Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Normális hogy fingos?

Normális hogy fingos?

Figyelt kérdés

Van egy macskám. Mostanában több száraz tápot eszik és azóta fingik. Este lefekszünk aludni és ahogy bekómázik nyomatja rendesen.

Normális ez? Okozhatja az, hogy több szárazat eszik vagy mi lehet? betegnek nem tűnik

febr. 3. 07:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Okozhatja.

Iszik mellette eleget?

Mindenesetre talán érdemes lecserélni a tápot, ha ennyire gázosítja.

Vagy kimérni neki egy adagot, amit ne lépjen túl, és hátha a kevesebb mennyiség nem okoz ilyen mértékű puffadást.

febr. 3. 07:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Milyen tápot kap? A gagyi kommersz tápok összetétele okozhat ilyet
febr. 3. 07:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Iszik rendesen, Taste of wild - rocky mountain táp

Megpróbálok akkor valami mást

Feringa gabonamentes táp jobb lenne szerintetek?

febr. 3. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki. Végülis a macskák nem tudják megemészteni a gabonaféléket, egy magas hús tartalmú kajával nem árthatsz.
febr. 3. 08:13
 5/7 anonim ***** válasza:
93%

Ezt tényleg nehéz így fotelből eldönteni. Sokszor próba-szerencse alapon működik. De azzal nem rontasz a helyzeten, ha gabonamentest adsz neki.

(És még így is előfordulhat, hogy van benne valamiféle olyan összetevő, amire érzékeny)

Kisebb kiszerelést válasszál elsőként.

febr. 3. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem tudom segít-e, de nekem a macskám akkor csinál ilyet, ha langyos vagy meleg nedves kaját kap (alapvetően szárazat eszik, ez inkább ilyen ritkaság, vagy amikor elfogy a kajája, és mondjuk csak a sarki éjjelnappliban tudok neki venni valami alacsonyabb hústartalmút, mert este jövök rá). Én ezt fel szoktam önteni vízzel picit, hogy ha már vacakot eszik, legalább hidratáljon, és általában melegebb vízzel, mert a hideget nem igazán eszi meg.

Na olyankor hallom, hogy emészt, mozog a pocakja, meg hát igen, szellentget is rendesen. Mondjuk olyan végtelenül elégedetten is szokott feküdni, mint én a harmadik karácsonyi lakoma után.

febr. 3. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Előttem írtátok a kajákat, ezzel én is egyetértek, úgyhogy nem ismétlem.

Ez csak plusz egy példa:

Az én macskám akkor pukizott sokat amikor befogadtam, olyan 1 éves körül lehetett, talált cica. Mint utóbb kiderült férges volt csórikám, és addig volt csak ez a fingadozás ameddig ki nem hajtódott belőle az összes féreg.

(Jó állapotban volt, nem futottam vele azonnal dokihoz, mert csak ügyeletre tudtam volna vinni, úgyhogy megvártam a hétfőt)

febr. 3. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!