Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hány forintod van félretéve...

Hány forintod van félretéve állatorvosra?

Figyelt kérdés
Van vésztartalékod, ha a cicával váratlanul lenne valami?
jún. 12. 14:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Nincsen semennyi. De nem tud akkora baja lenni hogy ne tudjam barmikor kifizetni. Kerdes hogy ki akarom-e. Pl egymilliot nem akarnek kifizetni hogy meghosszabbitsak a bekeben megoregedett hazimacskank eletet valamennyivel.
jún. 12. 14:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem teszek félre külön állatorvosra, ha szükséges, akkor kifizetem, de direkt erre spórolni értelmetlen lenne
jún. 12. 14:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs külön kasszám az állataimra. Ha betegek, ki tudom fizetni az állatorvosi számlát, de szerintem értelmetlen külön arra kuporgatni, hogy majd egyszer kelleni fog a kitudja milyen kezelésükre.
jún. 12. 15:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Van vésztartalékom, de nincs felosztva hogy melyik "borítékban" van az állatra félretett pénz. Ha kell, akkor kell. Nem tudom, hogy hol lenne az a lélektani határ, hogy ennyi volt és sajnálom. De fájdalomcsillapításra biztosan összekaparnám az utolsó fillért is.
jún. 12. 15:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Van félretéve pénzem úgy általánosságban, de kimondottan állatorvosra elkülönített alap az nincs. Fölösleges címkézni a megtakarítást szerintem. Volt az évek során sérülés miatti műtét, rák miatt CT meg egy rakat gyógyszer, amik húzósabb tételek voltak, mindig ki tudtam fizetni.
jún. 12. 15:36
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Megacolonnal diagnosztizálták két éves korában. Csak az Állatorvostudományi Egyetemen az egyik prof végez ilyen műtétet, 290 ezer forintba került. Ennyihez nem kell vésztartalék. A legbénább, leggörcsebb macskánk, de valamiért őt szeretjük a legjobban. Egyszerűen az ujja köré csavar.
jún. 12. 16:24
 7/13 rendorlampaborogato ***** válasza:
0%
Nálunk ingyen csinálják, vagy természetben fizetek!
jún. 12. 16:34
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

Van tartalék, de nincs megszabva mire.

Az egyik cicánk rákos volt. Közel 2 évig élt még az orvosoknak kezeléseknek köszönhetően. Állandó orvoshoz mászkálás, gyógyszerek. Kb olyan 1,5 milliot költöttünk erre a két év alatt. De megérte.

jún. 13. 13:39
 9/13 anonim ***** válasza:

Én nem teszek erre félre.Mert ész nélkül en sem költök rá. Egyetértek az elsővel, hogy ki akarja-e az ember fizetni?Vagy inkább a családjára/másra költi?Nagyon lehúzósak az állatorvosi kezelések. Nálunk be is zárt most egy rendelő a környéken.

Nem is tudom a szegényebb emberek mit csinálnak... gondolom a sorsára hagyják az állatot.

Én már eldöntöttem, hogy ematt következő állatot már nem is tervezek.

jún. 25. 21:07
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

A szegényebb emberek természetesen nem tudnak erőn felül házikedvencre költeni. Az állatorvosi árak természetesen magasak, de még mindig töredékei mondjuk a svájci áraknak, ahol egy ivartalanítás simán lehet €600.

El sem tudjátok képzelni, hogy a világon milyem árakat fizetnek lóért, kutyáért, macskáért csak a legális oldalon. A világ úgy döntött, hogy a házikedvenc tartás nem alapvető emberi jog. Illetve, ha szegény vagy, vigyél menhelyről. Az orvosi költségek persze olyanok, mint egy pedigrés állatnál, ha nincs pénzed, hagyd elpusztulni és hozz a menhelyről másikat.

Evvan. De mikor nem volt képmutató az ember?

júl. 4. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!