Mikor van szükség saját lóra?
Milyen szinttől "kell" az, hogy legyen egy ló, akivel valóban csak az adott lovas foglalkozik/versenyzik?
Egyáltalán mindenkinél elérkezik a pont előbb-utóbb, hogy érdemes lovat venni?
Szerintem ez attól is függ, hogy az ember hova, kihez jár lovagolni tanulni. Sajnos sok helyen addig nem is foglalkoznak az emberrel rendesen, amíg nincs saját lova, és csak körbe-körbe cocóztatják, tehát esélye sincs egy bizonyos szinten tovább lépni. De még ha ki is hisztizi az egyéni edzést, akkor is mindegy, mert az edző nem hajlandó felülni és korrigálni, képezni a lovakat, amik így az alap belovagoltsági szintet is csak alulról közelítik, nagyvonalakban. Ezeken is van mit megtanulni persze, épp csak határos a szint, ameddig el lehet jutni velük. De ha az ember jó edzőhöz kerül, akinél képzett, jó lovak vannak, és aki figyel a tanítványaira, szerintem nem létszükséglet a saját ló.
Egyébként ha a bértartás árát félrerakod minden hónapban, majdhogynem egy év alatt van akkora tartalékod, hogy lovat vehess, ha szeretnéd. De azt viszont látni kell, hogy igen - egy ló ezen túl is felelősség, és én úgy tapasztalom, hogy sok helyen nincs is megfelelő szakember, aki tudna segíteni, ha valami gondod van. Olyan persze van, akinek van róla papírja... De ez messze vezetne már, ne menjünk bele.
Összességében szerintem van egy pont, ahol kell egy saját ló, amit te tudsz képezni, amivel úgy haladsz, ahogy szeretnéd, ahogy tudsz, és ami pont emiatt megmutatja a hiányosságaidat, és akivel együtt tudsz fejlődni, képezve őt, és magad. Persze ezt nem úgy értem, hogy vegyél egy csikót, és uccu neki, képezd... Remélem, érted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!