Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a kandúr...

Mi történhetett a kandúr cicámmal ha már öt napja nem jön elő és a szomszédok sem tudnak róla hogy látták volna?

Figyelt kérdés

Sajnos már nem az első alkalom hogy nyomtalanul eltűnnek a macskájaim és egyszerűen nem értem hogy ki vagy mi bánthatta hogy semmi nyoma ki tehette vagy hogy hol pusztult el. Nagyon bánt. Sajnos már nem merek több macskát tartani mert tíz éve folyamatosan ez megy itt a faluban. Van hogy patkány mérgezéssel jöttek haza, vagy tojásba fecskendezett fagyállót ivott. Ez utóbbit tudom hogy ki de ő a rókáknak tette ki mert vitte a baromfiait annyira hülye.

Mondtam a szomszédoknak hogy mondják ha baj érte hogy legalább ne keressem de kussolnak mind.:-(

Sajnos arra gondolok hogy valaki erőszakkal kivégzi őket de nem tudom hogy ki az. Hogy derítsem ki, van erre valami trükk vagy valami? Gondoltam GPS-es nyakörvre is viszont amit láttam az baromi drága nekem.


2019. ápr. 14. 00:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
62%

Csak hogy ne írjak csúnyàt...

[link]

2019. ápr. 15. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 A kérdező kommentje:
#21 Teljesen egyetértek ezzel és elég szomorú hogy a 21.században újra le kell akasztanom a karikást a falról, mert ez lesz.
2019. ápr. 15. 20:55
 23/31 anonim ***** válasza:
62%
Ember... ha olyan jó gazdi lennél, nem lenne számodra a macska fogyóeszköz.
2019. ápr. 15. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 anonim ***** válasza:
63%

" A felelőtlen macskatartó vádakat pedig elutasítom, mert aki ismer engem az tudja hogy mennyire jó gazdájuk vagyok és a macska egy szabad ragadozó akit nem lehet láncraverve vagy kenelbe zárva kínozni.


"


Az nem kínzás, amilyen halált halt szerencsétlen? Ki mondta, hogy verd láncra? Ki mondta, hogy a kennel kínzás? Gondolom fogalmad sincs róla mi az, segítek : [link]

Ez a kennel.össze van kötve a házzal, a cica maga dönti el, hogy bent van vagy kint.

Szerintem egyáltalán nem a kínzás kategória. Ez legalább biztonságos, nem hal olyan értelmetlen és fájdalmas halált, mint az összes eddigi macskad. De persze mindenki hülye, csak te vagy okos, mert szabad állat. Aha.

2019. ápr. 16. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/31 anonim ***** válasza:
85%

Iszonyúan sajnálom a macskát! Szegény állat.


Ne haragudj, hogy ezt mondom, tudom, hogy egy ilyen tragikus helyzetben nem ezt szeretnéd hallani, de nem vagy jó macskatartó.


"Sajnos már nem az első alkalom hogy nyomtalanul eltűnnek a macskájaim és egyszerűen nem értem hogy ki vagy mi bánthatta hogy semmi nyoma ki tehette vagy hogy hol pusztult el. Nagyon bánt. Sajnos már nem merek több macskát tartani mert tíz éve folyamatosan ez megy itt a faluban."


Hogy engedheted ki őket felügyelet nélkül ezt tudva? 10 éve, ismétlem, 10 ÉVE tudod, hogy ez a helyzet, és mégis minden egyes alkalommal meglepődsz. Tíz év alatt hány macskád pusztult el? Hányról nem tudod, mi lett vele, mi lett a sorsa, milyen fájdalmak között halt meg? Ha tudod, hogy ilyen a környék és te se vagy képes valamilyen úton-módon megvédeni a macskáidat, akkor NE tarts macskát!

Nekem van macskám, most lesz egy éves, házi, átlagos termetű. Természetesen oltott, ivartalanított. Társasházban élek (sztereotípiákat megelőzve nem panelban), 58 nm2-en. Az ablakokon macskabiztos háló, erkélyen szintén. Bármikor mehet nézelődni, sose esik ki. Minőségi táppal etetem (ez most nem felvágás, csak egy megállapítás, nem találtam hirtelen a minőséginél jobb szót erre), drágább, de szereti, és amikor megveszem, mindig megdicsér az eladó vagy ha kérdezi az állatorvos, akkor is. Játékok rengeteg, velünk alszik, hatalmas alom neki, külön fekvőhely, macskafű, amit rághat, mindig foglalkozva van vele. Multivitaminok, bundáját is ápoljuk. Ha épp nyitva van az ajtó (szellőztetésnél pl), akkor sem szalad ki a "szabadság" felé. Megnézi, esetleg beleszimatol a levegőbe, majd visszamegy a kaparófájához vagy a kedvenc ablakába nézni az ablak alatti fán fészkelő galambokat. :-) Ha valamiért kivittük eddig, megijedt, nem szereti. Persze, nem tudhatom biztosra a lelkivilágát vagy a gondolatait, de ha voltunk állatorvosnál minden egyes alkalommal megdicsérték, hogy mennyire nyugodt, szocializált, érdeklődő, kedves, kézhez szoktatott macska.

És, tudod mit tudok még biztosra? Hogy nem fogja egy nyúlcsapda, kutya, ember megölni, mert vigyázok rá, figyelek rá! Ez a felelős tartás.

Azt nem tudom felfogni, hogy ha tudjátok, hogy egy ilyen veszélyes ember lakik a szomszédságban, akkor az miért van annyival elintézve, hogy "hát tudjuk, hogy ilyen". Szegény felesége, állatok, és bárki, aki egyszer még általa fog szenvedni. Nem is tudom, melyik a rosszabb: aki elköveti a rossz dolgot, vagy aki tudja, hogy ez történik és nem tesz ellene. Ugye tudod, hogy az ilyen ember nem csak az állatokon éli ki magát? Mi van, ha egyszer bekattan? Amellett, hogy ha az én macskámmal történne ez, nem intéztem volna el ennyivel. Minden egyes követ megmozgatnék, hogy ez az ember megbűnhődjön. Ha semmilyen törvényes eszköz nem működik (tegyük fel), akkor vannak ismerősök, éj leple alatt meg kell ruházni.

Apropó törvény... Ugye az megvan, hogy törvényes kötelességed az állatod a saját portádon tartani? Ha máshol történik vele valami az a te felelősséged.

2019. ápr. 16. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 A kérdező kommentje:
Szóval szerintetek az helyes hogy megszökik egy kedvenc és a szomszéd ezért gyűlöletből megöli. Bravó! Aki így gondolja annak kívánom hogy tapasztalja meg ezt az érzést és kérjen bocsánatot attól aki ezt tette vele. Nincs több kérdésem.
2019. ápr. 16. 22:10
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem szerintünk nem helyes, hogy megszökik a kedvenc, pont erről dumálunk már harmadik napja.

Ha nem hagytad volna, hogy "megszökjön", nem lett volna baj. Te vagy a gazdája, a te felelősséged volt vigyázni rá.

Ha nem az elmebeteg szomszéd, akkor egy kutya, autó, bármi más kaphatta volna el. A te felelősségedet nem kisebbíti, hogy az illető pszichiátriai eset.

2019. ápr. 16. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 A kérdező kommentje:
Jahh, jelentsem fel ugye állatkínzásért.. mert ugyanis ez az ember rendőr volt, korábban ÁVH-s és munkásőr is amit el is dicsekedett nekem amikor idejött. A környéken olyan befolyása van a mai napig hogy nem lehet kitenni a faluból pedig sokan próbálták már, többek között pontosan ezért. Amikor már úgy érzi nagy gáz van egyszerűen csak átköltözik egy másik szolgálati házba és ott élősködik és pusztít mindent. Jelenleg pont mellettem egy olyan házban amit a polgármester vásárolt nem olyan régen neki. Amióta egyedül van egyre rosszabb, rekedtre kiabálja magát magában de ahogy kiteszi a lábát otthonról egy teljesen más ember lesz. Speciel egyáltalán nem félek tőle, hanem inkább attól hogy egyszer összemegyünk és olyat teszek amit nem szeretnék.
2019. ápr. 16. 22:33
 29/31 anonim ***** válasza:
78%

Te amúgy tudsz szöveget értelmezni? Elbizonytalanítottál.

Azt magyarázzuk neked, hogy 1) nem, nem normális, hogy a megszökött állatokat valaki így kivégzi, az ilyennek nem szabadlábon van a helye 2) ahogy az sem normális, hogy ennek tudatában te vígan kiengeded a macskáidat.

Az, hogy különböző jókívánságokkal élsz, mert te félreértettél valamit, csupán annyit tesz, hogy nem tudsz értelmesen érvelni a saját - feltételezett - igazad mellett, így nekiállsz primitíveskedni.

Butítsuk le!


A környéken egy elmebeteg veszélyes ember él, aki a hozzá közel merészkedő állatokat megkínozza és megöli 10 éve. Mit tesz Ön?

A) Semmit, ugyanúgy kiengedem a macskáimat, mert CSAK, aztán meglepődöm, hogy ha szenvedések közepette elpusztulnak, de semmi baj, van másik macska is, majd egy hónap múlva az is eltűnik, illetve törvényellenesen viselkedem

B) Mivel úgy vélem, hogy ha a macska jobban szeret kint lenni, csinálok egy kellően nagy mozgástérrel rendelkező macskakennelt, ahol szabadon mozoghatnak és biztonságban vannak, berendezem azt is macskabúrorokkal, és tudom azt, hogy hosszú évekig velem lesznek még, nem baj, ha a kennel megépítese drága, illetve így a törvényeket is betartom

C) Bent tartom a macskáimat, biztonságban, és heti többször sétálni viszem őket, így mindig velem lesznek

D) Nem tartok macskát, mert rájöttem, hogy hosszú évek alatt képtelen vagyok tanulni a hibáimból, és a felelőtlenségem, illetve az általam is tudott elmebeteg szomszéd miatt elpusztult macskák után nem akarok több áldozatot, és ahhoz is félek, hogy lépéseket tegyek az ember ellen


Nos? Melyik lesz?

2019. ápr. 17. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim ***** válasza:
36%

Magyarországon sokan hajlamosak túltolni ezt a benti tartás dolgot...

Nyugaton számos etológiai kutatás folyik a macskatartással kapcsolatban és a következőkre jutottak a kutatók:

1. A macskáknak (az ivartalanítottaknak is) jóval nagyobb a területigénye, mint egy kert.

2. A kizárólag bent tartott macskák elkezdték az emberi civilizációs betegségeket produkálni.

3. Nem, a törvények NEM írják elő a macskák ingatlanon belül tartását, ennek érdemes alaposabban utánajárni. Én megtettem, érdeklődtem jogászoknál és megerősítették, hogy a "fajnak megfelelő állattartás" alapján a macskák járhatnak szabadon.

4. Az ivartalanítás szerencsére egyre inkább elterjed, és már nem csak a gazdák, hanem az állatvédő szervezetek is tesznek azért, hogy a macskák minél nagyobb arányban ivartalanítva legyenek.

5. A macskák bántalmazása bűncselekmény. Nem a gazdákat kell hibáztatni, hanem az igazi bűnösöket és fellépni ellenük, mert aki egy ártatlan állatot képes bántalmazni, az bármire képes.

6. Az udvaron belül tartás sem védi meg az állatokat, ugyanis számos olyan esetről tudok, amikor pl. betörés előkészítéseként az udvarra dobtak be mérgezett ételt és ebből sajnos jutott kutyáknak-macskáknak egyaránt. De itt megint az a lényeg, hogy nem az ártatlanoknak kellene alkalmazkodni a bűnözőkhöz.


Jártam életemben több nyugat-európai országban, az USA-ban is, volt lehetőségem megtapasztalni, hogyan tartanak macskát. Benti tartás csak a városokban fordul elő, vidéken szabadon kószálnak a gazdis cicák és megtehetik, mert a.) lényegesen jobb a közlekedési morál, mint nálunk, nem száguldoznak az autósok lakóövezetben b.) nem bántalmazzák az állatokat, vagy ha mégis, akkor számíthatnak rá, hogy a törvény szigora lesújt rájuk. Én inkább ebbe az irányba szeretnék menni, nem pedig arra, hogy elmebetegekhez kelljen alkalmazkodnunk - nekünk és az állatainknak is.

2019. ápr. 18. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!