Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska leukózis gyorsteszt...

Macska leukózis gyorsteszt pozitív lett az állatorvosnal. Elég ramatyul van. Mi várható?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén,azt hittem nem hozzuk haza élve(altatás) de hazaadta az állatorvos,hogy olyan 30% esélye van. Pár napja kifehéredett orra,ínye,füle.(vérszegénység), legyengült,már nem eszik tegnap óta,remeg a lába néha, gubbaszt,furcsan néz,néha ledermed,már nem eszik. Kapott egy inj.immunerositőt, egy doboz tabl.és jó napot. Becsületből nem altatja el,hátha megmarad. Most mi várható. Ma olvastam erről a betegségről először, első macskánk. 3 éves kandúr,falun ,kinti macska. Ráadásul van egy kislány macsek is,egy tányérból esznek. Akkor most ő is beteg lesz? Most majd elvegetál szegényem es vegig kell néznem 2 kisgyerekkel,akik eddig napi szinten ölelgették... vagy tényleg ki tudnak ebből jönni.
2025. aug. 24. 14:54
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
81%

Ha már nem eszik, inkább altassátok el. Lassú és fájdalmas halálban lenne része egyébként.

Sajnálom 🥺

2025. aug. 24. 15:17
 2/25 A kérdező kommentje:
Én sem értettem az orvost, most már 11 óra óta elő se jött. Hát szegény.:(
2025. aug. 24. 15:51
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen betegen kiengedted? Lehet soha nem jön már elő. Drukkolok hogy jobban legyen de kintiként nem sok esélye lesz.
2025. aug. 24. 18:02
 4/25 A kérdező kommentje:
Sosem volt bent még. Meg en allergias vagyok a macskaszorre, kinti tartassal nem volt allergias tunetem. Az udvaron a bokor aljan fekszik.
2025. aug. 24. 18:46
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet lenne meg eselye, de nem igy.

Leukozisos macskat elete vegeig bent kell amugy tartani, ha meg ennyire beteg, plane. Az enyem infuzios kezelesen volt, nemhogy kintre, de haza se engedte az allatorvos. Felepult es elt meg 10 evet.

Neki nincs sok eselye. Bar lehet amugy se lenne, mert minden eset mas, de az biztosan nem segit rajta, hogy ki van cseszve es meg hideg is van most viszonylag.

Igen, a masik macska is leukozisos lehet, benne van a pakliban.

2025. aug. 24. 20:37
 6/25 A kérdező kommentje:
Az allatorvos szot sem ejtett sem bent tartasrol,sem infuziorol. Bent tartas nem opcio sajnos nalunk. Nem hozunk tobbet macskat,ha a mostaniak elmennek.pedig az egerek miatt nagyon hasznosak videken,azota az egesz szomszedsagban nincs,mindenki macskaja volt,mindenhol lakott egy kicsit.
2025. aug. 24. 21:05
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Leukózisos macskánál alap a szigorú benntartás. A macskaszőr allergiára lehet gyógyszert is szedni. Ezt a macskát már aligha mentitek meg, pláne ha még most sem engeded be. Majd elmagyarázid a gyerekeidnek, hogy végignéztétek, ahogy kint szenved, mert hát te allergiás vagy...kérlek, a másikat, aki még nem beteg, teszteltesd, és ha pozitív lesz az eredménye, add örökbe a diagnózist közölve, benti tartással valakinek, aki nem csak az egerészésre meg a gyereknek élő plüssnek tart macskát.
2025. aug. 24. 23:01
 8/25 A kérdező kommentje:

Persze,majd terheljem a majam 10 evig,mikor van kert. Videken az állat nem viccbol van,kutya orzi a hazat, macskak a ragcsalok miatt vannak. Nem emberek,jo lenne realizalni egyeseknek. Kikerem magamnak,egy vagyont koltottem rajuk, veszettseg elleni oltas,3 havonta frontline combo+feregirto+ivartalanitas+minosegi kaja. Kinti macska megorul bent,bezarva nem hiszem,hogy elviselne egyaltalan. A kislany macsek megorul a kifiamtol amugy is,utalja a gyerekeket...hangos ovis,elkerulik egymast,bent lenne cirkusz az biztos.

A kerdesre meg nem sikerult erdemi valaszt adni.

2025. aug. 25. 07:50
 9/25 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom miért nem altattatod el akkor a cicát ha csak eszköz meg teher. Inkább szenvedteted még lehet hetekig amig végleg legyengül és meghal.
2025. aug. 25. 09:34
 10/25 A kérdező kommentje:
Mert az allatorvosunk elutasitotta etikai okok miatt. Gyogyszerrel adta haza.
2025. aug. 25. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Leukózis gyorsteszt vérből mennyire megbízható?

Fél évesen lett tesztelve a cicám, negatív lett. Rá 2 évre lett egy másik is, neki 3 hónapos korában csinálták meg a tesztet, szintén negatív. Benti cicák, viszont előtte kint éltek, mentett mind a kettő. Az állatorvos szerint fölösleges lett volna megismételni a...

Elméleti kérdés, működhet?

Ha a terhességi gyorstesztet kutya pisili le, és vemhes, akkor jelzi a teszt, hogy vemhes? Elméleti kérdés, csak eszembe jutott az agymenés közben ez. (Tudom, hogy ultrahangozni szokták a kutyákat)

Kutya vemhesség kimutatására kellene relaxin meghatározásra alkalmas gyorsteszt. Ami biztosan kimutatja. Tudnátok segíteni?

Ha biztosra tudnám akkor vinném ivartalanítani. Nagytestü 15 éves kutyusról van szó.(talán kuvasz keverék). Beszökött a nagykertünkbe egy nála kb. 10 cm-rel kisebb kutya és hajnalban kinéztem rá, ott volt vele. Bármit is csináltunk áttugota a kertést.. Mindenképp...

Gyorstesztek ennyire megbízhatóak, én nem tudom, mit gondoljak (linkkel)?

Ilyen gyorstesztet vettem. Kezdő vagyok, néznem kell a vizet. Olyan tapasztalataim vannak, hogy (kipróbáltam) egyszer pl. a nitrát magas lett, a CO2 alacsony, a karbonkeménység magas. Pár perc múlva újra mértem, ugyanazzal a csíkkal, a nitrát túl alacsony(!) lett,a...

Vemhességre vérvétel vagy relaxin gyorsteszt?

olvastam hogy a tüzelő szukákat az első napokban csak kerülgetik a kanok.viszont az enyém már az elején félrecsapta a farkát,ha úgy értem hozzá(pl vakargattam a combját) átlógott a szomszéd kan.nem tudom mennyit lehetett itt,mert mikor kimentem akkor már az udvaron...

Hol lehet kapni kutyáknak való, Relaxin megállapítására alkalmas gyorstesztet?

Azt olvastam,hogy lehet ilyen tesztet kani,csak nem tudom hogy hol és mennyiért ! Ha valaki tud segíteni,azt előre is köszönöm !!!!!!!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!