Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem tudom eldönteni, hogy...

Nem tudom eldönteni, hogy kandúr vagy nőstény macskám legyen kíváncsi vagyok előnyre és hátrányra is?

Figyelt kérdés
Sziasztok a jövőben szeretnék befogadni egy macskát, de nem tudom eldönteni a macska nemét ezért kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Azt tudom, hogy a kandúr macska jelöl ez az ami miatt a nőstény macskát preferálom, de elvileg az ivartalanítás csökkenti ezt ez mennyire igaz illetve ivartalanítás előtt mennyire zavaró kb hányszor csinálja kíváncsi vagyok minden tapasztalatra.

szept. 2. 20:47
1 2
 1/16 Metionin ***** válasza:
82%
Ha időben van ivartalanítva, a kandúr sem jelöl. Nekünk mindig kandúrok voltak csak, mert anyámnak az kellett de egyik sem jelölt. Én kb jövőre tervezek macskát, nőstényt szeretnék, mert az sosem volt és szeretném megtapasztalni. Ismerőseim szerint sokkal nyugisabbak, bújósabbak, persze itt is egyedfüggő.
szept. 2. 21:56
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Kandúr vagy nőstény? Mindkettőnek megvan a maga „csomagja”. 😄

Kandúr: ivartalanítva kevesebb jelölés és csavargás, de a területi harci ösztön megmaradhat. A környék kandúrjaival rendszeresen lerendezi a vitákat, aztán hazajön szakadt füllel, sebekkel, mint egy háborús veterán. Cserébe a környéket rendben tartja, a saját ürülékét pedig elássa, hogy egy ragadozó ne tudja kiszagolni.

Nőstény: ivartalanítás nélkül jönnek a kölykök. Ivartalanítva ezt megúszod, viszont a kandúrok továbbra is megpróbálhatnak vele párosodni, ráadásul ez náluk elég durva, erőszakos procedúra, bár általában nem jár olyan súlyos sérülésekkel, mint egy kandúr-kandúr területi harc.

szept. 2. 22:38
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Talán az előzőből nem hangsúlyoztam eléggé: ivartalanított kandúr mellett jó eséllyel szarásmentes a kert, mert a területét védi, és más macskát sem nagyon enged oda. 😄 A nősténynél viszont jöhetnek a „látogatók”, és a kertet a környék kandúrjai összeszarják.
szept. 2. 22:43
 4/16 anonim ***** válasza:
Ilyen szempontból tökmindegy a neme. Az ivartalanítással a kandúr jelölését és a nőstény tüzelését (egész ház összepisilését, bezony a nőstények is hagynak szanaszét szagot, hugyot ha indokolt) meggátolod.
szept. 2. 23:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

#1: Tényleg teljesen egyedfüggő, amit tapasztalok is. A kandúrom nagyon bújós. Állandóan felugrik az ölembe, ott alszik, hízeleg, dörgölőzik, a nyomomban van. Míg a nőstény cicám sokkal távolságtartóbb, inkább kicsit messzebb fekszik, nagyon kevés ideig engedi a simogatást. Ő elvan magában inkább, pedig pici korától őt is ölbe vettem, simogattam.

Úgyhogy kérdező ha ivartalanítod a cicát, akkor szerintem teljesen mindegy a neme. Vagyis az én tapasztalatom alapján.

szept. 3. 08:32
 6/16 anonim ***** válasza:
Ivartalanitott kandur nagyra tud noni. A mienk 11 kilo volt csucsformaban. Nostenyre nem jellemzo.
szept. 3. 09:08
 7/16 anonim ***** válasza:
Bármelyikből lehet kedves macska, ha szeretettel bánnak vele. Kandúr ivartalanítása egyszerűbb és az állatnak nem hasi műtét.
szept. 3. 09:39
 8/16 Metionin ***** válasza:
#5. A gyerekkori első kanúr cicám nagyon bújós volt, utána most a 4. van szüleimnél de ők már mind távolságtartóak voltak. Mentett volt mind, a mostani is. Most hogy végre lehet majd ténylegesen saját cicám, annyira szeretnék egy olyan bújósat mint az első volt. Arra gondoltam, hogy majd többször elmegyek a menhelyre és beülök a cicaházba, aztán személyiség alapján választok majd, ha pedig fiú és lány is lesz olyan bújós, akkor a lányt hozom el. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy 4 kandúr után miben más.
szept. 3. 09:56
 9/16 anonim ***** válasza:

#8: Igen igen mindnek külön személyisége van. :)

De jófej vagy, hogy menhelyről választasz!

(5-ös voltam)

szept. 3. 10:16
 10/16 anonim ***** válasza:

Én pont azt hallottam, hogy a kandúrok általában sokkal bújósabbak. :D Nekem nőstény cicám van, játékos meg aranyos, de egyáltalán nem bújós.

Szüleimnek már több cicája volt, ott tök vegyes hogy melyik mennyire bújós, nem a nemtől függ.

Szerintem azzal jársz legjobban amit a #8-as válaszodban írsz. :)

#Kérdező:

Igazából olyan óriási különbség szerintem nincs. Mindkettőt érdemes ivartalanítani amint lehet - ez kandúrnál egyszerűbb beavatkozás, gyorsabb a felépülés. Utána meg inkább személyiségtől függ.

szept. 3. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

7Honapos nőstény cicámhoz tegnap hoztunk egy 6hetes cica lányt . A 7hónaposom először félt tőle, aztan most nem tudom eldönteni, h játszik e vagy bántja?

Szagolgatja a seggét,nyalogatja őt, de van mikor sunyik ,és nekifutásból ugrik a pici cicának ,aztan harapja ahol éri ...a kiscica nyavicskol olyankor .aztán van amikor magától elengedi van amikor rászolok a cicámra ,és rögtön elengedi . Megy a kicsi után nem keruli...

Hogy lehet eldönteni, hogy egy almacsiga hím vagy nőstény?

Van 4 almacsigám, olvastam, hogy könnyen elszaporodhatnak, kb 1 hónapja vettem őket, kajálnak rendesen, semmi gond nincs velük, csak nem láttam még petéket.Az a gond hogy egyneműek? Milyen időközönként raknak petéket?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!