Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Első zablának ez megfelelő?

Első zablának ez megfelelő?

Figyelt kérdés

Lovacskámmal nyáron kezdünk rendesen foglalkozni, jelenleg legelőn, ménesben tölti a napjait.

Mi a véleményetek erről a zabláról? Szerintetek első zablának megfelel? Természetesen még nem most kell, illetve az edzőmmel is konzultálok majd, de kíváncsi vagyok más véleményére is.

[link]

Nekem fontos, hogy minél kényelmesebb legyen a lónak, hisz még nem ülök fel rá, és hiába van óvatos kezem, ha egy sima gumis kikötőn még nem találja a támaszkodást, nem szeretném, hogy kellemetlen legyen neki. Pl. egyszertört zablát semmiképp nem szeretnék neki, nekem nem tetszik a diótörő hatása, illetve hogy becsípheti a nyelvet, nyomja a szájpadlást.

Ha tudtok linkelni ilyesféle zablákat (kétszertört, anatómiailag formált és lehetőleg a szájszegetét sem csípi) hasonló árkategóriában, azt megköszönöm:)

2022. febr. 12. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Szia szerintem ez egy jó zabla és talán egy kétszer tört gumis is jó lehet
2022. febr. 12. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyon puha zabla, de nem feltétlen ideális minden lónak. Arra jó, amit te szeretnél. A gumis kikötő semmiképpen nem tanít támaszkodást, az a hátat erősíti, lovaglásnál nem használatos, csak futószáron. Segédszár lehet szóban lovaglásnál, de az csak nagyon segédeszköznek, és csak szakember mellett, mert nem szabad túlhúzni és jó csizma nélkül használni. A legjobb ha a támaszkodást az üléseddel, csizmáddal tudod elérni.

Az egyszertört zabláról annyit, hogy az én lovam például csak azt szereti, mert (1) amíg nem tépem le a fejét nincs diótörő hatása, és (2) nem szereti a nyelvén a nyomást, inkább az ínyére támaszkodik, a nyelvét jobban szereti, ha szabadon van hagyva.

2022. febr. 12. 14:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Természetesen többfélét fogunk kipróbálni, ha ez nem jön be. Még csak 2 éves, mire oda jutunk, hogy felüljünk, még nagyon sokat fog nőni és változni.
2022. febr. 12. 14:22
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

A trustnak vannak az Inno sense flexi soft zablái. Ezek nagyon drágák de lehet hasonlót taláni sokkal olcsóbban. Fiatal lónak oliv, D vagy palcas zablat vennek.

Jók a 2x törtek is, de az én tapasztalatom szerint, a fiatal lovak jobban szeretik a puha enyenes gumis zablákat.

2022. febr. 25. 23:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4es! Nem feltétlen előnyös egy gumis zabla fiatal lónak, mert előfordulhat, hogy túl bátorrá válhat vele, és hajlamos lesz arra, hogy a kézbe dőljön, és ezzel mégjobban leterheli az elejét. Persze helyes lovaglással ezt is lehet korrigálni, de előnyösebb ha nem így kezdi az ember.
2022. febr. 26. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Megfelelő lenne?

Már több éve lovagolok (kb. 6), 2021 őszén volt egy rossz tapasztalatom, élményem egy feles lóval (1 hónapig voltam a feles tartója). kb. 3 hónap kihagyás után most újra elkezdtem lovagolni, egy másik lovardánál. nagyon jól tanítanak,később versenyre is fognak vinni...

Hova tudom bejelenteni a nem megfefelo tartasban levo allat gazadajat? Akik nem 1 honap mulva intezkednek.

Az lenne a kerdesem hogy a szomszedunkban van 3 lo. Minden nap nezzunk szegenyek szenvedeset, Hiaba szoltunk nekik de csak rohognek hogy jo itt nekik (van meg 4ingatlanuk az utcaban ahol boven elferne) Mar annyira elfajult a helyzet hogy a keritest is szet szedtek,...

Ez a nyereg megfelelő?

A nagylovasban lehet kapni egy nyerget aminek az a neve, hogy star univerzális műbőr nyereg, 79ezer forint. (az univerzális nyergeknél meg lehet nézni a nagylovas oldalán) Az lenne a kérdésem, hogy ilyet érdemes lenne venni hobbi célból? Igényesebb, tehát nem akarom,...

Díjlovaglásra itthon is kapható megfelelő ló vagy érdemesebb külföldön is nézelődni?

Külföldi vagy magyar nevek tetszenek nektek jobban? Az mennyire igaz, hogy a méncsikónak az anyja, a kancacsikónak az apja kezdőbetűjével adnak általában nevet nagyobb tenyészetekben?

Ahol két tesó közösen kapott lovat! Nehéz volt olyan lovat találni, ami mindkettőnek megfelel?

Mert ugye a lovaglásban a szintjük sem biztos, hogy egyezik. Meg lehet más ágban akarnak tovább haladni. Másféle lovakon szeretnek lovagolni vagy a magasság/súly is közrejátszik. Mennyire volt nehéz mindkét fél számára ideális lovat találni? (Ha csak rokonok vagy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!