Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan készítitek el a lenmagot?

Hogyan készítitek el a lenmagot?

Figyelt kérdés

Többféle módszert hallottam:1,leforrázás (régebben így csináltam) 2,megfőzöm a vízbe (most így csinálom)

Mennyi vízbe szoktátok megfőzni? Egy lónak egy evőkanálnyi kell ugye? Melyik a jobb a fehér vagy a barna lenmag?


2012. márc. 19. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:
kicsi mennyiségben nem kell előkezelni, nagyobb mennyiségben a következőt szoktuk: beáztatni éjszakára sok vízben, reggel ezt leszűrni, és új vízben ferforralni. azt a vizet, amiben forraltad, már nem szabad leönteni róla, mert kioldotta azt a nyákszerű izét, ami tulajdonképpen arra jó, hogy a ló beleit bevonja
2012. márc. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A lenmag cianogén-glikozidokat tartalmaz, melyet fizikai sérülés, pl rágás hatására egy enzim cianiddá alakít, ami nem túl egészséges. Viszont, mivel az enzim fehérje, könnyedén kicsapható így kikapcsolható főzéssel. A szakirodalom 10 perc főzést javasol.

Vaz attól függ mennyire akarod hígra, próbálgasd (a lovak nem kedvelik a túl tömény "taknyot").

Az evőkanál szerintem kevés, egy csészényit, kisebb bögrényit is adhatsz.

A "színe" mindegy, általban a legolcsóbb magot veszi az ember, hiszen nem kis mennyiségről beszélünk.

2012. márc. 20. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2012. márc. 20. 19:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!