Macskaleves, macskaital házilag?
Nem érdekel ha nem hiszed, de van két macskám. Az egyik alapból nem iszik sok vizet, a másik struvitra hajlamos, emiatt az egészségük érdekében több vizet akarnék velük itatni. Itatókút már van, ha hiszed ha nem.
Dr. ChatGPT szerint készíthetek macskaleves és italt házilag:
Kb ez lenne a macskaital: "Csirke farhát, szárny, nyak, mellcsont – jó kis zsíros, csontos részek. Hideg vízben tedd fel, lassan főzd, 1-2 órán át kis lángon. Semmi só, hagyma, fokhagyma, vagy fűszer – ezek MÉRGEZŐK. Ha kihűlt, szűrd le → szűrt húsleves lesz a macskaitalod. Hűtve 2-3 napig eláll a hűtőben. Amíg főzöd, ne hagyd forrni, csak gyöngyözzön. Így lesz szép zsíros és illatos. Csontokat NE add oda! A főtt csont törik, szilánkosodik, veszélyes! A húst leszedheted róluk és vagy apróra vágva hozzáadhatod a napi kajához, vagy ledarálhatod (turmix) és hűtőben adagolhatod a hétre."
Ez meg a leves: "Tálba öntöd a nedves eledelt (pl. alutasakos vagy konzerv). Hozzáadsz 1 evőkanál langyos vizet. Villával, kis kanállal keverd össze, hogy egy egynemű szaftos pépet kapj. Itt még adhatsz hozzá vizet, ha „túl tömény”. Frissen tálald! Melegen illatosabb, és tutibb hatású a cicagyomorra"
Van aki tényleg így hidratálja a macskáját?

Pont annyit isznak amennyire szükségük van, nem fognak többet inni a kedvedért.
Macskaleves te jó ég mennyi unatkozó ember van itt…….

Mikor megláttam a macskaleves szót nem egészen erre gondoltam, de azért megnyugodtam. 🐱🍲🥄
Nekem nem jutna eszembe adni ilyet a cicának mindenesetre.

Elérhető friss, tiszta (bár van, amelyik az állottat szereti kifejezetten) víz mellett egyetlen macska sem fog túl keveset inni, nem hülyék.
Amúgy meg marha jó lenne, ha visszavennél a stílusodból és nem támadnál már az első mondatod első szavaiban. Mi a francért ne hinné el valaki, hogy van macskád, ha megkérdezed, hogy “házi macskaleves receptet tud valaki ajánlani?”?

Nálunk a kisállatboltban lehet kapni cicatejet - olyan kis kapszulában adják, mint amit a kávé mellé szoktak adni, hogy igény szerint hozzáadhasd :D
Négyféle van, más-más hozzáadott dologgal, nálunk a malátás a kedvenc, a szőrcsomók ellen.
Ezt szoktam felhígítani, hogy még hidratálóbb legyen, főleg a nyári melegben.

"marha jó lenne, ha visszavennél a stílusodból és nem támadnál már az első mondatod első szavaiban"
Nem támad. Védekezik.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!