Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kint van a macskám valahol és...

Kint van a macskám valahol és riogatnak a nagy hideggel mindenhol..mit tegyek??

Figyelt kérdés
Szóval mindig kinti macska volt, kb.4 éve ideszokott hozzánk, volt egy "megvadult" időszaka a semmiből, és akkor vagy másfél évig nem is láttuk. Egyszer csak visszajött, és megint kenyérre lehet kenni, kandúr. Reggel szokott jönni és akkor beengedem, kb. estig itt tömi magát a házban, meg iszik, figyelek rá, aztán éjszakára kiengedjük, mert egyszerűen nem lehetne egyébként sem bent tartani. Megszokta, hogy kint van, így ha kialudta magát akkor már sír az ajtónál. Most meg leesett ez a fél méteres hó, ilyen meg olyan mínuszokat írnak, már azt sem tudom melyik az igaz, és kint van mert most össze-vissza is jön, az ajtó meg mégsem lehet nyitva egész nap, hogy várjam. Aggódom nagyon, mert volt már pár éve egy brutálisan hideg tél, és akkor is végig kint volt, nem lett semmi baja, de azt nem is tudom miért engedtük.. Van egy kis fáskamra szerűségünk, nyitva van hagyva de sosem láttam bemenni. Ha csináltam neki valami kis búvóhelyet, azt sem használta... Szóval nem csinálok már mert tudom, hogy nem foglalkozik vele, de fogalmam sincs hol jár, mert kb. elnyeli a hó:(( Lehet túl aggódom, de tökre sajnálom őket. Elég szép bundát tud növeszteni, és annyit eszik itt amennyit akar, de azért mégis extrém hideg az extrém hideg:(

jan. 8. 16:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, kinti macskát bármikor érhet bármi, ha hagyod a nagyvilágban kóborolni. Ez a fagy se más szitu ilyen szempontból, vagy túléli, vagy nem, minden napja így telik, mióta megszületett.

Ha a bent tartást feladtad, lehetne kifutót építeni neki, kinti-benti lenne, nem fagyna meg, nem járna úgy, mint a "boldog kijárós macskák" és tudnád is, hol van...

jan. 8. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
sokkal hidegebb helyeken is élnek kinti macskák a bolygón, teljesen más a hőháztartása mint egy embernek, ne aggódj, ki fogja bírni. olyan evolúció van belekódolva hogy úgyis keres valami kis zugot ahol meghúzza magát, nagy túlélők
jan. 8. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:
92%
Sose értettem ezt a kinti tartást.. nem szeretheted igazán,ha nem zavar h napokig nem látod nem tudod mi van vele.. és ezt most nem személyesen a kérdezőnek szánom,de komolyan nem értem minek tartanak az emberek így macskát,szeretnék majd én is cicát de biztos bent fogom tartani,és akkor nem fogok attól rettegni,hogy megfagy kint 🤷‍♀️😉 hát ennyi a kérdésedre a válaszom.
jan. 8. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a garázson van macska ajtó, be tudnak menni. A szomszéd macskája is ide jár. Gondolom a szomszéd se tudja hova megy a macskája. Olyan sokat van itt, hogy lassan ideköltözik! Nagyon utálja a gazdáit, nálunk jobban érzi magát.
jan. 8. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Én őszintén örülök neki, hogy felébredt benned a saját, szeretett állatod iránti felelősségtudat.

Ha fontolóra vennéd a kizárólagos benti tartást, szerintem vagyunk páran, akik eltudnak látni tanácsokkal, hogyan könnyítheted meg a cicának az új helyzetet.

jan. 8. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:
10%
Ne izgulj jó gazdi vagy! A cicák -40 fokig bírják a hideget.
jan. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!