Lágyat kakil a cica? Mi lehet a baj?
Sziasztok,
befogadtunk egy utcai cicát, mióta nálunk van, azóta Real Nature és Premiere nedves eledelt eszik, tápban pedig most HappyCat sensitivet kap.
Az a bajom, hogy napi 4-5 óóóriási kaki van, viszont maga a cica nagyon sovány. Tegnap már hasmenés állagú is lett.
Sajnos a környéken a dokik nem foglalkoznak cicákkal - falu, így jövőhétig még mindenképp várni kell, hogy el tudjam vinni orvoshoz.
Mi lehet vajon a baj? Féreghajtót kapott amikor befogadtuk, 3 napon át a giardia megelőzése miatt, nem hiszem hogy ez lehetne a baj. :(
Aggódom érte, nagyon megszerettük.

válasza:Talan a 3 fajta kaja a problema.
Probalj meg neki inkabb csak szarazat adni, nedvesbol, ha nehezen eszi a szarazat, akkor max egy kiskanallal tegyel a tetejere.
Es szamold ki az adagjat, az is lehet, hogy tul sokat eszik vagy nem megfelelo szamara egyszeruen a kaja es valtani kene masra.
De persze nyilvan az egeszsegugyi okokat kell kizarni elobb, ez csak egy tipp. Orvos mindenkeppen lassa.

válasza:Mert még kicsi. Az enyém ugyanez. Lány cica. Nagyon puha a hasa is.
Azt hittem a nedvestől van, de nem. Csak száraz táp mellett is lágy a kakija szintén legalább napi 3x. Az orvosnak is említettem de semmi problémára utaló dolgot nem látott.
Már sokat nőtt és javult a helyzet is.
Volt előtte mégegy macskám, ő kandúr volt, nála nem volt ilyen kiskorban
Kapcsolódó kérdések:
Kinek mik váltak be? Szeretném jobban lefoglalni a benti cicámat, nézegetek neki új játékokat, de elvesztem a kínálatban. Illetve kaparos kerdesem is lenne. Lattam ilyen labda-szerű gorgetheto kaparót illetve olyat, ami küllemre olyan, mint egy labtorlo, bútorokra...
Az egész úgy kezdődött, hogy ideiglenesen vigyáznom kellett több kiscicára (amíg nem találnak nekik gazdákat) és közben nagyon a szivemhez nőtt az egyik. Bevették egy programba ami gazdát kereshet neki, és ezért az egyik családtagomhoz került, mert ő van kontakban...
Barátommal pénteken befogadtunk egy cicát, de nagyon fél, és elő sem jön egész nap. Csak estefele merészkedik ki kicsit, illetve éjjel odafekszik a lábamhoz és ott alszik. Tegnap meg ma éjjel engedte megsimogatni magát kicsit, dorombolt. De aztán felkel és a kanapé...
Soha életemben nem volt macskám, de még csak a családunkba se volt senkinek, mindenki kutyás. És most befogadtam ezt a cicát, a kutyámmal nagyon jól kijönnek, kicsit a kutya tart még tőle. Fogalmam sincs mennyi idős lehet, mindenhová követ, nem hallottam még nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!