Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lágyat kakil a cica? Mi lehet...

Lágyat kakil a cica? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

befogadtunk egy utcai cicát, mióta nálunk van, azóta Real Nature és Premiere nedves eledelt eszik, tápban pedig most HappyCat sensitivet kap.

Az a bajom, hogy napi 4-5 óóóriási kaki van, viszont maga a cica nagyon sovány. Tegnap már hasmenés állagú is lett.

Sajnos a környéken a dokik nem foglalkoznak cicákkal - falu, így jövőhétig még mindenképp várni kell, hogy el tudjam vinni orvoshoz.

Mi lehet vajon a baj? Féreghajtót kapott amikor befogadtuk, 3 napon át a giardia megelőzése miatt, nem hiszem hogy ez lehetne a baj. :(

Aggódom érte, nagyon megszerettük.

2023. okt. 25. 15:14
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Talan a 3 fajta kaja a problema.

Probalj meg neki inkabb csak szarazat adni, nedvesbol, ha nehezen eszi a szarazat, akkor max egy kiskanallal tegyel a tetejere.

Es szamold ki az adagjat, az is lehet, hogy tul sokat eszik vagy nem megfelelo szamara egyszeruen a kaja es valtani kene masra.

De persze nyilvan az egeszsegugyi okokat kell kizarni elobb, ez csak egy tipp. Orvos mindenkeppen lassa.

2023. okt. 25. 15:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Mert még kicsi. Az enyém ugyanez. Lány cica. Nagyon puha a hasa is.

Azt hittem a nedvestől van, de nem. Csak száraz táp mellett is lágy a kakija szintén legalább napi 3x. Az orvosnak is említettem de semmi problémára utaló dolgot nem látott.

Már sokat nőtt és javult a helyzet is.

Volt előtte mégegy macskám, ő kandúr volt, nála nem volt ilyen kiskorban

2023. okt. 26. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Milyen cica játékokat érdemes beszerezni?

Kinek mik váltak be? Szeretném jobban lefoglalni a benti cicámat, nézegetek neki új játékokat, de elvesztem a kínálatban. Illetve kaparos kerdesem is lenne. Lattam ilyen labda-szerű gorgetheto kaparót illetve olyat, ami küllemre olyan, mint egy labtorlo, bútorokra...

Mit tegyek ha lett egy macskám akit már nem igazán akarok?

Az egész úgy kezdődött, hogy ideiglenesen vigyáznom kellett több kiscicára (amíg nem találnak nekik gazdákat) és közben nagyon a szivemhez nőtt az egyik. Bevették egy programba ami gazdát kereshet neki, és ezért az egyik családtagomhoz került, mert ő van kontakban...

Nem fogad el a macska?

Barátommal pénteken befogadtunk egy cicát, de nagyon fél, és elő sem jön egész nap. Csak estefele merészkedik ki kicsit, illetve éjjel odafekszik a lábamhoz és ott alszik. Tegnap meg ma éjjel engedte megsimogatni magát kicsit, dorombolt. De aztán felkel és a kanapé...

Milyen fajta macska lehet ez?

Soha életemben nem volt macskám, de még csak a családunkba se volt senkinek, mindenki kutyás. És most befogadtam ezt a cicát, a kutyámmal nagyon jól kijönnek, kicsit a kutya tart még tőle. Fogalmam sincs mennyi idős lehet, mindenhová követ, nem hallottam még nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!