Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bolhás lett a szobacicám, mit...

Bolhás lett a szobacicám, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Valoszinuleg a szubyoghálón keresztül kaphatta el a kinti macskától. Már lefürdettem, kapott cseppet is, de hatástalan!

2020. júl. 8. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A környezetet már lekezelted? Ott is lehetnek még élő bolhák.
2020. júl. 8. 13:52
 2/5 anonim válasza:
100%

Fel kell mosni Domestos+ecetes vízzel.

Párnákat, ágyneműket kimosni.

Matracot+kanapét átsikálni ecetes forró vízzel.

+ az állatot kezelni kell

2020. júl. 8. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ti is behordhattátok, gondolom, ti nem a szobában éltek. Takarítás, fertőtlenítés, lakást, ruhákat, fekhelyet.
2020. júl. 8. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Takaríts mindent, és Foresto nyakörv, nekünk ez a kettő vált be.
2020. júl. 10. 12:55
 5/5 Doros ***** válasza:
100%

Sosem értettem az ilyesmit: lúgos dologhoz savasat adnak. (Domestos+ ecet.)

Jó, pezseg, mert gáz képződik, de a közömbösítés folyamata közben!

Azaz sem a Domestos lúgos hatása, sem az ecet savassága nem tud hatni.

Egyébként nem minden csepp hat azonnal, némelyiknek kell 2-3 nap is.

2020. júl. 20. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Van valmi kimondott alapja annak, hogy amikor bagzási időszakban a szobacica megjelöli a helyét miért x helyen jelöli meg?

Az a helyzet, hogy a házban csak az én ágyamat célozza meg, míg ezelőtt aligha jött be hozzám. Nagyon szeretem őt, és velem szokott játszani is, de mégis apa vagy tesom szobájában alszik. Tudom, ez kissé undorító, most volt az elso Ilyen alkalom szerencsere, de...

Hogyan szoktathatom rá a cicáim, hogy merjék használni a lengőajtóval a zárt almot?

lakáscicák. 2 és-3 évesek. folyton próbálkozom, de csak keresik a zárt alom körül a bejáratot. az egyik cicám nem kaparja el teljesen a dolgát, és egyből szagos lesz az egész lakás. minden nap tisztítom, de munkából hazaérve mindig durva szagok vannak. mit tanácsoltok?

Benti macskát ki lehet úgy vinni, hogy hosszú pórázra rakjuk, amiből tud magának húzni?

Persze megvan az összes oltása, az is, ami a kinti macskáknak kell, pedig eddig csak bent volt tartva. Lehet így baja kint? Úgy gondoltam, hogy kint vagyok vele. A szüleim szerint kint is lehet hagyni egyedül 1-1,5 órára, ha jó idő van árnyékban, de szerintem így is...

A szobacicák általában így viselkednek?

Egy időre hozzánk költözött a nővérem, és elhozta magával a macskáját is. Alapvetően szelíd, és meg lehet simogatni, de azért bizonytalan még. Ami furcsa benne, hogy napközben a színét sem látni, elbújik a dobozában vagy a fotel alatt. Éjjel bezzeg nagyon aktív, nyitva...

Van rá esély, hogy egy szobacica hazatalál?

2 éves ivartalanított lányka macska. A tegnapi nap folyamán mikor mentem volna ki a kertbe kiszökött a nyitott ajtón, majd át a szomszédba a kerten keresztül. Mire átértem már ott se volt. Azóta járom a környéket de nem találom :( Szerintetek van rá esély, hogy egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!