Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskaleves, macskaital házilag?

Macskaleves, macskaital házilag?

Figyelt kérdés

Nem érdekel ha nem hiszed, de van két macskám. Az egyik alapból nem iszik sok vizet, a másik struvitra hajlamos, emiatt az egészségük érdekében több vizet akarnék velük itatni. Itatókút már van, ha hiszed ha nem.

Dr. ChatGPT szerint készíthetek macskaleves és italt házilag:

Kb ez lenne a macskaital: "Csirke farhát, szárny, nyak, mellcsont – jó kis zsíros, csontos részek. Hideg vízben tedd fel, lassan főzd, 1-2 órán át kis lángon. Semmi só, hagyma, fokhagyma, vagy fűszer – ezek MÉRGEZŐK. Ha kihűlt, szűrd le → szűrt húsleves lesz a macskaitalod. Hűtve 2-3 napig eláll a hűtőben. Amíg főzöd, ne hagyd forrni, csak gyöngyözzön. Így lesz szép zsíros és illatos. Csontokat NE add oda! A főtt csont törik, szilánkosodik, veszélyes! A húst leszedheted róluk és vagy apróra vágva hozzáadhatod a napi kajához, vagy ledarálhatod (turmix) és hűtőben adagolhatod a hétre."

Ez meg a leves: "Tálba öntöd a nedves eledelt (pl. alutasakos vagy konzerv). Hozzáadsz 1 evőkanál langyos vizet. Villával, kis kanállal keverd össze, hogy egy egynemű szaftos pépet kapj. Itt még adhatsz hozzá vizet, ha „túl tömény”. Frissen tálald! Melegen illatosabb, és tutibb hatású a cicagyomorra"

Van aki tényleg így hidratálja a macskáját?

ápr. 29. 21:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Csontokból zselatin fő ki, az rendben, kocsonya jellegű dolgot adhatsz nekik, egészséges. Főtt húst is szabad adni, de nyerset is nyugodtan (disznó kivételével!), abból is nyernek sok folyadékot. Nade a jó zsíros cucc....jobb esetben meghánytatja, rosszabb esetben megfosatja és tönkrevágja a máját. "Leves" helyett meg lehet venni olyan alusat, ami szaftos. Ami még fontos, száraztáp legyen a fő kajájuk, arra isznak, nedves kajára nem fognak.
ápr. 29. 21:43
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Basszus, egy Szakértőt kérdezz már meg erről, ne egy rohadt algoritmust, könyörgöm! 🤦🏻‍♂️
ápr. 29. 22:48
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Pont annyit isznak amennyire szükségük van, nem fognak többet inni a kedvedért.

Macskaleves te jó ég mennyi unatkozó ember van itt…….

ápr. 29. 22:51
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Tényleg nem futottál bele egy cikkbe sem, hogy mennyi fals infót ad a chatgpt?
ápr. 29. 23:09
 5/13 anonim válasza:
86%

Mikor megláttam a macskaleves szót nem egészen erre gondoltam, de azért megnyugodtam. 🐱🍲🥄

Nekem nem jutna eszembe adni ilyet a cicának mindenesetre.

ápr. 29. 23:34
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Elérhető friss, tiszta (bár van, amelyik az állottat szereti kifejezetten) víz mellett egyetlen macska sem fog túl keveset inni, nem hülyék.

Amúgy meg marha jó lenne, ha visszavennél a stílusodból és nem támadnál már az első mondatod első szavaiban. Mi a francért ne hinné el valaki, hogy van macskád, ha megkérdezed, hogy “házi macskaleves receptet tud valaki ajánlani?”?

ápr. 30. 00:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kisállatboltban lehet kapni cicatejet - olyan kis kapszulában adják, mint amit a kávé mellé szoktak adni, hogy igény szerint hozzáadhasd :D

Négyféle van, más-más hozzáadott dologgal, nálunk a malátás a kedvenc, a szőrcsomók ellen.

Ezt szoktam felhígítani, hogy még hidratálóbb legyen, főleg a nyári melegben.

ápr. 30. 07:45
 8/13 anonim ***** válasza:
20%

"marha jó lenne, ha visszavennél a stílusodból és nem támadnál már az első mondatod első szavaiban"

Nem támad. Védekezik.

ápr. 30. 08:14
 9/13 anonim ***** válasza:
65%
#8, támadva védekezik. Mindenesetre nekem elment a kedvem attól, hogy érdemben reagáljak.
ápr. 30. 08:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Én szoktam neki adni húslevest ha főzök. Volt hogy raktam neki bele husit de azt nem ette csak a levest. Húslevest, borsólevest eszi de csak a levet. Benti házi macska 9 éves lesz és semmi baja. Ő mondjuk nagyon szereti az ivókútját de mellé a levest szeretem adni ha van mert szerintem is néha keveset iszik
ápr. 30. 09:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!