Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kb. hány óra szükséges ahhoz,...

Kb. hány óra szükséges ahhoz, hogy 3 jármódban stabilan lovagoljak? Eddig 23 órát vettem és az edzőm azt mondja, hogy már rég stabilan kellene vágtáznom.

Figyelt kérdés

4 hónapja lovagolok és eddig 23 órát vettem lovasiskolában. Kb a 20.-nál kezdtem el vágtázni (futószáron). Az ügetés, könnyített ülés futószár nélkül mennek és lovardai alakzatokat is csinálunk. Az esetek többségében egyéni edzés van és csak nagyon ritkán vagyok osztályban, akkor is maximum ketten vagyunk és különböző feladatokat kapunk, hogy ne vonatozás legyen.

Nekem ezzel nem lenne semmi bajom, nem sietek sehova, csak az edzőm olyan lemondóan beszél velem minden alkalommal, mintha teljesen reménytelen lennék. Nyilván nem gondolom, hogy kiemelkedő tehetségem van a lovagláshoz, ráadásul már 30 felett vagyok, így nyilván nem tanulok olyan gyorsan, mint egy gyerek. Ez szerintetek is ennyire gáz? Mások gyorsabban tanulnak?

okt. 25. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Semennyire nem kene, hogy gaz legyen. Mire ez a nagy felhajtas? Nem az volna a lenyeg, hogy elvezd a lovaglast?

En masik edzot keresnek; en is felnottkent kezdtem csak el es csak azert lovagolok, mert erdekel,elvezem, van ra vegre penzem, gyerekkori almom volt.

Lassan haladok amugy en is, de nem erdekel. Az edzom is normalis :D

okt. 25. 10:19
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Az 1 - esnek teljesen igaza van!!!!

A lovaglás lényege, hogy Neked és a lónak is élvezetes legyen!

De a mai világot a pénz mozgatja és ennélfogva a lovasoktatást is.

Így a legtöb edző azt akarja minél többször menjél lovagolni, és fizess!

Magasabb jármódot akkor tanítunk, ha már van egy stabil ülésed az alacsonyabb jármódban és nincs szárba kapaszkodás, és nem óraszámokhoz kötjük a dolgot.

Engem a nagyapám - aki huszárként szolgált - úgy tanított, hogy hónapokig lóra sem ültem, hanem tanultam a ló viselkedését, vittem legelni, csutakoltam, részt vettem a patkolásban.

Figyeltem a testi reakcióit, mire felülök rá, tudjak olvasni a testbeszédéből.

Ma már szerintem nincs ilyen oktatás.

okt. 25. 10:30
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Válts edzőt!

Ezt halál komolyan mondom. Azzal csak hátráltat téged, hogy ilyen nyomást tesz rád. Emellett szerintem ha jó alapokra akar építkezni az ember, esélytelen, hogy 23 alkalom után (úgy, hogy nem csak futószáron dolgozol) stabilan vágtázz. Teljesen szürreális elvárás.

Rohadt gáznak tartom, amikor a tanítvány mondja, hogy ő már vágtázni akar, amikor még lépni, ügetni sem tud helyesen, de hogy ilyet az edző csináljon, az kritikán aluli!

Egy gyerek sem tanul olyan gyorsan, hogy 23 alkalom után egyáltalán vágtázzon stabilan.

okt. 25. 10:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék, hogy nem erőlteti, hogy vágtázzak, csak mondja, hogy már rég tudnom kellene ezt meg azt.

Igazából az a meggyőződése, hogy ha valami nem megy, akkor azért nem megy, mert nem azt csinálom, amit mond. De a helyzet az, hogy nem azért nem csinálom, mert nem akarom, hanem mert (még) nem bírom (fizikailag) megcsinálni, vagy nem elég stabil hozzá az ülésem hozzá. De semmiképpen nem azért, mert nem tudom felfogni, mit akar, vagy mert nem akarom azt csinálni, amit mond.

Szerintem neki magának kudarc élmény, ha valami nem megy a lovasnak és ezt kivetíti ránk. Pl. van egy ló, amelyik rendszeresen nem fordul be jobbra. Akkor elmondta, hogy azért, mert ezt azt amazt rosszul csinálom. Próbáltam mindent kijavítani, amit mondott, de akkor sem fordult be a ló... Aztán láttam más lovassal, hogy nekik sem fordul be jobbra. Nyilván ez rajtam nem segít, de azért látom, hogy nem csak én csinálom rosszul na.

okt. 25. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyénfüggő, ki mikor milyen szintre jut el, nekem hamar sikerült, heti 1 lovaglás mellett pár hónap után már vágtáztam és nagyon dicsérték az ülésemet, de volt ott olyan nő is, akinek 1 év után se ment jól az ügetés sem. Ez több faktor függvénye: életkor, edzettség (én mást is sportolok rendszeresen), tehetség, edző stb.
okt. 25. 11:25
 6/7 anonim válasza:
100%
Ez egyénfüggő, valakinek 1-2 év alatt megy, valakinek 10 év alatt se, de én a helyedben lehet edzőt váltanék, 23 alkalom alatt ez lehetetlen
okt. 25. 15:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezért baj az, hogy az itthoni lovasedzők többsége nagyon gyenge pedagógiában. Ha tényleg igyekszel, megteszel mindent tőled telhetőt akkor az edző magára vessen, hogy ilyeneket mond neked. Ne higgy neki!
okt. 25. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!