Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hova tunhet nyom nelkul egy...

Hova tunhet nyom nelkul egy feleves kiscica?

Figyelt kérdés
Nyaron a szomszedba erkezett egy tunderi kisfiu cica, egy 3 gyerekes csaladhoz. Nem jatekszernek akartak, nagyon szepen bant vele mindegyik gyerek, pedig meg eleg kicsik. Igaz nem benti cica volt, de a pinceben volt neki kenyelmes meleg helye, ahova barmikor bemehetett. Tobbszor atjott hozzank - nekem is vannak cicaim, igaz ok tobbnyire bentiek, de volt hogy talalkoztak, jol eljatszottak egymassal, en is nagyon megszerettem. Kb masfel hete lattam utoljara a cicat, a szomszedok sem tudjak, hogy mi tortenhetett vele, mert elutve nem talaltuk meg, a kornyek is biztonsagos, nincsenek a kozelben kutyak. A csalad masik szomszedja elmeletileg csutortok reggel latta, en minden nap keresem, de nem bukkantam semmi nyomara. Meg fel eves sem volt, ezert nem hiszem, hogy kandurkodni ment el, egyszeruen mintha a fold nyelte volna el. Tudom, hogy nem az en felelossegem - nem is azert irom ki a kerdest, hanem mert tenyleg annyira megszerettem, es otletem sincs, mi tortenhetett vele… persze a szomszedok is keresik, a 3 kisgyermek siratja. Nagyon kedves cica volt, ezert meg az jutott eszembe, hogy talan elvihettek? Kicsit koltoi a kerdes tudom, de annyira szeretnem, ha visszajonne. :(
okt. 28. 11:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Kinti macskát elég sok minden érhet, a kocsitól a mérgezésen át, a betegségekig bármi. A "legszebb" az egészben, hogy senki sem tudja megmondani, mi történt vele, nemhogy vadidegenek neked, de a család se, akié volt. Aki valóban szereti a macskáját, az nem ereszti szélnek, hogy aztán sirassa, mert "boldog kijárós macska" sorsra jut, azaz elpusztul. Bocsi, de ez tényleg így van.
okt. 28. 12:07
 2/16 A kérdező kommentje:
Tudom, ezert bentiek az en macskaim is. Csak azt nem ertem, hogyha neadjisten valami tragedia tortent vele, azt azert latnunk kellett volna az uton, hiszen a haztol messzebbre nem ment. :(
okt. 28. 12:13
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

A tiédek is kijárósak, a kérdésben írod.

Miért ragadt be nálad, hogy csak az úton érheti baj? Róka, sakál, méregezett egér, csapda, idióta szomszéd.. tényleg bármi érhette.

okt. 28. 12:19
 4/16 anonim ***** válasza:
24%
Dehogy kellett volna latnotok. Valaszt nem tudok pontosan adni mi lehetett vele... Viszont en falusi vagyok, itt is max a szomszedig mennek a macskak es megis volt hogy felszivodtak. Nagyon sok macskam csak eltunt es sosem lett meg a testuk. 2 macskara emlekszem amikor meglettek, oket elutottek. A tobbivel nem tudom mi lett, az is lehet hogy elvittek oket mert van amelyik kezes volt, lehet hogy a szomszedodeval is ez tortent
okt. 28. 12:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy túl szelíd volt és megtetszett valakinek, elvitte vagy elb@szta egy kamion...
okt. 28. 12:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha elvitte egy nagyobb állat vagy felkapta egy ember akkor sose találod meg.
okt. 28. 13:05
 7/16 A kérdező kommentje:
Kicsit pontositok: a mi cicaink bentiek, amikor talalkoztak a szomszed cicaval, ot is beengedtuk a lakasba kicsit. Van egy fedett teraszunk, neha oda szoktak kimenni levegozni. :) videken elunk kertes hazban, nyugis kornyek, de nincs a kozelben erdo, igy nem valoszinu, hogy talalkozott volna nagyobb allattal. Persze barmi lehet es tudom, hogy ti is csak talalgattok. Koszonom a valaszokat.
okt. 28. 13:23
 8/16 anonim ***** válasza:
83%
"Igaz nem benti cica volt" ott a pont. A kinti cicákkal bármi történhet. Elütik, elkapja egy kutya, megmérgezik... de legjobb esetben valakinek megtetszett és elvitte, mert gondolom azt hitte hogy kóbor cica. Ha kint tartják akkor mindig nagyobb esély lesz az ilyenekre. Azért remélem előkerül!
okt. 28. 13:39
 9/16 anonim ***** válasza:
74%
Ha még fél éves sem volt akkor elég kicsi, akár egy felnőtt kandúr macska is elviheti hogy megölje mivel a macskák így működnek, levadásszák a fiatalokat mert konkurencia számukra de egy nagyobb madár is elviheti. Vagy megsebesíti egy kutya és nem tud hazamenni, elbújik valami bozótban és ott pusztul el. Egy ekkora macskát nem csak egy nagy vadállat tud elintézni szóval ha találkozik egy kifejlett kandúr macskával az is veszély számára.
okt. 28. 13:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Vannak a közismert okok, autó, kutya, befogadta más megmérgezték, stb.

Már ezek sem olyanok, amikor van látható bizonyíték arra, mi történt a macskával.

Ismerősöm egyszer szemtanúja volt, ahogy egy növendék macskát bagoly kapott el.

okt. 28. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!