A macskám össze verekedett egy másikkal, ez olyan 4-5 napja történt, azóta sántít, az orvos hétvégén nem rendel ami pedig arrébb van apám nem hajlandó elvinni, azt mondja majd megjavul, mit tegyek ami segíthet??

Akkor semmit... max meghal az állat, hogyha súlyosabb a baj, mint gondolnéd.
Nem kell macskát tartani, hogyha nem tudod állatorvoshoz vinni. Nekem pl ezért nem volt sosem állatom gyerekkoromban, mert a szülők szerint az állat szívós, meggyógyul.
Hát... vagy nem.

Miért nem vitted négy öt nappal ezelőtt orvoshoz?Akkor nem volt hétvége gondolom akkor rendelt az orvos.
Minek az ilyeneknek állat?

Nekem is csak az jutott eszembe, hogy 2-3-4 nap sántítás miért nem volt ok a dokira, miért kellett megvárni az 5 napot (és a hétvégét)? Én inkább feleslegesen is elviszem, ha valami gyanús, és tudom, hogy közeledik a hétvége (pedig nálunk van hétvégén rendelő doki és ügyelet is...)
"Anyum nem engedi hogy hazavigyem oda" Ez mit jelent?
Amúgy sok mindent nem tudsz csinálni orvos nélkül, azt esetleg megnézheted, hogy nincs-e külsérelmi nyom, például ha van seb, akkor azt fertőtlenítheted, kezelheted. Azt is megpróbálhatod megnézni, hogy melyik része fáj neki (pl. tappancspárna, csont, izom/ín stb.), de egyrészt azt lehet nem fogja hagyni, hogy nyomkodd, tekergesd, másrészt laikusként elég nehéz ezt kideríteni, és plusz sérülést is okozhatsz, harmadrészt pedig sokra azzal sem mész, ha kideríted a baj okát, maximum megnyugodhatsz, hogy esetleg nincs komolyabb sérülés, pl. csonttörés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!