Aggódom. Mikor ehet a cica ivartalanítás után és mikor tud "rendesen" menni?
Este ivartalanították a cicámat éjjel elég rosszul volt nagyon fájdalmasan nyávogott, ijesztő volt. Most gubbaszt a kis helyén de hallom a nyávogását amikor megmozdul vagy átfordul másik pozícióba. Nem akar kijönni de csak akkor ehet ha már közlekedik
Mennyire gyakori hogy olyan szorítókötést kap ami tovább nehezíti a lábraállást? Nagyon nem tetszik ez nekem, a teljes hasa össze van szoorítva csípőjéig (vagy mijük van nekik), ahonnan a hátsó lábak kezdődnek

Ha aggaszt a kötés, hogy túl szoros én levenném és megigazítanám. Gondolom lány cica, az nagy műtét. Nem csoda, hogy nincs kedve mozogni. A kaja miatt ne aggódj, lehet kedve se lenne még enni.
Egyébként nekem egyszer úgy bealtatta az állatorvos a macskánkat, hogy még 24 óra múlva is olyan bizonytalan volt a mozgása, azt hittük, hogy rendbe sem jön.

Szegényke.
A doki azért mondta, hogy akkor kapjon enni, ha már tud járni - vagyis nem imbolyog vagy dől el -, mert az jelzi, hogy az altató kiment belőle. (Addig tényleg nem ehet, mert nagy a félrenyelés veszélye.)
Én úgy ellenőriztem le, hogy kapott 2-3 jutalomfalatot és amikor láttam, hogy meg tudja rágni, akkor adtam egy fél alutasakosat és 10 perc múlva a másik felét. Egyszerre ne adj sokat, mert ki van éhezve, és nehogy pluszban hányjon is. Ma még ne aggódj, ha nem akar enni.
Esetleg kínálhatod olyasmivel, amit általában nem szoktunk a cicáknak adni. Virslikarika, vékony csík sonka. Hátha azt elfogadja.
Ha a sötétben akar lenni, bent a szekrényben, az is rendben van.
Sajnos ez ilyen. Pár nap múlva jobban lesz.
Kitartást.

Szerintem ez teljesen a macskától függ. Az enyém este már ugrálni akart, de még fájt neki a sebe, ettől megijedt és fújtatott meg megpróbált elszaladni, de nem tudott, mert dülöngélt az altatótól. Miután kitisztult, éjszaka evett ivott felügyelet mellett, aztán reggelig aludt rajtam a tölcsérrel a fején, mi azt kaptunk, nem kötést. Plusz 5 napra elegendő fájdalom és gyulladáscsökkentőt 1 kis fecskendőben, amit a kajájába kellett tegyek. 2 nap múlva már szabályosan le kellett fogni, hogy ne játsszon annyit, nehogy szétnyíljon a varrat.
Ha sokáig levert, nem eszik, iszik, bágyadt vagy lázas, akkor irány vissza a dokihoz.

A kötést én sem értem. Lehet hogy túl szoros?? Nekünk cica ruha volt rajta. Kórházi ruha.
Vissza kellene vinni. Egy napig nem feltetlenul gond ha ilyen.
Enni SEMMIT se adj, amíg nincs teljesen magánál!!! Egy picit ihat ha már mászkál.
Nem kapott otthonra fájdalomcsillapítót??????😮
Ha nem változik ma, vidd vissza vagy máshova. Nem lázasodott be?
Fájdalmai vannak szerintem.
Én vissza vinném egy másik dokihoz most.

Bocsánat, azért írtam hogy inkább vissza vinném most, mert lehet hogy erős fájdalmai vannak ha szoros a kötés vagy akár a műtét miatt. Fájdalomcsillapító kellene! És megnézni a kötést.
Ha egy napig ilyen (fekszik, levert, nem kovalyog) az nem gáz még, az altatás miatt. De csak akkor adj enni, ha már teljesen stabilan mozog.

Ja, nálunk volt ilyen. Teljesen éberen hoztuk el. Ébredéskor lehet sírás hányás stb. De nálunk nem volt fájdalmas nyávogás sem.
Én vissza vinném. Vagy legalábbis felhívnám az orvost.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!