Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem nyávog! Mi baja van?

Nem nyávog! Mi baja van?

Figyelt kérdés

A dolog a következő: Van egy 13 éves kandúrom. Nincs ivartalanítva, nem okozott gondot,annélkül is óriási:) na de nem kövér... hatalmas busa feje van, nyurga macsek, de nehéz és nagy. Korábban is produkálta magát, hoogy nem adott ki hangot, csak tátogott, de ez általában órák múlva,de másnapra már el is múlt. Volt egy időszak,amikor éjt nappallá téve fel-alá járkált, és igen erős, fülsértő hangon vérnyogott gyakorlatilag. Nyávogásnak semmi féle képpen nem nevezném. Most 3.napja egy kumma szó nem hagyja el a száját, csak tátog meg egy rekettes pici hang az előszava. Ha ciccegünk neki, csak tátog, ha velbosszatjuk sem jön ki hang rajta, megkockaáztatom, még morgás sem. Közérzete jó, iszik, eszik rendesen, nem alszik többet mint egyébként szokott, dörgölőzik. Az egyik ismerősünk állatorvos, rákérdeztünk nála, de nem mondott rá semmit, azt mondta sok dolog okozhatja.

Lehet a hideg cicakaja?

Korából adódóan?

Kényeskedne?(bár az nem szokott 3napig sem tartani, nem hogy tovább)

Egyszerűen nem jövünk rá. Esetleg valami tanács, vagy hasonló tapasztalat?

2017. szept. 3. 23:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Miért nem nézetitek meg állatorvossal? Pl. nincs-e torokgyulladása?
2017. szept. 4. 08:32
 2/2 anonim ***** válasza:
orulj neki a mienk is ilyen.
2017. szept. 4. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

A macskám szédül, sokat eszik és nagyon nyávog. Mi baja lehet?

Tegnap még semmi baj nem volt. Éjjel mentem sétálni 1 óráig és a macskám mindig követ. Mire hazaértem eléggé elfáradt. Megetettem és kiengedtem. Ma reggel hangosan nyávogva ült az ajtóban, amikor enni adtam neki, látszott, hogy nem tud egyenes vonalban járni ahogy ment...

A cicám folyton keservesen nyávog. Nagyon fontos, talán valami baja van?

Sziasztok, A cicám folyton nyávog, pedig nem sebezte meg magát. Legalábbis, nem találtam rajta semmit. Elég eleven és kezes szokott lenni, folyton odabújik az emberhez... de most nem hagyja magát megfogni és olykor keservesen kezd nyávogni. De csak ma 17:30-kor...

Már tegnap óta egyfolytában nyávog, hangosabban mint szokott és gyakrabban, hangosan dorombol dörgölőzik és fetreng a földön a macskám, mi lehet a baja?

Nem nagyon akar enni, inni, de kakál pisil rendesen, ha hozzáérek megremeg aztán engedi hogy simogassam a fenekét egyfolytában a magasba emeli és úgy mászkál. 1,5 éves

A pár hónapos cicám folyamatosan remeg, panaszosan nyávog és az éjszaka folyamán alaposan összefosta magát. Mi lehet a baja?

Tehéntejet iszik (az anyukáját elütötte egy autó) és a felkockázott párizsit is elfogadja. A testvérkéinek semmi baja nincs.

Lehet, hogy valami komolyabb baja van macskámnak?

Már tegnap észre vettem, hogy a macska nem nyávog. 5 éves és eddig mindig tudott nyávogni, de tegnap óta csak próbál, és nem jön ki neki rendesen a hang. Ez az egyik. A másik az, hogy amikor csóválja a farkát, akkor a vége be van hajlítva, és néha kicsit megremeg az...

Ivatalanított cicám naphosszat ül az ajtó előtt, és nyávog, hogy ki szeretne menni. Keveset eszik, mi baja lehet?

Semmi más baja nincs, minthogy ki akar menni (pedig sose volt kinti cica), és hogy kb 3 hete jóval kevesebbet eszik (eddig fél konzerv + 1,5 tál szárz helyett csak 1 tál szárazat). Fél éves, 2 hónapja ivartalaníttattuk (kandúr volt). Lehet hogy nem jól végezték az ivartalaanítást?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!