Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Macskák

A kérdés

Mit tehetnék a macskáért?

Anyukám kertes házban él, neki nincs háziállata. A szomszédunknak, akik már évek óta elköltöztek, volt egy cicája, akivel nem törődtek, nem etették. Átjárt hozzánk és anyukám megsajnálta, etette, azóta is rendszeresen ad neki enni. A házba nem engedi be, mert nem szobatiszta, aludni visszajár a szomszéd kertjében található melléképületbe. Amúgy már más szomszédok laknak ott, de ők sem gondoskodnak a macskáról. Egyik télen anyukám beengedte a verandára, de bepisilt és nagyon büdös volt, talán fiú macska. A probléma az, hogy anyukám nem tudja már gondozni a kertet, egészségi okok miatt szeretne Pestre költözni, emeletes házba. A cicát nem vinné magával, nincs alomhoz szokva. Nekem viszont a szívem szakad meg érte. Mi lesz vele ezután? Senki nem fogja gondját viselni, ráadásul idős állat. Én nem tudom befogadni, emeletes házban lakok, ráadásul nyulam van. Milyen megoldás lehetséges? (Ha van egyáltalán). Vállalnak még ivartalanítást ha már öreg az állat? Nem tudom lehet-e még műteni. Ahhoz hogy lakásban lehessen tartani, féregteleníteni is kellene, de persze ez a kisebbik gond. Tudna valaki javasolni valamit? Amúgy anyukámnak szoktunk segíteni a kerti munkákban, de nem tudunk hetente menni, nem lakunk közel egymáshoz és már hajthatatlan a ház eladásában, pedig próbáltam lebeszélni róla. Tudom anyukám nem túl felelősségteljesen cselekszik, hiszen vagy nem kellett volna elkezdeni etetni a cicát, vagy továbbra is gondoskodnia kellene róla. Annyi viszont a mentségére szolgáljon, hogy annak idején a macskát megsajnálta és nem tudta hogy pár év múlva megromlik az egészsége. És az most nekem nem segítség, hogy leírjátok, nem így kellett volna bánnia a cicával, habár igazatok lenne. Viszont én arra vagyok kíváncsi, van-e valakinek ötlete, mi lehetne a megoldás? Engem nagyon bánt a dolog.

Keress kérdéseket hasonló témákban: macska, cica, idős macska, ivartalanítás, macska elhelyezése

  júl. 9. 13:43  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Az hogy nyulad van, nem gond.Nekünk 11 macskánk van, 8 kutyánk, sok papagáj, galambok, nyuszi, höri,teknősök.Mind jól elférnek együtt,ha megfelelő helyen vannak tartva.Nem zárják ki egymást.A legtöbb állatszerető embernek többféle állata van otthon.

Másik, hogy nem biztos hogy öreg a cica,csak te gondolod.Bármikor lehet ivartalanítani, jó állatorvosi rendelőbe kell vinni, ahol megnézik az állapotát,ha nem lehet, nem fogják javasolni az ivartalanítást.

Harmadik, hogy nagyon jól elvannak a cicák lakótelepi lakásban is, megszokják hamar,sőt sokan még élvezik is hogy bent élhetnek jó melegben, ágyban alhatnak, stb.Az almot azonnal megtanulják használni,nemhogy a felnőtt cicák, de a pici pár hetesek is.Vannak rá szokatási módszerek.

Szóval én biztos nem hagynám a cicát sorsára!Ha már eddig etettétek, akkor felelősek lettetek érte.Csóró kis életére találni kell megoldást, ami nem biztos hogy nem jár apró problémákkal, de felnőtt ember miért ne boldogulna el 1 cicával, mikor másik felnőtt ember elboldogul sokkal is???

Ha anyukád ilyen felelőtlen, akkor oldd meg te helyette a problémát.

Ne keress mentségeket, kibúvókat, mert nincsenek.Ha nem a problémákra gondolsz, hanem arra, hogy nincs más,a cicának gazdi kell, akkor mindjárt másképp látod.

Másik kertes házba nehezebben szokna oda, onnan elveszne, de lakótelepen nem.

Ha mégse vállalod, akkor keress cicamentőket, cicamenhelyet és oda vidd el, az állatvédők gondoskodnak róla, de ott ne hagyd.A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/25Időpont júl. 9. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
esetleg egy másik szomszéd nem tudja átvállalni az etetését?

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/25Időpont júl. 9. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A macska tizenvalahány éves lehet, de már biztos van tíz éves. Arra gondoltam ha ivartalanítva lenne, lehet anyukámat is rá lehetne beszélni hogy vigye magával, hiszen egyszer már beengedte, csak büdös volt, de ez megszűnne ha ivartalanítva lenne és alomra szokna. Azt tudom hogy kiscicák rászoknak az alomra, de azt nem tudom hogy idős macskánál is megtanítható. Tud valaki jó állatorvost Pesten? Vagy állatvédőket, akik ebben az esetben segíthetnek? Még van pár hónap a költözésig, hiszen még a ház nincs is meghirdetve eladásra, de szeretnék időben gondoskodni a macska sorsáról. Azt nem hinném hogy más szomszéd átvállalná. Ilyen szempontból nem is bíznék meg a szomszédokban, mivel lehet azt mondaná, hogy etetni fogja, aztán pedig mégsem.

# 3/25Időpont júl. 9. 14:13 Privát üzenet

"Biztos nem szokna rá alomra"


Ezt mégis honnan tudod,seg.gfej? Nekem nem egy idősebb macskám volt,akik kint éltek,aztán mikor hozzám kerüptek nemes egyszerűséggel szoktak rá. Az,hogy te ennyire hijján vagy a jóindulatnak,senkit nem érdekel. Menj aztán trollkodj más kérdésnél.


Kérdező! A cicust ha anyukád nem akarja,akkor hirdessétek a neten (facebook),kérjetek az orvostól segítséget (lehet eredményesebben kér szervezetektől segítséget) vagy ti magatok keressetek fel állatvédőket. Mondjuk ne haragudj,de lehet ezzel elkéstetek. Szép,hogy etettétek,viszont gazdája nem lett. Már évekkel ez előtt meg kellett volna ezt tenni.A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/25Időpont júl. 9. 14:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem kicsit túlgondolod, kérdező. Menhelyen önkénteskedtem, nem egy idősebb kinti cicát láttam, aki előtt kinyitották az ajtót és utána ki se akarták a házból tenni a mancsukat. A macskák nem buták, és hálásak azért, ha jobb sorsot biztosítanak nekik, mint ami volt.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/25Időpont júl. 9. 14:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Valaki tud javasolni kifejezetten macskás csoportokat, ahol ezeket a kérdéseket feltehetném? Igen lehet kellett volna gazdit keresni, de amíg nálunk jól elvolt és anyukám etette, addig nagyon is jól érezte magát. Aludni jár csak haza valahova a szomszédba, évek óta ott lehet a helye. Nem is lenne vele semmi probléma ha anyukám nem akarna elköltözni. Addig minek szakítottuk volna ki a macskát a környezetéből? Tényleg jól érzi magát mióta eszik rendesen, ráadásul nálunk nyugodtan pihenhet is, szóval már kissé anyukám macskája. A probléma az hogy anyukám el akar menni és nem viszi magával, ami tudom nem szép dolog, de én most a megoldást keresem. Amúgy köszönöm az eddigi tanácsokat, mindenképp intézek valamit, feltárva a lehetőségeket és átgondolom melyik lenne a cicának a legjobb.

# 6/25Időpont júl. 9. 14:42 Privát üzenet

Ennyi idős macska nem fog kelleni senkinek, szóval valószínűleg neked kell majd gondoskodnod róla! Valószínűleg már nem fog olyan sokáig élni, szegényt ne hagyjátok magára, had teljenek nyugodtan az utolsó évei! :(


Bármilyen korú macska rászokik az alomra, azzal nem lesz probléma! És megszokják a panelt is akár, főleg idősebb korban. A tizenéves kinti cicám anno csak feküdt egyik helyről a másikra, egyáltalán nem volt rá igénye, hogy kóboroljon. Tkp. tökmindegy neki, hogy kint fekszik, vagy a kanapén!


Azt javaslom, hogy anyukád kezdje el kicsit többet dédelgetni, simogatni, hogy kicsit jobban elkezdjen kötődni az emberekhez, és minél előbb el kellene vinni ivartalaníttatni! Gyanítom, hogy eddig nem sokat volt vele foglalkozva, ezen kellene változtatni, mert a panelban a te társaságod lesz majd neki a vigasz!A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/25Időpont júl. 9. 14:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egy cicának nem is elég, ha csak etetik.Gazdi kell neki,aki szereti, ha beteg orvoshoz viszi, teljesen felvállalja.

Az tiszta hülyeség, hogy nem szokik alomra!

Nekem mivel több cicám is van,felnőttként is került hozzám cica, ugyanúgy megtanulja hogy alomra járjon.Eleve ki van neki téve, és ők szeretik elkaparni a művet,ezért adva van az alom erre a célra.A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/25Időpont júl. 9. 14:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Miből gondolod hogy azt szeretném hallani hogy hagyjam ott a macskát? Ez személyeskedés. Nem írtam ilyet, leírtam hogy bánt a dolog, de én nem ott lakok. Miért is kapnék durvább hozzászólást? Mi rosszat tettem én? Segíteni szeretnék egy macskán, azért vicces hogy ezért még támadják is az embert. Mire fel? Leírtam azt is hogy most ne menjünk bele, hogy nem szép dolog hogy anyukám nem akarja magával vinni, hanem ha valaki tud adni jótanácsot azt elfogadom. Én miért is vagyok hibás? Nem ott élek? Nem kell vádaskodni meg ilyenek, meg mi az hogy rossz véleményeket írnak? Nekem miért? Szeretnék megoldást találni egy problémára és köszönöm a véleményt nem kérem, ha valaki nem tud segíteni, sértegetni nem kell! Szerintem erre semmilyen oldal nem való! Köszönöm.

# 9/25Időpont júl. 9. 15:03 Privát üzenet
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

Ráadásul buta kérdés? De nem értem ha valaki így gondolja, az minek ír megjegyzést? Nem kell a buta kérdésekkel foglalkozni, de arra nem értem miért érzik felhatalmazva magukat egyesek hogy sértegessenek valakit? Eddig olyan normális válaszokat kaptam, ha valakinek nem tetszik valami, akkor írjon máshova, erre nincs szükségem, megoldást keresek, nem felesleges vitákba belemenni, attól a helyzet nem változik.

# 10/25Időpont júl. 9. 15:06 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit tehetnek? Talaltam egy kb fel ev koruli kiscicat
Mit tehetnék? Otletek?
Négy napja nem jött haza a macskám, mit tehetnek?
Miért áramos a macskám? Mit tehetnék ellene?
Mit tehetnék? Kétségbe vagyok esve
Mit tehetnék ilyen helyzetben?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Macskák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!