Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerződéssel fogadnék örökbe...

Szerződéssel fogadnék örökbe cicát ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Ha valamit nem teljesítek mi történik? Ez mennyire hivatalos? Annyira nevetségesnek tartom sejtem hogy szét fogtok szedni emiatt de basszus annyira rossz hogy legszívesebben 2 cicát is azonnal örökbe tudnék fogadni meg menteni a kis ártatlan babákat de nagyon bosszant hogy szerződéssel miért akarnak engem kötelezni? Szívem szakad meg értük de lassan inkább le mondok róluk és nézek jófogáson és hagyományos módon értük megyek elhozom a cicát az addigi gazdit akkor először és utoljára látom, nevelem élete végéig mindenből jobbat kap mint én 😂 többet viszem vizsgálatra mint magamat lelkem is kiteszem érte. Ez miért nem elég?! Miért kell nekem a vadidegen állatvédővel tartanom a kapcsolatot?? Miért kell nekem beengednek a házamba vadidegen embereket hogy megnézze hogy hová jön a cica majd havonta feljonnek ellenőrizni a saját házam?? Azért álljunk már meg egy szóra. Nekem ez sértő! Ha elhozok egy állatot akkor úgy hozom el hogy jó helyre ahol mindent megkap ez evidens ... Mellesleg az állatvédő nőci nem szimpatikus irritál maga a jelensége is a hangja stb. Sajnálom nem szimpatikus. Remélem megmaradt ez a jogom hogy ne kedveljek mindenkit.Komolyan havonta egy ilyen emberrel kell találkoznom és beszélnem hetente a macskáról?

Teljesen elment a kedvem ettől az egészről emiatt... :(

Lehet azt is mondani hogy ha nem ér meg ennyit nekem a macska akkor hagyjam is szörnyű ember vagyok stb stb de ez nem igaz. Nekem az nem éri meg hogy egy vadidegen embert akit nem kedvelek nem is akarok eleve felháborító hogy úgy mindent is megnéznek a házamba felborítják a családi életünket ezek az állatvédők hozzájuk kell igazítani azt a napot mikor jönnek és basszus félek is valamilyen szinten hogy kint marad valami pont akkor eltűnik és akkor jön az a kérdés hogy mi van ha ő emelte el? Nekünk a házunk nagyon intim postást sem engedem be ez van, ezt hadd dontsem már el. Neharagudjatok teljesen kivagyok. Néha úgy érzem hogy olyan mintha nem is akarják örökbe adni őket kb el lehetetlenitenek. Olvastam már Facebook csoportban többször is hogy van aki szívesen fogadna örökbe de emiatt biztos hogy nem fog...

Nem értettem hogy miért írják ezt mikor oda kerültem hogy kész végem bele szerettem a reménytelen csapzott macskákba és írtam a hölgynek 1 órát beszéltünk telefonon és mindent kikérdezett rólunk és ezeket elmondta a telefonba amiket leírtam annyit mondtam hogy elnézést ezt fel kell dolgoznom és kinyomtam. Nem tudtam tovább hallgatni 🤦

Mit csináljak??? Bocsi hogy hosszú lett:( szóban forgó állatvédők a Lipót macska mentők. Párom teljesen felháborodott hogy mitkepzelnek hogy mi akarunk jót és ide akarnak jönni nézelődni ez nem múzeum nem gyermeket fogadok örökbe. Valamilyen szinten ez is jogos...2020. dec. 19. 00:43
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
32%

Oké, kihisztizted magad.

Az ugye megvan, hogy nem szükséges állatvédőktől örökbefogadni?

Vehetsz tenyésztőtől, szaporítótól, foghatsz magadnak az utcán, hozhatsz el ingyen, stb.

2020. dec. 19. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
94%

Értem, hogy nektek evidens, hogy jót akartok a macskának, de nem mindenkinek az. Van csak azért akár örökbe fogadni, mert ingyen van. Olyan is előfordul, hogy minden jól néz ki, aztán amikor a macsek odakerül, akkor valami félresiklik, és elkezdik kínozni az állatot.

Bár ez kutyánál volt, de nekem van egy sztorim:

Egy ember örökbe fogadott egy kutyust a menhelyről. Én elég alaposnak ismerem a menhelyet, ha kiadták a kutyát valószínűleg minden megfelelt. Nem telt el egy hónap, amikor kiderült, hogy az örökbefogadó egy láncra verte a kutyát (ráadásul rövidszőrűt késő ősszel) és nem hajlandó elengedni. Mivel a szerződésbe bele volt írva, hogy ilyen esetben a kutyát azonnal elkobozzák, így ahogy kiderült mentek érte és vitték vissza a menhelyre. Ha nincs a szerződés, akkor meddig szenvedhetett volna a kutya? A menhely egyetlen esélye a feljelentés lett volna, de mire elkobozzák a kutyát (ha egyáltalán ez megtörténik), mennyi idő telt volna el? Addig mi lett volna vele?

Jó a macskát nem szokták kikötni, de ha mégis idő közben történik valami, és az állatnak rosszá válik az élete, akkor mi lesz? A menhelyi macskák többsége traumás, kínzásról kikerült állat, és nem azért mentik meg őket, hogy később hasonló sorsuk legyen, mint a mentés előtt. Persze ez nem rád vonatkozik, mert látom az írásodból, hogy fel sem merül benned, hogy árts a cicának, de ha veled kivételeznek, akkor a Pistával, meg a Bélával is kell, mert szépeket mondott. De mi van, hogyha az egyik úgy dönt, hogy nem tetszik már neki a macska és kizárja a hidegbe? Vagy elkezdi éreztetni?

A szerződéssel nem téged akarnak szívatni, hanem a macskát védik. Hiszen nem az a cél, hogy neked legyen macskád, hanem az, hogy a macskának hosszútávon is legyen egy jó gazdája.

2020. dec. 19. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

Neked evidens hogy jól bánsz vele ha elhozod, de a menhelyeseknek nem, mert nem ismernek. Hidd el hogy oka van a szerződésnek, rengeteg a gonosz, felelőtlen ember. Sok mindent láttak ők már, többek között olyanból rengeteget, hogy valaki kivitt egy állatot, majd pár hónap múlva újra az utcán találták meg, mert megunta és kirakta a gyökér.

Ez nem ellened irányul, ez az állatok érdekében van. Ha megmentenél egy állatot, te is tutira szeretnéd tudni hogy jó helyre adod, és nem valami olyan emberhez kerül esetleg aki mézes-mázoskodik a szemedbe, aztán kínozni fogja.

Egyébként nem tudom máshol hogy megy, de nálunk (Dunaújváros) az ebrendészeti telepen macskák is vannak a kutyák mellett. Egy ilyen helyen nem annyira szigorúak mint egy menhelyen, és mégis életet menthet az ember ha onnan hoz.

Én kutyát hoztam onnan (a macskáimat az utcáról szedtem össze) van szerződésünk, de csak kötelességből, mert muszáj nekik szerződést írni, ezzel elszámolni hogy hány állat került be hozzájuk, és hány gazdisodott. Azóta sem kerestek, mondta is hogy nem fognak jönni ellenőrizgetni, pedig nekem nem lenne ellenemre, nincs rejtegetnivalóm, és szívesen megmutatnám nekik hogy milyen körülmények között él az általam örökbefogadott kis mentvényük.

2020. dec. 19. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
76%
Megértem az állatvédők álláspontját, de pont az ilyen feltételeik miatt nem fogadtam tőlük örökbe cicát. Én sem szeretem, ha a lakásomba bárki is bejön, csak olyat engedek be, akit muszáj, szerelőt például. Nem fogok ismeretlen embereknek fotókat küldözgetni róla, semmi köze hozzá. Szintúgy nem fogok ismeretlen embereknek fotókat küldözgetni a cicámról. Ezért döntöttem úgy tavasszal, hogy ingyen elvihetőnek hirdetett cicát fogok örökbe fogadni, de ebből még azért nem lett semmi, mert találtam egy elhagyott pici cicát, aki azóta szép nagy cica lett.
2020. dec. 19. 03:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
90%

Ez azért van, mert sokan elviszik a cicát és nem ivartalanítják , esetleg kicsapják a kertbe kinti macskának, az meg kóborol össze-vissza önmagát és akár másokat veszélyeztetve. Láttam már macska miatt összetört kocsit és láttam az úton vért spriccelve menthetetlenül vergődő macskát is, utóbbit pedig legszívesebben megmutatnám mindenkinek, akinek kinti cicája van, hogy akár az övé is juthat erre a sorsra.

Vagy visszaviszik pár nap után, hogy mégse kell. Szóval ezért van a szerződés. Sajnos pár helyen hajlamosak túlzásba esni. Cicát menteni tudsz utcáról is, illetve a menhelyen is tudod segíteni eleséggel, játékokkal, régi pokróccal, esetleg pénzzel az orvosi költségekre.

2020. dec. 19. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Utcáról kell befogadni vagy a síntértelepröl/gyepiröl.

A gyepiröl azonnal kiviheted a macskát senki nem fog róla kérdezni semmit,mert amit nem visznek ki 2 héten belül altatják, ugyanakkor ezek a macskák nincsenek is kezelve neked kell utánna járni.


A menhely vagy állatmentöknél sokkal jobban kezelt macskák vannak amiröl egészségi állapot nyilt könyv stb viszont negatív hogy látogatnak rendszeresen.

2020. dec. 19. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
85%

Egy ismerősöm 2 kutyát fogadott így örökbe. Az elején még szóltak nekik mikor jönnek ellenőrizni, majd bejelentkezés nélkül is jöttek.

Ha nem voltak otthon éppen akkor kiverték a balhét, mindennek elhordták őket telefonon a szerződésre hivatkozva.

Jó hogy nem már kulcsot nem kértek a házukhoz, hogy bármikor bemehessenek.

Végül megunták és feljelentették a buzgó állátmentőt, azóta nincsennek látogatások.


Sok helyen viszont azt olvasom, főleg macskáknál, hogy ez csak duma. Nem mennek ki ellenőrizni.

Gondolom menhelytől függ.


Nekem más miatt van rossz tapasztalatom menhellyel.

Én 200km-re találtam egy cicát aki tetszett volna, örökbe akartam fogadni.

A menhelyes szinte azonnal válaszolt az üzenetemre, egy közelemben lévő városból be akart gyűjtetni velem 2 macskát. "Azonnal indulj érte! Most rögtön! Ki fogják dobni reggelre"

Egyrészt nem otthon voltam, hordozó se volt nálam, és a kocsit a barátom használta, nem tudtam volna elindulni se azonnal. Megmondtam hogy reggel tudnék menni. "Az késő"

Majd pár óra múlva láttam hogy kiírta mennek érte holnap. Olyan ember aki helyben van. Érdekes annak aki helyben van jó volt a holnap is...

Próbáltam visszatérni az eredeti témára, macska örökbefogadás. Lebeszéltünk egy időpontot mikor mennék megismerkedni vele. Pár nappal előtte azért ráírtam megint, majd flegmán közölte ő senkinek se rak félre macskát. Napokig nem írtam neki (nem tudom mi a faxt kellett volna ha lebeszéltünk mindent), nem így működik blablabla.

Na itt elköszöntem.

A cica amúgy kb fél év múlva lett gazdis.

Ja, és elég sok macskához kiírja hogy "gazdijelöltes/foglalt".


Én jófogásról vettem.. De jobb is így. Imádom a macskám, és nem "kölcsön macska". Nem állít be hozzám a volt gazdi, nem írogat.

2020. dec. 19. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy leirtátok ezeket. Szomorú hogy az elmebetegek miatt hoznak ilyen fura szabályokat így csak a normális embereket akik tényleg szeretnék az állatot csak vissza lépnek sajnos én is vissza lépek nekem/nekünk ez a látogatósdi nem fér bele ezt közöltem a csajjal is persze jött az hogy mit titkolok:D mondtam neki hogy el se tudja képzelni de a családi békémet. Nem fogok veszekedni párommal egy buzgó mentő miatt. Nem fogom körbe fotózni a házam mintha elakarnám adni senkinek semmi köze hozzá. Mondtam hogy most emiatt jobb hogy nem tudja örökbe adni? De jobb is így, most az lesz hogy nagyon figyelni fogok az utcán hátha szembe jön velem az én macskám akit nekem szántak:) vicc az egészben hogy az egyik cica fekete a másik barna cirmos klasszik színű amerikai teknőc színű és felnőtt cicák de valamiért beléjük bolondultam mert tudtam hogy nem fog más rájuk jelentkezni de ha így jobb nekik akkor legyen :(

Kölcsön macska nekem sem kell valamilyen szinten megértem az állatvédőket is de kéne embervedo szervezet is 😂🤦 szerződés oké lenne ha nem lenne benne az hogy kijönnek meg küldjek képeket nem ideiglenes gazdi lennék hanem a gazdája és ez is rosszul esne. Mi próbáljuk a családunkkal minden negatív dolgot hanyagolni ami lehúzz és engem ez nagyon mélyre húzott... természetesen lehordott mindennek a hölgy.

2020. dec. 19. 08:26
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező miért nem mész a gyepire ott azonnal eltudnád vinni a macskát?

Ráadásul azoknak a macskáknak nincs jövöje mert rövid időn belül altatásra kerülnek szóval ha egyet kivennél onnan szó szerint az életét mentenéd meg és soha senki nem járna a nyakadra!


Az állatmentőknek és menhelyeseknek nem sürgős örökbe adni, mert ha úgy van életük végéig is ott maradhatnak a cicák.

A noéról hallottam hogy onnét macskát lehetetlen kihozni, mert kutyás feltételek vannak a macskákhoz is és szószerint havonta járnak ellenőrizni

2020. dec. 19. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
41%
Hasonló érzéseim vannak... soha a büdös életbe nem fogadnék örökbe állatot, pont ezek miatt. Konkrétan vájkálnak az életedbe, megnézik a facebook profilod, informálódnak, aztán ha olyat látnak kérdőre vonnak... a pofám leszakad. Saját sztorim. Mielőtt nem ismertem az ilyen fanatikus állatvédőket szerettem volna ha örökbefogadott kutyánk lesz. Párom inkább vett volna, de erősködtem stb. Felvettem a kapcsolatot velük, és nonszensz ami fogadott. Mondtam h nekünk mindeképpen kölyök kutya kell, nem kötöttem ki se színt, de fajtát se semmit, csak ezt. Mondtam h van kisgyerek. Közölték h nincs nekik kölyök, de amúgyse jó az nekünk mert gyerek mellé mindeképpen min 10 éves kutya passzol, ja és alapjáraton nem adnak kinti kutyát, holott bizonyos kutyák nem valók bentre, plusz nem mindenki akarja h bent legyen mint pl én. Végignézték a facebook profilom és kérdőre vontak amiért 2 évvel ezelőtt kölyökkutyát kerestem és h ugyan hol van az a kutya stb? Nem saját részre kerestük akkor, dédimamáékhoz kellett egy kis házörző, de ne ba,ssza már meg, mit vájkálnak? Mit gondolnak megöltem azt a kutyát v mi?? Na akkor eldöntöttem én ezeket nem támogatom egy percig sem. Végül egy nem kívánt szaporulatból mentettünk 2 puli keveréket. Szeretjük őket, chip van, minden oltásuk rendben, ha betegek akkor visszük őket stb, magyarán jó helyen vannak, és senki nem vájkál, nem tartozom számadással seninek, nem kell senkit beengednem a házamba, nem erőlteti senki h a kutyáim a házban is legyenek. Én is úgy érzem h olyan kritériumokat támasztanak amit épeszű ember nem tart normálisnak és nem is fogad el. Teljesen megértelek, és úgy gondolom találsz te magadnak állatot úgy is h őket kihagyod. Aztán meg sír a szájuk h milyen szemetek az emberek mert nem támogatják őket, meg is érdemlik.
2020. dec. 19. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!