Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez így menne neki ?

Ez így menne neki ?

Figyelt kérdés
Na szóval van itt a faluban egy kóbor cica a gazdája elhajtotta és itt a falú központjában szokott lenni néha néha vagy többször adnak neki enni. Én találtam neki gazdát fent Debrecenben. De nem tudom hogy mennyire viselné el a bentlétet. Lehet az nem lenne jó neki ? Vagy az első adandó pillanatban elszőkne. 2éves körüli cica mindig is kinti macsek volt .
2023. febr. 3. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
81%
Minden macska elviseli a bentlétet, legfeljebb több idő, míg megszokja. Ha kézhez szokott és nem elvadult, akkor nagy gond nem lesz.
2023. febr. 3. 15:46
 2/2 anonim ***** válasza:
84%
Macskafüggő a dolog, de tapasztalatból mondom, hogy hozzá lehet őket szoktatni a benti tartáshoz, ami amúgy ezerszer biztonságosabb, szóval megéri. Türelmesnek kell lenni, nem egyik napról a másikra megy, és gondoskodni kell a lefárasztásáról. Segíthet az ivartalanítás is (ami remélem alap dolog a gazdijelölt számára is). Egyébként nagyon rendes tőled, hogy foglalkozol a cica sorsával. :)
2023. febr. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Nőstény cicát nem lehet ivartalanítani, de nagyon menne kifele. Mit lehet tenni?

Barátnőmnek van egy cicája, aki körülbelül 6 hónapos, valószínűleg nagyon tüzel, mert egész nap az ajtóba nyávog. Ő alapvetően benti cica, az elmúlt 6 hónapban egyáltalán nem akart kimenni, de körülbelül 1-2 hete egész éjjel és nappal nyávog, nincs megállás. Az...

Mit tennétek ha át menne hozzátok egy rokon a kislányával és az úgy megverné a macskátokat hogy az kimenekülne a házbol az udvarra?

velem ez tortent a hetvegen, rokonok atjottek es hoztak a 6 eves kislanyt is, az meg csak ugy minden ok nelkul megverte a macskam, mondtam az anyjanak ezt hogy kepzeli erre azt mondta ő meg kicsi meg ez csak egy macska semmi baja nem lett ugyse, es elkezdett masrol...

Kandur cicánál kasztráltatás után pár órával mennyire megszokott hogy keservesen nyávog?

Előtte is szeretett nyávogni, de elképesztően menne kifelé a szabadba!

Összeszoktatás menne?

Van egy lassan három éves ivartalanított lámycicám, és kb. egy hónap múlva jönne egy kicsi. A nagy eddig sajnos nem nagyon került kapcsolatba más macskákkal mert bent van. Gondoltam, hogy eleinte egy-két hétig törölközős szagmintával lehetne próbálkozni oda-vissza,...

A kb 2 hónapos macskám már menne kóborolni. Engedjem neki?

Még június elején találtunk egy kiscicára, akkor lehetett kb 2 hetes, nem volt se anyja, se testvére. Így mi neveltük fel. A szomszéd telek is a miénk, és a szomszéd telek házán az erkélyen van, de onnét már rég leszeretne jönni, így mindig lehoztuk az udvarra. Már...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!