Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudnék megválni a macskám...

Hogy tudnék megválni a macskámtól?

Figyelt kérdés

Két cicám van. Egy ivartalan lány és egy ivartalan kandúr. A kandúr folyton terrorizálja a lány cicát; kiharapja a szőrét, mélyen beleharap, amiből pedig orvos és antibiotikumos kezelés szokott lenni az elfertőződés miatt.

1.5 éve tart ez a dolog. Tehát nem az volt az első gondolatom, hogy “a kandúr menjen a fenébe” hanem megpróbáltam jutalmazással, foglalkozással és neten olvasott praktikákkal lágyítani a dolgon, persze eredménytelenül.

Érdekességképpen: az első fél évük békés volt és fogalmam sincs mi változott, mert mindig ugyanannyi figyelmet szenteltem rájuk.

Ma újból megtámadta és besokalltam, elhatároztam, hogy más gazdát kellene neki találnom. Rohadt szar érzés, de sokkal rosszabb ez az állapot, hogy miattam szenved a kislány.

Facebookra gondoltam kitenni valamelyik állatos / macskás csoportba, és persze komolyan megválogatnám, hogy kihez kerüljön, de nem merem, mert az emberek egyből meglincselnének, nekem esnének, hogy hogy vagyok erre képes. Nem ők hallják a lány cica vernyogását, amikor az agresszív kandúr beleharap, nem ők látják a kiharapott szőrcsomokat a földön, nem ők viszik orvoshoz és fizetik a felesleges költségeket. Ez az itteni kommentelőkre is érvényes.

Hova posztoljam ki a kandúromat, esetleg van olyan állatvédő szervezet, akin keresztül gazdásítani tudnám? Hátha van itt olyan, aki jártasabb a témában.

febr. 17. 19:24
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Fb-n a poszthoz írod oda, hogy összeférhetetlenség miatt vagy kénytelen másik gazdit keresni neki. Ennyi.
febr. 17. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Melyik megyében laksz? Benti cicák? Nem ítéllek el, így nem lehet őket együtt tartani.
febr. 17. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

NOÉ állatotthon - macskamentés

Macskaárvaház alapítvány

Pumukli állatvédő egyesület

Civa-vár lakásotthon

Ha Facebookra posztolsz:

Állatvédő szervezet oldalára privát üzenetben vagy kifejezetten problénás macskák gazdásítására létrejött csoportba.

febr. 17. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
*problémás
febr. 17. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Sajnálom, hogy ilyen nehéz döntést kell meghozz. Az állatorvos nem tanácsolt semmit, hogy mi lehet ennek az oka és mit lehetne tenni? Amíg nálad vannak mindketten, addig utolsó esélyként kipróbálhatnád a Feliway friends párologtatót, jót is olvastam róla, nem csak rosszat.
febr. 17. 20:34
 6/10 igazadvan ***** válasza:
40%
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, én is a Feliwayt javasolnám, aztán az elajándékozást. De az nehéz dió lesz, mert mindenki kiscicát akar és rossz pont lesz a szemükben az is, hogy nem jött ki a másik cicával.
febr. 17. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
20%
Esetleg egy terapeuta? Budapesten volt egy lány aki ezzel foglalkozott. Kb mint a pokoli macskákban.
febr. 17. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Fb-n az állatvédők szednének szét, de van olyan csoport, ami " állatvédő-mentes":

[link]

febr. 17. 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Javítva:

[link]

febr. 17. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Ha még nem adtad fel teljesen, "Mancsterapeuta". Keress rá, egy próbát megérne.
febr. 18. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Megszabaduljak az egyik macskámtól?

Másfél évig tökéletesen kijött a két macsekom egymással. 2 éves IVARTALAN nőstény és egy 3 éves IVARTALAN kandúr. Utóbbi 1 évben a kandúr folyamatosan támadja, bántja, terrorizálja a kislányt. Mint írtam, eleinte elvoltak. Néha most is elalszanak egymás mellett és...

Hogyan költözzek el a macskámtól?

Ez inkább csak ilyen kétségbeesett kérdés, de szívesen olvasnék tapasztalatokat, ha valaki átesett ilyenen, vagy hasonlón. Tehát szeptemberben kezdem az egyetemet egy másik városban és kollégiumba fogok menni, ahova nyilvánvalóan nem vihetem a macskám. Így...

Nem tudok aludni a macskámtól éjjel?

Régen mindig vele aludtunk a nappaliban (párommal élek csak) , viszont éjjel bújt hozzánk a macska, ami miatt tiszta szőr volt a takaró. Elegem lett ebből és nem is egészséges szőrben aludni éjjel, ezért úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a hálószobába aludni, és magunkra...

Mit csináljak, megőrülök a macskámtól?

Tiszta nem normális. Benti cica. Harap, karmol. Hajnal 3kor üvöltve rohangál a lakásban. Ugrál az ajtófélfán, mindent széttép, szétrág. Kilukasztgatja az ásványvíz üveget. Annyira unom már.

Hogyan kérjek bocsánatot a macskámtól?

Kitúrta a kukánkat, és széthordta a szemetet. Erősen ráordítottam, leszidtam (még sose volt eddig ilyen) és most folyamatosan elszalad előlem, meg fél tőlem. Nem játszik velem, nem fogad el tőlem jutalomfalatot. A macskám 1 éves, ivartalanítva van. Mit tegyek???

Félek a macskámtól?!

Tegnap kiszaladt az erkélyre, elkapott és a nyakánál folytogatott egy galambot. Szerencsére sikerült rászólni, hogy engedje el. 5 másodperc volt az egész. Azóta eltelt 27 óra, és furán viselkedik. Nyugtalan, fel alá járkál, nem tudom megsimogatni, megharap, ki akar...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!