Hogy tudok megtanulni belovagolni egy csikot?
Viszont kívánom :D
Az esély megközelíti a 2%-ot.
Haha ...:D
Nehogy fel add!!!!:)
Az a baj, hogy a lelkes csóró is csak pasi lehet, és nem csak lovat pucol, meg istállót takarít, hanem, fest, traktort javít, szénát hord, kerítést csinál, ha kell kőműves, ha kell akkor ács... szóval kb mindenesként alkalmazzák.
Én most a lovastúravezetőin gondolkodom, azzal már lehet oktatni is a jogszabály szerint. És úgy még a lányokat sem utasítják el. Viszont az oktatáson kívül általában ők viszik az istállót és a táborokat, így a sima lovászokból lesznek a mindenesek.
Nekem van egy ismerősöm, húsz lovas lovardában, az kifejezetten keresi a női lovászokat, azt mondja, sokkal lelkesebbek. Tény, hogy én is láttam egy pár díszpéldányt nála, mialatt a sörömet megittam a szaletliben, annyit dolgozott, hogy a látványtól elfáradtam. :)
No persze ha az istálló takarítással végeztek, akkor ő is tartogat egyéb feladatokat a számukra. És ha már megvolt az esti etetés és már a nap is lement, mit gondolsz, kinek a feladata éjjel, két óránként lemenni a kazánházba, és rakni a tűzre? "Ja, és Tündi, ha már úgyis felkeltél, légyszi nézz rá a lovakra is..."
Ilyen rabszolgaságot ilyen megalázó alamizsnáért tényleg csak lelkesedésből lehet elvállalni. :)
A pasik nem nagyon szeretik a pasikat, legfeljebb valami nagyon buta és tutyimutyi alakot vesznek oda, aki nem jelent konkurrenciát a gazdának.
Csak hát sok helyen csajoké a lovarda, no és azok keresik a kanokat, hogy a nemszeretem-munkákat rájuk sózzák.
A lovastúravezetőit felejtsd el. A lovas szolgáltatóipar a feketegazdaság melegágya, mindenki leszar minden szabályozást, a tulaj is, az ügyfelek is, a felvétel meg pofára megy. Addig kell járnod, amíg találsz olyat, akinek tetszik a képed. Aztán majd az illető úgyis megmutatja, hogy nála mit meg hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!