Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek lenéznék így a...

Szerintetek lenéznék így a lovamat?

Figyelt kérdés

Mivel én versenyekre járok ! ( nem rangos versenyekre , mivel ahol tartom a a lovamat a lovarda nem egy így hely inkább tanyasi életmód van ott ! )

Szóval én a versenyek miatt nyírnám a lovam szőrét és ugye így majd takargatni kell , de félek , hogy az ottaniak leszólnák és nagyon puccosnak mondanák !

Meg nekem amúgy sem tetszenek az ilyen mackos hosszú szőr , szerintetek ?

2014. máj. 5. 18:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen versenyekre jársz te ha nem tudod azt se hogy a fehér lovat szürkének hívjuk, de rajtengedélyt erre nem kapsz.

Nekem meg vannak nyírva a lovaim, de olyan helyen tartom ahol a lovászoknak ez is a feladata (ló takargatás), és nem azért nyírtam meg őket hogy ne legyen csúnya meg macerás, hanem mert teljesen leizzadtak minden edzés után.

Ha nem versenyzel 120 fölött akkor nem mész olyan rangos versenyekre ahol ciki lenne ha bundás a lovad. Ne legyél önző, hogy azért nyírd meg hogy könnyű legyen pucolni.

Mellesleg miről beszélünk? Itt a tavasz, meleg van, én már vagy 5-ször lemostam a lovamat amikor szerencsés nap volt és lehetett.

2014. máj. 5. 21:58
 12/30 anonim ***** válasza:
Én évekig hülye voltam, amiért érdekelt mások véleménye. Most nem érdekel és boldogság van, megnyírom a lovaimat.
2014. máj. 5. 22:09
 13/30 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nyáron és tavasszal, most már jön a jó idő, semmi plusz teendő nincs a lenyírt lóval. Nem kell takargatni, minek kéne? Én nem járok versenyre de minden tavasszal és nyáron egyszer megnyíratom. Neki is kellemesebb, nekem is könnyebb kezelni a szőrét. Arról nem is beszélve, hogy mennyi energiát megtakarít a szőrváltás időszakában. A loviban a legtöbb ló vedlik, mint a dög, marhasok energia elmegy rá.

Nem értem mi plusz munka van a megnyírt lóval?! Nincs már hideg és nincs cukorból...Főleg ha nem is ridegben tartod.

2014. máj. 6. 16:49
 14/30 anonim ***** válasza:

Egyet értek az utolsóval. Én is lenyírom a lovam, mikor jön a jó idő. Nem egyszer volt már példa arra, hogy a szőrváltás miatt összeesett, hiába a bértartásra kifuzetett rengeteg pénz. Nyird meg nyugodtan. Semmi baja nem lesz, és megkönnyíted a dolgod.

De arra figyelj, hogy legyen kint a loviban takaró. Ha hűvös van, mint az utóbbi pár napban, lehet érdemes egy vékonyat rá tenni. És erre szerintrm minden lovász megkérhető.

2014. máj. 6. 17:31
 15/30 anonim ***** válasza:

Én személy szerint úgy vagyok vele, ha lustaságról van szó akkor minek az olyannak ló?!

Mindig ez a ciki nem ciki, kit érdekel mások véleménye...

Viszont utolsónak hozzá fűzném, hogy igen meglehet kérni a lovászokat, csak a legtöbb helyen vagy egy hozzá nem értő, nem törődöm idióta van, vagy annyi munkával elvannak látva, hogy ebédelni nem tud leülni (sok felé megfordultunk már az országban és külföldön, van tapasztalat ilyen téren), tehát kockáztassam a lovam megfázását egy el nem végzett takarózás miatt? Inkább nem. :D

Az meg, hogy nincs már hideg...oké, napközben, ha süt a nap nincs. De például tegnap már este alig volt 12 fok, éjszaka meg kitudja.

2014. máj. 6. 17:58
 16/30 anonim ***** válasza:

A télen való nyírással kapcsolatban írtunk, hogy takarni kell, azt hittem, ez egyértelmű, mivel a kérdező is írta, hogy télen nem tudja mosni, mert nincs melegvíz. Egyébként a nyírt szürke ugyan úgy trágyafoltos lesz, mint a téli szőrben lévő, szóval én még mindig azt mondom, hogy libakergetőre nyugodtan lehet menni szőrös lóval is.

Nyáron is le lehet nyírni, de minek, úgyis levedli.

2014. máj. 6. 19:01
 17/30 anonim ***** válasza:
De minek nyírni? Nem egyszerűbb legyantázni? ;-)
2014. máj. 6. 20:41
 18/30 anonim ***** válasza:

Ha megnyírod akkor a lovardában néznek le, ha nem akkor meg a versenypályán. Válassz. De szerintem nincs a takarózással annyira sok munka: ha egyszer megszokod, akkor már rutin és nem is tűnik nagy gondnak.

Aki meg azt mondja hogy télen nem lehet lemosni a lovat: barátnőm, aki most többek között egy szürit lovagol (amúgy hófehér) és simán lemossa télen verseny előtt. 1: stílusban lepontozzák, ha csúnya 2: van meleg víz, az istálló is az, utána megvárja amíg megszárad és takaró rá. Ha valaki beleszólna abba amit írtam, közlöm, hogy a csaj Magyarország egyik legrangosabb edzőjének a lovardájában van és ha ők engedik... csak vigyázni kell. Nagyon.

2014. máj. 6. 20:42
 19/30 anonim ***** válasza:
Ha van melegvizes lómosó, persze, hogy le lehet mosni, de nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy -5, -10 fokban hidegvízzel lemossam a lovam...
2014. máj. 7. 08:28
 20/30 anonim ***** válasza:
Ha csak nyáron jársz versenyre akkor ne nyírd meg. HÜLYESÉG. Fogadd el a lovad nagy szőrét.
2014. máj. 7. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!