Nem tudom eldönteni, hogy kandúr vagy nőstény macskám legyen kíváncsi vagyok előnyre és hátrányra is?

válasza:

válasza:Kandúr vagy nőstény? Mindkettőnek megvan a maga „csomagja”. 😄
Kandúr: ivartalanítva kevesebb jelölés és csavargás, de a területi harci ösztön megmaradhat. A környék kandúrjaival rendszeresen lerendezi a vitákat, aztán hazajön szakadt füllel, sebekkel, mint egy háborús veterán. Cserébe a környéket rendben tartja, a saját ürülékét pedig elássa, hogy egy ragadozó ne tudja kiszagolni.
Nőstény: ivartalanítás nélkül jönnek a kölykök. Ivartalanítva ezt megúszod, viszont a kandúrok továbbra is megpróbálhatnak vele párosodni, ráadásul ez náluk elég durva, erőszakos procedúra, bár általában nem jár olyan súlyos sérülésekkel, mint egy kandúr-kandúr területi harc.

válasza:

válasza:

válasza:#1: Tényleg teljesen egyedfüggő, amit tapasztalok is. A kandúrom nagyon bújós. Állandóan felugrik az ölembe, ott alszik, hízeleg, dörgölőzik, a nyomomban van. Míg a nőstény cicám sokkal távolságtartóbb, inkább kicsit messzebb fekszik, nagyon kevés ideig engedi a simogatást. Ő elvan magában inkább, pedig pici korától őt is ölbe vettem, simogattam.
Úgyhogy kérdező ha ivartalanítod a cicát, akkor szerintem teljesen mindegy a neme. Vagyis az én tapasztalatom alapján.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#8: Igen igen mindnek külön személyisége van. :)
De jófej vagy, hogy menhelyről választasz!
(5-ös voltam)

válasza:#1
Én pont azt hallottam, hogy a kandúrok általában sokkal bújósabbak. :D Nekem nőstény cicám van, játékos meg aranyos, de egyáltalán nem bújós.
Szüleimnek már több cicája volt, ott tök vegyes hogy melyik mennyire bújós, nem a nemtől függ.
Szerintem azzal jársz legjobban amit a #8-as válaszodban írsz. :)
#Kérdező:
Igazából olyan óriási különbség szerintem nincs. Mindkettőt érdemes ivartalanítani amint lehet - ez kandúrnál egyszerűbb beavatkozás, gyorsabb a felépülés. Utána meg inkább személyiségtől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Szagolgatja a seggét,nyalogatja őt, de van mikor sunyik ,és nekifutásból ugrik a pici cicának ,aztan harapja ahol éri ...a kiscica nyavicskol olyankor .aztán van amikor magától elengedi van amikor rászolok a cicámra ,és rögtön elengedi . Megy a kicsi után nem keruli...
Van 4 almacsigám, olvastam, hogy könnyen elszaporodhatnak, kb 1 hónapja vettem őket, kajálnak rendesen, semmi gond nincs velük, csak nem láttam még petéket.Az a gond hogy egyneműek? Milyen időközönként raknak petéket?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!