Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bent tartott macskát re lehet...

Balasa Bence kérdése:

Bent tartott macskát re lehet szoktatni arra, hogy a "dolgát" a házon kívül végezze el?

Figyelt kérdés

A macska bent alszik, eszik, de nem macskaalmot használ, hanem jelez a gazdájának, hogy nyissa ki az ajtót az udvarra.

Csak érdekelne, de ha tényleg lehetséges megtanítani, később hasznos lehet.

2021. dec. 21. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom benti macskàja kijár. Nem tanította, míg nyáron jó idő volt, sokat volt az udvaron. Azóta nem megy alomra
2021. dec. 21. 16:01
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Hasznos? Ha éjjel kettőkör felébreszt a macska, hogy neki most ki kell mennie pisilni, akkor nem biztos, hogy így fogod érezni. Egyébként sokmindent képesek megtanulni, bár nyilván köztük is van mindenféle típus. De azért érdemes tartani bent egy almot legalább végszükség esetére.
2021. dec. 21. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi évtizedekig tartottunk így macskákat. Különösebben tanítani sem kell, ha kint is szokott lenni, akkor eleve az ösztönei alapján is igyekszik olyan helyre menni, ahol el is tudja kaparni a végterméket. A macska okos állat, megtanul szólni a gazdinak, mindegyik a maga módján. Volt olyan, amelyik értünk is jött a szobába, ha nem hallottuk, ahogy nyávog a bejáratnál. Nem mondom, hogy sosem voltak balesetek, de az alom mellett is előfordulhat. Most már profi macskaajtók is vannak, így magától is ki tud menni.
2021. dec. 21. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Van erről egy találó mondás, csak most nem jut eszembe.
2021. dec. 21. 16:38
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Én se tartom praktikusnak. Este felkelnél kiengedni, aztán megvarod, míg visszajön? És ha ellóg? Ha nincs cicabiztos kerítés, akkor akár világgá is mehet.
2021. dec. 21. 17:30
 6/7 A kérdező kommentje:
A családi háznál van egy cicánk, egész életében kint tartottuk. Elmegy csavarogni, de vagy még aznap este, vagy 1 nappal később már ott ül az ablakpárkányon.
2021. dec. 21. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:
82%
Az egyik macskám kijárós, mert így szokta meg régen, és nem tudtam beszoktatni őt, bár próbáltam. Van alom, tudja is használni, de csak vészhelyzetben szokta, pl. ha egész napra elmegyünk valahova, és ő bent maradt. Amúgy teljesen magától az az alap neki, hogy kint intézi, tanítani se kellett. De igen, ez biza azzal jár, hogy odajön éjjel felébreszteni, ha este nem ment ki. Én felkelek és kiengedem, aztán visszafekszem, nem szokott ilyenkor egyből visszajönni.
2021. dec. 21. 19:41

További kérdések:

Mi lehet a macskám baja?

Van egy 14 éves ivartalanított nőstény lakásban tartott macskám. Minőségi eledellel etetve. Utóbbi hónapokban sokat fogyott, egyre élénkebb, gyakorlatilag állandóan aktív, folyamatosan éhes és a legfontosabb hogy semmit nem alszik. A semmit azt szó szerint kell érteni!...

Norvég erdei macska vásárlásról kapcsolatban érdekelne minden. Melyik tenyésztőt ajánljátok?

(Távolság nem akadály) Kinél van jó/rossz tapasztalat? Mennyi a várakozási idő?

Budapesten jó állatorvos?

Az a helyzet hogy a macskámnak eléggé beteg a szeme már egy ideje, és voltam vele itt a belvárosban, de szerintem teljesen félre kezelik, nem gyógyul, el akarom vinni egy másikhoz, ahol lehetőleg van komolyabb szemvizsgálat, de még nem luxus-horror árban! Tudnátok ajánlani valakit?

Valakinek nem hiányzik egy félszemű fekete macska Eger környékéről?

Valószínűleg ősszel született, vagy még tavaly tavasszal csak nagyon vékony. Ostoroson bóklászik. Egy szeme van, állkapcsa deformált füle végei le vannak szakadva. De szimmetrikusan, szóval lehet valaki ivartalínotta amíg kóborolt és így jelölte meg, nem tudod...

Honnan érdemes cicát szereznünk kezdőként?

Eddig kutyáim voltak, de sajnos egy egy betegség miatt már nem tudok órátak mozogni így esett a választásunk egy cicára. Soha nem volt még macskánk és nem tudunk dönteni, hogy menhelyről egy felnőttet vagy haztól 3gy ingyenes cicát válasszunk. Mindkettőnek vannak...

Milyen játékokat szeret a macskád? Ha esetleg van link, az is érdekelne.

A miénk jeleg a fém cuccokra van ráfixálva, pl a lézer pointer maga érdekesebb mint a piros pötty. Egy ilyen tollboás horgászbot is volt, de az potyog, szóval kidobtam, mert nem lenne jó ha megenné.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!