Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a különdség a junior és a...

Mi a különdség a junior és a nem junior macskakaja között?

Figyelt kérdés
Egy kiscica ehet nem junior kaját is vagy nem? Mi a külömbség?(nem akarok vitát csak nem tudom mi a külömbség)
2020. jún. 3. 21:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
A junior eledelekben több az a tápanyag, ami a kiscicák fejlődéséhez szükséges. Felnőtt macskák elhíznának tőle.
2020. jún. 3. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Egyrészt a tápszem mérete, másrészt a tápanyag. Egy fejlődésben lévő szervezetnek több tápanyagra van szüksége, mint egy felnőttnek. Nagyon fontos pl a fehérje mennyiségre figyelni, mert ha túl sokat, vagy éppen túl keveset kap, az hatással lesz a csontjaira, méretére, izületeire és az egész szervezetére. Tehát mindenképp ajánlott junior táppal etetni a kölyköt.
2020. jún. 3. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Mondjuk egy whiskas junior és egy josera felnőtt táp között is már hatalmas a különbség a márkásabb josera javára... Sokkal több benne a tápanyag.

A ténylegesen prémium márkákról nem is beszélve...


Egy prevital, friskies, kitekat, whiskas, az szemét... Akár junior, akár nem.

Ha mondjuk a kismacska egy felnőtt N&D-t kap helyette, az jobb neki, hiába nem junior.


Csak arra kell figyelni, hogy fokozatosan váltsunk a régi tápról az újra.


Egyébként konkrét a whiskas esetében én annyi különbséget vettem észre a junior és sima felnőtt táp között, hogy ugye kb. minden ötödik tápszemcse, egy ilyen barna, ropogós párnácska, kb. mint egy töltött ciniminis és abban a junior táp esetében "tej" van, a felnőtt/adult táp esetében pedig "hús".

Meg még talán van pár minimális külónbség a hozzáadott vitaminok között.

De 90 százalékban ugyanaz.

2020. jún. 3. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
21%

#3. Vagyok


Még annyi, hogy egy igazán minőségi száraztáp, mint mondjuk az Acana és Orijen, az nem is tartalmaz mesterségesen hozzáadott vitaminokat nagyon, csupán három összetevőt adnak hozzá mesterségesen: cinket, jódot és rézt.

Ha jól tudom, akkor minden mást, ami szükséges természetes úton tartalmaz.

Míg mivel a supermaket minőségű tápokban nem 85%, különböző, minőségi húsok és halak vannak, hanem 4-8% vágóhídi melléktermék, ezért ennyi mesterségesen hozzáadott vitamint tesznek bele, hogy a macska ne legyen súlyos hiány beteg egy hét ilyen jellegű táp fogyasztása után:


A-itamin:3140 NE

D3-vitamin:345 NE

E-vitamin:545 mg

réz-szulfát-pentahidrát:26 mg

mangán-szulfát-monohidrát:24,4 mg

kálium-jodid:2,1 mg

nátrium-szelenit:0,11 mg

taurin:4040 mg

cink-szulfát-monohidrát: 65mg


De még többet is, csak most nem találtam részletesebben.


Ezzel az a baj, hogy ugyan a macskánál nem jelentkezik vitamin hiányból fakadó betegség, azonban sok kutatás szerint, a hozzáadott vitaminok rákkeltő hatással bírnak.

Ez még nem teljesen bizonyított, de egyre gyanusabb, de még kutatják.

2020. jún. 3. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
63%

Kicsit félreérthető lett.

Ezekre a vitaminokra amúgy szükségük van, még a taurin is nagyon fontos...

De az a jobb (nagy valószínűséggel), hogyha ezek a vitaminok természetes formában vannak jelen a tápban, mert sok minőségi húst és kevesebb, szintén minőségi növényt tartalmaz.

Míg ha mesterségesen hozzáadott, az erősen feltételezhetően rossz.

2020. jún. 3. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

az orijennel az a baj, hogy túl sok fehérjét tartalmaz ami csontritkulás gyorsaságát fokozza.


Ez a hozzáadott vitaminok dolog rákot okoz pedig butaság. Tök mindegy, hogy pl a c vitamint a paprikából vitted be vagy a vegyész összedobta..A c vitamin a szerkezete miatt c vitamin. ha más lenne, nem beszélhetnénk c vitaminról. Szóval a lényeg, hogy ugyan úgy hasznositja a szervezet.


A rákot nem a hozzáadott vitaminok váltják ki hanem a redva hozzávaló. A túl sok gabona és csirkehús amire allergiásak. A feldolgozott, finomitott élelmiszereket az ember se emészti jól..nem hogy a kutya aki csak az utóbbi pár évtizedben találkozott ezzel.


Nem véletlen az, hogy pl új zélandon a cukorbetegségre sokkal fogékonyabbak az indián benszülöttek. Nem a nyugati zsírban, fehérjében, cukorban dús szemét táplálkozáshoz szoktak hozzá.

2020. jún. 3. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
A zsírtartalom is számít, a kölykök abból nyerik a féktelen energiájukat, a nagycicák ettől csupán meghíznak, akármennyit mozognak.
2020. jún. 3. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
70%
Húsra ugyanúgy szüksége van mindkettőnek, de pl a vitaminok, ásványi anyagok a kölyökkajcsikban szintén magasabban vannak jelen, a fejlődéshez több ilyen kell, mint szinten tartáshoz, felnőtt cica esetében. Ezért van az, hogy nem csak a növekedés, hanem utána, még kb 2-3 éves korig, amíg a cica fejlődik, ajánlják a junior eledeleket minimum felesben keverve adulttal, mert még kel nekik a többlettápanyag, hogy rendesen kifejlődhessenek. Az én cicóm pl 1éves kora után 3 évesig még 2 és fél kilót csontosodott, izmosodott.
2020. jún. 3. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
46%

"Ez a hozzáadott vitaminok dolog rákot okoz pedig butaság. Tök mindegy, hogy pl a c vitamint a paprikából vitted be vagy a vegyész összedobta..A c vitamin a szerkezete miatt c vitamin. ha más lenne, nem beszélhetnénk c vitaminról. Szóval a lényeg, hogy ugyan úgy hasznositja a szervezet."


Nem tudom.

Nekem ezt annó állatorvos mondta, bár most utána néztem és valóban nem nagyon találtam hiteles tanulmányt a témában...

2020. jún. 3. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"az orijennel az a baj, hogy túl sok fehérjét tartalmaz ami csontritkulás gyorsaságát fokozza."


Ezt viszont kifejthetnéd...


A pulyka húsban például 75% víz, 22% fehérje, és 2.2% zsír.


Ha a nedvességet kivonják, mint a száraztápokban, akkor a fehérje és zsírtartalom százalékosan ugyan jelentősen megnövekszik, de mennyiségileg ugyanannyi marad mint volt, nem lesz több!


Tehát egy olyan Orijen száraztápban, melyben 40% a fehérje és a nedvesség (max.) 10% abban KEVESEBB a fehérje mint a nyers pulyka húsban!

2020. jún. 3. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!