Milyen lehetséges szemszínei lehetnek egy macskának?
Figyelt kérdés
Mely szemszínek léteznek macskáknál?jún. 3. 13:57
2/5 anonim 

válasza:

válasza:Zöld, sárga, kék, barna. Európai házimacskáknál a barna szem viszonylag ritka, de bizonyos fajtáknál, pl. a brit rövidszőrűnél, skót lógófülűnél gyakori.
3/5 anonim 

válasza:

válasza:A kék szem is elég ritka, általában a kiscicák akik kék szemmel születnek felnőtt korukra már zöld szeműek lesznek. A kék inkább fajtaszín, sima házimacskánál nem jellemző. Szerintem a zöld és a sárga leggyakoribb, én ilyenből láttam eddig sokat.
4/5 anonim 

válasza:

válasza:Fehér házimacskáknál gyakori a kék szemszín.
5/5 anonim 

válasza:

válasza:Nem konkrét egyféle szemszín, de ott van a heterokróm is. Szerintem a legkülönlegesebb változat, mindegy milyen színekkel.
Kapcsolódó kérdések:
A macskáknál miért gyakoribbak azok a szemszínek, amik az embernél ritkának számítanak? Illetve miért ritka a barna szemű macska?
A kutyáknál nincs ekkora különbség. Nekik szinte mindig barna,vagy kék szemük van.A macskáknál viszont a zöld és a sárga a leggyakoribb szemszín,ami az embereknél ritkán,vagy szórványosan fordul elő.A kék szemszín kb. ugyanolyan arányban van meg macskáknál,mint...
Macska szemszíne mikor?
Amelyik macskanak kék marad a szeme, annak mar 10-14 naposan is olyan világos, vagy akkor még szurkeskek, mint a tobbi kismacskae?
Egy kiscicának mennyi idős koráig változik a szemszíne? Mikor válik véglegessé?
Van egy 11 hetes (azaz lassan 3 hónapos) kiscicám. Vörös bundája van és a szemei kékeszöldek (nem tudom pontosan, hogy kék vagy zöld-e, mert a fényviszonyoktól függően valahogy mindig másmilyennek látom; hol kéknek, hol pedig zöldnek). Arra lennék kíváncsi, hogy van...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!