Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha volt műtött cicátok,...

Ha volt műtött cicátok, töréssel, nektek mennyi ideig kellett antibiotikumot szedni a műtét után? Egy hét nem túl kevés?

Figyelt kérdés
jún. 12. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Nem kevés. Átlag 7-10 nap egy antibiotikum kúra, ha nem indokolt, nincs értelme tovább adni neki. De ha ennyire nem bízol az orvosban, miért hozzá jársz?
jún. 12. 21:14
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Olyan jellegű sebekre, mint a törés a 7 napos teljesen elegendő. A törés nem immunrendszer gyengült állapot, mint egy bakteriális betegség így az antibiotikum mellett eleve a macska szervezete is működik.
jún. 12. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem vitamin, hogy kb korlátlanul lehet beszedni. Az antibiotikumok terhelik a macska szervezetét, főleg ha nem kap mellette probiotikumot is. Bőven elég a 7 nap.
jún. 12. 23:17
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Nekem semeddig. A macskának kellett adni.
jún. 13. 04:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem mindegy hogy milyen törésről van szó.
jún. 13. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Visszatérő fülgyulladásra mik váltak be? Orrmandula kivétel mennyi idő, hogyan kell elintézni?

2 éves 4 hónapos a kisfiam. Már 3 hónapja bölcsibe jár és 1 hónap alatt 2 fülgyulladása volt. Most eltelt 3 hét és megint kezdem rajta látni a jeleket. Mivel tudnám megúszni. Nincsen 30 ezrem havonta, hogy magán fül orr gégészetre vigyük, de egy egész délelőttöm sem,...

Ez normális vagy hívjam a dokit?

Tudom, hogy nem sok orvos rohangál itt, de hátha valakinek volt hasonló tapasztalata. Na szóval. Kicsit több, mint egy hete voltam szájsebészeten, és még nem teljesen gyógyult be a seb, de az antibiot már pár napja abbahagytam. Tegnap nagyon erős migrénem volt...

Méhgyulladást gyógyszeres kezeléssel lehet gyógyítani?

Az állatorvosunk azt tanácsolta, hogy próbáljuk meg azt az utat, 6 napig, mert a másik ugye a műtét. 9 éves egyébként jó kondiban lévő westie-ről van szó, de a korára hivatkozva nem javasolja a műtétet... Én most este olvastam utána hogy ez a betegség egyáltalán nem...

Műtét utáni seb gyulladásra kapott antibiotikumtól lehet hígabb széklete a cicámnak?

Holnap kellene visszamennünk az orvoshoz, de ma vettem észre, hogy elég híg a széklete. Egyből arra gondoltam, hogy talán a gyógyszertől, mivel az étvágya jó, ugyanúgy eszik, mint eddig, nem is kapott mást. Lehetséges, vagy ma is vigyem el orvoshoz?

Antibiotikumot és fájdalomcsillapítót éhgyomorra?

Ma 9kor műtötték a kutyámat rejtett herével(heréléssel) és kapott a fájdalomcsillapítót és antibiotikumot, csak nem mondta a doki hogy teli hasra adjuk vagy éhgyomorra... Tapasztalatok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!