Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Macskák

A kérdés

Van vmi igazság abban, hogy kínában millió cicát kínoznak a bundájuk miatt is? . Annyira nehezen fogom fel, ez ellen tenni kellene vmit.


Keress kérdéseket hasonló témákban: cica, Kína, macska, állatkínzás

 2019. febr. 11. 18:42  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Igen. Akkor tegyél. És hogy akarsz? Ekkora baromságot...

A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont 2019. febr. 11. 18:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A macska bundája nem értékes mint mo djuk a róka vagy a kistestű vadállatoké. Kétlem hogy ilyen célból bárki tartaná őket.

A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont 2019. febr. 11. 19:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szent Ember nevű felhasználó válasza:

Van.

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/11Időpont 2019. febr. 11. 19:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Pár hónapja olvastam, hogy valamelyik márkás cipőn nem műszőrme volt, ahogy hirdették, hanem macskáké... leírni is rossz. Kínában gyártották.

Lehet tenni : vannak petíciós oldalak (külföldiek nyilván), sok témában így indulnak el, hogy írnak egy peticiot, lehet aláírogatni.

Egyesnek nincs igaza, mert ha sose teszel semmiért semmit, csak nézed, akkor ez a qwa világ nem fog változni egy grammot se.

Tény, hogy nem tudok elutazni Kínába, pofán.... szni az illetékeset.

Ugyanakkor vannak helyi kisebb és nagy világszervezetek, lehet őket támogatni, anyagilag is, gondolom ezt nem fogjuk, ők is írnak petíciókat, alá lehet írni, lehet tanulni angolul, ilyeneket is elolvasni, ezeknek a munkásságát ( szintén nem fenékig tejfel a külföldi világszervezetek egyike-másika).

ilyen oldal pl care2 (petíciós) a peta. org, de nem látom most a petíciós részt.

Ha meg nagyon ki akarsz akadni, keress rá Pizzára, a világ legszomorúbb jegesmedvéjére, akit a nem teljesen épeszű kínaiak betelepítettek egy plázába. És nem annyira akarják megérteni, hogy ez neki miért nem jó.

Lehet erről mesélni másoknak is, nem baj, ha tudják, hogy ilyen is van.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont 2019. febr. 11. 21:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sajnos igaz. Műszőrmeként árulják, így olcsóbb nekik a gyártás.

Én is gyűlölöm. De sok mindent nem tehetünk. Kerüld el az ilyen termékek vásárlását, hogy legalább avval se támogasd ezt az iparágat...A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/11Időpont 2019. febr. 13. 01:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A PETÁ-t inkább hagyjuk, rengeteg macskát és kutyát tesznek el láb alól minden évben, a nagy állatvédők...

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/11Időpont 2019. febr. 14. 09:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha van is benne igazság, akkor azokat a macskákat külön azért tenyésztik a gyáraknak, hogy felhasználják a bundájukat. Nyilván nem az utcán fogdossák össze őket azért, hogy elevenen megnyúzzák. Innentől kezdve nem értem mi a probléma.

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11Időpont 2019. febr. 16. 11:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#7 Akkor ezt nehéz lenne megmagyarázni. A szőrme azé, aki beleszületett. Akár olyan állatról van szó, amelynél megszokott, hogy felhasználják a szőrét, (pl. róka, szegény), akár olyan, amelyiknél nem (macska). Ezek főleg kölykök. A másik : mi a különbség a kozt, hogy erre a célra tenyésztik azt a szerencsétlent, vagy az utcáról szedik össze? Annak az állatnak az az élete. Amúgy szednek össze az utcáról is, ne zavarjon, volt már erről cikk. Miért fogadod el az egyiket, (hogy tenyésztik), mitől van erre joga az embernek? Az ember évezredek óta kuhasználja az állatvilágot, a természetet nemkülönben, de korábban fenntarthatobb volt, mibt az utobbi 100 évben. Miért normális ez? Gyerekkoromban teljesen természetes volt, hogy vannak Afrikai elefántok, vannak jegesmedvék. Néztuk a természetfilmeket orrba-szájba. Na, ma már alig vannak. A jegesmedvék a felmelegedés, olvadás miatt éhenhalnak, csontsoványak, már grizzlykkel kereszteződnek, talán ez menti meg a fajt, az Afrikai elefántokat a kihalás fenyegeti. 40+ éves vagyok. A mai magyar fiatalokat annyi érdekli, hogy ki lájkolta őket, ki vesz neki ájfont, meg obag-et. Szívesen találkoznék az ellenpéldával. Hova lett a világom??!

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/11Időpont 2019. febr. 16. 16:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bocs, telefonról írok.

És ha téged a füledért tenyésztenének? Felhizlalnának, hogy nagy füled legyen, úgy vagnák le, hogy élsz, semmi fájdalomcsillapítás, aztán kidobnának a szemétre elvérezni?

(pl homárokat élve bontják, mert a törvény szerint olyan fajhoz tartoznak, amely nem érző lény és nem érez fájdalmat..., de emlithetjük kegyetlensegben a japán delfinvadászokat is - fb-n javaslom a delfinmosoly oldalt)


Mindent de mindent az a büdös pénz mozgat. Ja de embereknek is csinálnak káros termékeket vagy dolgokat a haszonert, azt ne hidd, hogy veled nem ugyanaz történik #7.


A petával igazad van, aki írta.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont 2019. febr. 16. 16:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

'mi a különbség a kozt, hogy erre a célra tenyésztik azt a szerencsétlent, vagy az utcáról szedik össze'


Mondjuk az a különbség, hogy a tenyésztés ipari körülmények között zajlik és ezáltal nem csökken az adott állat vadonélő állománya. Na nem mintha macskáknál ettől kéne tartani, nem éppen egy kihalás szélén álló fajról van szó.


'szednek össze az utcáról is, ne zavarjon, volt már erről cikk'


Te komolyan ilyen szinten vagy? Tényleg volt már erről cikk? És akkor hova sz@**ak? Cikk volt már arról is, hogy 2012-ben lesz a világvége, a cikkeknek nem kell ám mindent elhinni tudod?


'Miért fogadod el az egyiket, (hogy tenyésztik), mitől van erre joga az embernek?'


Hogy mitől van erre joga, ebbe nem mennék bele, de mindenesetre hallottál már arról pl. hogy jogod van az élethez. Amúgy az oroszlánnak miért van a joga megölni a zebrát csak azért, hogy megegye. Mert az erősebb kutya b@**ik, ha nem így lenne, mi most nem lennénk itt.


'Gyerekkoromban teljesen természetes volt, hogy vannak Afrikai elefántok, vannak jegesmedvék'


Tudod mi a természetes? Az, hogy felmelegedés van (lesz majd lehűlés is türelem, így működik a bolygónk) meg az, hogy fajok létrejönnek aztán eltűnnek. Ezekhez nem kell ember lásd: jégkorszakok, dinoszauruszok.


'Néztük a természetfilmeket orrba-szájba'


Figyelmesebben kellett volna nézni úgy látom.


'Na, ma már alig vannak'


Nem tudom te hol élsz, de az én tévémen legalább 2-3 csatorna van ahol szinte kizárólag természetfilmek mennek reggeltől estig.


'jegesmedvék a felmelegedés, olvadás miatt éhenhalnak, csontsoványak, már grizzlykkel kereszteződnek, talán ez menti meg a fajt'


Az, hogy grizzlykkel kereszteződnek aligha menti meg a fajt. :D


'A mai magyar fiatalokat annyi érdekli, hogy ki lájkolta őket, ki vesz neki ájfont, meg obag-et'


Sajnos úgy látom, hogy igen, de ettől teljesen függetlenül amit itt leírtál az nettó hülyeség.


'És ha téged a füledért tenyésztenének? Felhizlalnának, hogy nagy füled legyen, úgy vagnák le, hogy élsz, semmi fájdalomcsillapítás, aztán kidobnának a szemétre elvérezni?'


És mikor az oroszlán úgy kezd el falatozni a zebrából, hogy még él, dobog a szíve és mondjuk élve tépi ki a gerincét? Ja bocs, az nem baj mert az oroszlán, nem ember, nekik szabad.


'emlithetjük kegyetlensegben a japán delfinvadászokat is'


Na erre ugrok a legjobban, nem csak azért mert az élettársam japán származású és legalább olyan szorosan kapcsolódik a delfin valamint bálnahús az életükhöz mint nekünk a szürke marha, hanem azért is mert ezzel kapcsolatban elképesztő mennyiségű fake news kering a neten. Te meg persze úgy ahogy le van írva mindet szépen be is kajálod. Használd az eszedet ember!A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/11Időpont 2019. febr. 17. 10:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi a véleményetek arról, hogy valakinek 2 milliós, a másiknak 70 ezres nyugdíja van?
Mit gondoltok erről a cikkról? A macskáéknál a kutyák tényleg okosabbak? Komolyan kell venni? Televan vele a net. Eddig azt tudtam hogy a macska agykérge 300 millió agysejtet míg...
Mi kerül az Igazság ligája c filmben 300 millió dollárba?
SZÁRAZ FIP tünetei tapasztalatok alapján? Olvastam, kigugliztam, átnéztem millió oldalt, de a gazdik tapasztalatait nem találomm sehol. Bővebben lent.
Miért keresnek bruttó 1.7 millió forintot a képviselők? Milyen jogon jár nekik? Próbáltak már 78 ezer forintból élni? Hol az igazság! Nálunk a legmagasabb az áfa, hova tűnik az a sok bevétel?
Miért adnak 15. millió ft ot a képviselőknek? Mostmeg 200 ft helyett 800 at? Hol itt az igazság!

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Macskák rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!