Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megülhetek egy olyan lovat...

Megülhetek egy olyan lovat akit nem ismerek teljesen, de már egész jól kijövünk egymással?

Figyelt kérdés
Ismerek egy lovat, akit meg szeretnék ülni, szerintem a tulajdonos(igen, nem egy lovardában van ez a ló) is megengedné, csak nem tudom, mert még nincs nyeregre szoktatva, és szerintem csak tenyésztésre használják.

márc. 6. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A tulajdonos engedélyével, meg kell kérdezni. Egyébként belovagolatlan, nyereghez nem szokott lovat nem.
márc. 6. 16:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha magas szintű lovas vagy (bepánikolt-lovon-rodeózó szint) akkor fel sem merül a kérdés, ha meg nem, akkor simán előfordulhat, hogy ledob.
márc. 7. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tehát fel akarsz ülni egy belovagolatlan/alig belovagolt, esélyesen hulla értékes tenyészménre/kancára?

Hát sok sikert, de szerintem nem fogják engedni.

márc. 7. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Túl sok filmet néztél. Bármennyire is jófej veled egy ló, ha nincs belovagolva simán beépít a földbe....
márc. 9. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Jól értelmezem hogy te most tulajdonképpen egy olyan tenyész kancára/csődörre akarsz felülni, aki nincs belovagolva? Nyilvánvalóan oka van annak hogy nincs belovagolva és CSAK tenyésztésre használják ami általában az hogy rohadt értékes és drága ló. Mellesleg egy belovagolatlan ló ha nem vagy nagyon tapasztalt, és csak úgy puff minden előkészület nélkül rá akarsz ülni minden valószínűséggel le fog dobni.
márc. 10. 17:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehetsz jóban egy nagy kutyával, ha hirtelen rádvetődik, akkor lehet hogy reflexből belerúgsz egyet.

Sarkos példa, de a ló egy nagy zsákmányállat. Normális esetben ha a hátára kerül valami, akkor az egy ragadozó (ami amúgy te is vagy, akkor is ha jófej) tör éppen az életére. Ilyenkor az a protokoll, hogy minimum ledobják, de talán meg is tapossák.

Legjobb esetben a ló csak néz, hogy mégis mi a fenét csinálsz (menni nem fogsz tudni rajta, nem fogja érteni hogy mit akarsz, ő meg inkább legelészgetne). A többi az, hogy megijed/berág/bepánikol és elkezd szaladni, bakolni, harapni, vagy csak simán addig nyüzsög zavarában amíg le nem pottyansz.

Semmiképpen sem éri meg.

márc. 11. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!