló témákban: kutya, gyerek, szülő

  júl. 12. 10:26  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Nincs megoldás. Amíg egyetlen nyegle gazda is van, aki nem szedi fel a kakát, aki nem pórázon sétáltat, aki a szülő kérése ellenére odaengedi szaglászni a nagytestű kutyáját a gyerekhez, addig nem is lesz megoldás. Márpedig ilyen gazda mindig lesz. Külön kutyaparkokat kellene kikövetelni, mert a gyerekeket együtt játszatni velük valóban nem jó ötlet. Mondom ezt kutyásként, babóka nélkül. Szívem kihagyott a múltkor, mikor egy hülyegyerek odarohant a kutyámhoz az utcán és kivette a botot a szájából. Hála az égnek, hogy Pocókám csak nézett, nem kapott utána, mert abból mit rendezett volna a hülyegyerek hülye anyja, bele sem merek gondolni... hagyjuk szépen külön őket, idegen gyerekek idegen kutyákkal ne játszanak egymás mellett sem.

A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/25Időpont júl. 12. 10:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Írjatok petíciót, hogy kitiltsák a gyerekeket a parkból, mert hangosak, undorítóak mert összeszarják saját magukat. Az egyszer használatos napi 20 pelenka/gyerek környezetszennyező, és amikor megnőnek ugyanolyan hülyék lesznek mint a szüleik.

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/25Időpont júl. 12. 10:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ebben az esetben is a normális gazdák szívnak a hülyék miatt.

Előbb voltam kutyabarát, mint anyuka, de amikor a gyerekek kicsik voltak, nekem is tele lett a hócipőm a kutyásokkal. Számtalanszor előfordult, hogy a gyerekre acsarkodva támadott egy kutya (jellemzően kistermetűek), a gazda (ált. idősebb nénik) pedig elintézte annyival, hogy jaaaj, nem kell tőle félni, nem harap... Volt, hogy a gyerek és a kutya közé kellett lépnem, mert a kutyuli drága kapdosott a babakocsiban ülő gyerek bokája felé, a gazda szerint persze semmi sem történt. Megesett, hogy a lábammal odébb toltam a pár centire ugató kutyát, akkor rögtön előkerült a gazda üvöltve, hogy miért rúgtam meg (??) a kutyáját.

A gyereket annyi "kellemes" hatás érte, hogy most 12 éves, amúgy nagy állatbarát, minden állatot imád, de ha egy kutyát meglát, az első, zsigeri reakciója még mindig az, hogy összerezzen és úgy megy, hogy a lehető legtávolabb legyen tőle.

Közben pedig ott vannak a normális kutyatartók, akiknek kedves, jól nevelt, ápolt kutyáik vannak, szerencsére vannak közöttük már jó ismerőseink, akiknek köszönhetően a gyereknek kutya barátai is lettek.

Szerintem az javíthatna a helyzeten, ha a kutyatartás engedélyhez kötött lenne. A gazdának el kellene végeznie egy tanfolyamot (ha jól emlékszem, Bécsben akarnak ilyet most bevezetni), a kutyának pedig egy alap engedelmességi (hozzám, ül, marad) vizsgát le kellene tennie mondjuk két éves koráig. Így talán a kutyatartók szégyenei nem tartanának többé kutyákat.A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/25Időpont júl. 12. 10:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bizony, gyerekek kitiltása, mert a sok visítozó, kiabáló gyerek a játszótéren zavarja a pihenni vágyók nyugalmát.

Nem tudom, mit szólnának egy ilyen petícióra, de érdemes lenne kipróbálni.


Komolyra fordítva a szót, én a helyetekben felkeresnék egy jogászt, és megkérdezném, hogy tehet-e ilyet egy városvezetés. Mármint, hogy gyakorlatilag mindenhonnan kitiltja a kutyákat.


Próbáljatok meg ne támadható helyzetbe kerülni kutyásként. Pl. szedjétek fel a kutyaszart, ha láttok, akkor is, ha nem a ti kutyátok tette oda, ha kutyásként láttok olyat, aki póráz nélkül sétáltat, beszéljetek vele, hogy ne tegye, próbáljátok meg elmagyarázni, hogy nem akartok támadási felületet annak érdekében, hogy legyen nektek is helyetek a városban.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/25Időpont júl. 12. 10:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szörnyű hogyan tudnak egyes emberek viselkedni. Én félteném a kutyáimat, ha ott élnék ahol te. Aki pedig megfenyegetett mérgezéssel, azt feljelenteném. Ez egy olyan fenyegetés, amit nem szabad figyelmenkívül hagyni.

Azonban nem értem mi a probléma azzal, ha valaki nem szedi fel a kakit. Nincs káros hatása a környezetre (ezzel szemben akik összeszedik azt általában nejlonzacskóval teszik, amiben nem tud lebomlani), lebomlik és a madarak és más szabadon élő állatok is potyogtatnak rendesen, azzal talán nincs baj? Meg aztán ott vannak az emberek is, az ilyen lakóövezetek környékén gyakran látok hányást vagy levizelt falakat is (sőt Budapesten még emberi ürülék is megfigyelhető a jobb kerületekben is), amik ellen sohase látok szerveződéseket, vagy önkénteseket, akik feltakarítanák.

A hangoskodásról pedig annyit, hogy a gyerekek talán halkabbak, mint a kutyák? Nem hinném.

Ha pedig nem értékelik ezek a szülők, hogy ti kutyások szeretnétek tenni valamit a békés együttélés érdekében, akkor ti is eképp viszonyuljatok hozzájuk.

Én egy kis városban élek, itt még nincsenek ilyen viszályok, de a probléma itt is jelen van csak más formában.A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/25Időpont júl. 12. 10:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Itt az a probléma, hogy sok a felelőtlen szülő, és a felelőtlen gazda. A felelőtlen, nemnormális szülő szerint a kutyától a gyerek összeszedi a leprát, ezért is nagy kutyaellenesek. Mert hát nehogy egy "korcs" hozzáérjen a gyerekéhez. Viszont, a felelőtlen gazda pedig nem szedi össze az ürüléket, és sok esetben póráz nélkül sétáltatott kutyáját oda enged mindenkihez. De az a probléma, hogy sok esetben alapból a gyerek szalad a kutyához (amit én teljesen ellenzek, mert kitudja hogy reagál a kutya a hirtelen közeledtére), szóval a szülők valószínűleg meg se tanították a gyereküknek, hogy csak úgy, egy idegen kutyához, a gazdi engedélye nélkül nem nyúlunk. Meg nem futunk felé, mert lehet máshogy értelmezi a kutya. Meg egyébként nem tudom, hogy nálatok mi a helyzet, de nálunk még mindig tele van az utca ürülékkel. Sok ember még mindig nem szedi össze, szóval a kutyák kitiltása a parkból nem azt jelenti, hogy máshol a gyerekük nem fog "találkozni" ürülékkel.


Szerintem ez felháborító. A szülők általában a gyerekekkel együtt, ott vannak a parkban, szóval igazán figyelhetnek pl. a gyerekre, hogy ne nyúljon a gyerek kutya ürülékben (habár sok ilyen hely macskaürülékkel is tele van), és ennyi. De csak a kutya jelenlététől még egy gyerek sem fogja elkapni a leprát.


De szerintem az, hogy kitiltják a kutyát, de nem tudnak nekik biztosítani másik helyet...

Meg ennyi erővel tényleg a gyerekeket is ki lehetne tiltani a pihenésre, edzésre vágyó emberek miatt. Nálunk is van egy park, ahova amúgy tilos bevinni a kutyákat, de ugye van játszótér. Akkora az a gyerekzsivaj, hogy nem lehet normálisan beszélgetni a park másik felében. Nem értem, hogy miért kell a gyerekeknek folyton sikoltozni, ordítozni. Én sosem voltam ilyen. :D


De én tuti nem hagynám rá ezekre a szülőkre ezt az egészet. Mármint, ti még próbáltok dűlőre jutni, de nekik semmi sem jó.A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/25Időpont júl. 12. 10:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#3


Igen, ez nagyon jó lenne, csak hát még ott sem tartunk, hogy a szabályok be nem tartása normálisan szankcionálva legyen. Ez azok hibája is, akik csak bosszankodnak magukban, és nem merik bejelenteni a szabálytalankodókat, bár kétségtelen, hogy már sokan azért nem veszik erre a fáradságot, mert tudják, süket fülekre találnak.


Azért az a városvezetés is elmehet a francba, aki egy bizonyos csoport jogait csorbítja inkább, mint felvállalná a kellemetlenebb, nehezebb feladatot.A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/25Időpont júl. 12. 10:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sok az idióta szülő, aki a visítozó, ütnivaló undormányos kölykét mindenki fölé emeli, pedig nagy kár volt megszülnie, mert senkinek sem volt rá szüksége.

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/25Időpont júl. 12. 11:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kutyásként engem is zavarnak azok, akik nem szedik össze a saját kutyájuk ürülékét, meg póráz nélkül sétáltatnak, de amíg nincs komolyabb ellenőrzés, mi, normális gazdik tehetetlenek vagyunk, és mi is szívunk a hülyék miatt.


Nemrég olvastam egy cikket, hogy valahol külföldön úgy tisztították meg a környéket a kutyaszartól, hogy ugye a kutyákat regisztrálni kell egy rendszerben, mintát vesznek tőlük, aztán ha kutyaszart találnak, akkor azt beviszik egy laborba, bevizsgálják, és be tudják azonosítani, ki nem szedte fel, és megy a bírság. Nálunk sajnos ilyen nincs. És a póráz nélküli sétáltatókat sem ellenőrzik, pedig ha pénzt akarnának beszedni, ebből aztán sokat lehetne (ha valamelyik önkormányzat ötletet akar, hogyan legyen pénz valamire, akkor itt van), megvan a jogszabályi passzus is rá. Ezeket kéne elérni, én ezt javasolnám nektek, hogy az önkormányzatot vegyétek rá, hogy foglalkozzanak ezekkel, igenis járjanak ki ellenőrizni, betartatni a szabályokat, mert amíg szélmalomharc megy, addig nem lesz változás. Nálunk mindenféle kreatív, vicces szöveggel kampányolnak a normális kutyások, de ezek sem érnek célt a hülyéknél.A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/25Időpont júl. 12. 11:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

"Azonban nem értem mi a probléma azzal, ha valaki nem szedi fel a kakit." - Te még sose léptél bele, igaz? Meg a kutyád sem szedett össze így fertőzést más kutyától...


Valamelyik nap sétán speciel a JÁRDÁN láttam egy jókora kupacot, az nem füves járda, nem föld, ott aztán semmi haszna nincs még trágya minőségben sem, és valamelyik gyökér még onnan sem szedte össze, amúgy meg ott van pár méteren belül a füves park, ahol nincs kitéve tábla, hogy kutyát nem lehet oda vinni, rendszeresen mászkálnak ott a kutyák, van két kutyagumi kuka is... A másik, hogy azért sose tudhatod, hogy az a kutya, akiből az a kupac kijött, milyen egészségi állapotnak örvend, lehet, hogy férges, lehet, hogy fertőző betegsége van, másik kutya simán elkaphatja így, mert ezek odamennek szimatolni, ha a gazdi nem veszi észre időben, a féreghajtók sem biztosítanak állandó védelmet, kiürülnek a szervezetből, nem védőoltás.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/25Időpont júl. 12. 11:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Kis termetű kutya miért támad durva agresszíven a lerakott takarójáért? (azt hiszi el akarjuk venni) kajában is előfordul ilyesmi de nem mindennél, konzervét nem félti, de egy...
Előfordul, hogy a kutyák félreértik egymás kommunikációját?
A németjuhászoknál előfordul, hogy koordinációs zavar lép fel,1-2 nap múlva meg már fel sem bír álni, öklendezik?
Normális az időnkénti félrenyelés, köhögés? Más kutyájánál is előfordul?
Előfordul hogy agy kutya a fialás után egy hónapra rá megint tüzel?
Tudnátok nekem olyan kutyafajtákat mondani, ahol előfordul a KÉK szín?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Kutyák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!