Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mikor fog énekelni a kanári?

Mikor fog énekelni a kanári?

Figyelt kérdés

Párom nagyon régóta szeretett volna kanárit.Pár éve el is döntöttük, hogy beszerzünk egyet, de aztán az én ötletemtől vezérelve a kicsi kanárifiú helyett (aki szépen énekel)egy pár énekes papagájt vettünk,gondoltam, hogy ők is énekelnek, de legalább nem boldogtalanok, mert párban vannak (mert állítólag a kanári csak akkor énekel, ha nincs párja, mivel ez főleg hívóének)

Szóval. A papagájok elég jól elvannak azóta is, néha énekelnek is, főként a feketerigót utánozva, mivel sok feketerigó lakik a kertünkben, de most karácsonyra megvettem páromnak a vágyott kanárit, ami állítólag fiú.Helyes sárga jószág, de csak csiporog ill. néha sípoláshoz hasonló hangot is ad. A kalitkája a papagájoké mellett, világos helyen van.A papagájok nagyon érdeklődők, a kanári inkább kicsit idegesnek tűnik.Lehet, hogy tépi a tollazatát, mert szerintem túl sok tollat találok a kalitkája környékén, a papagájok ketten nem dobálnak el ennyit. A kérdésem az, hogy különítsem-e el a madarakat jobban, ill.fog-e énekelni a kanári, és mikor?2019. dec. 29. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Amikor kiengeded a kalickából, hogy végre szabad legyen. Rabságban egyetlen madár sem boldog, te meg azt várod, hogy még énekeljen is?
2019. dec. 29. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A párom nem engedi, hogy a madarakat kiengedjük,rengeteg indoka van rá,hanem tavasszal készíttetünk egy nagyméretű szabadtéri röpdét a kertbe. Remélem, hogy a pagagájok és a kanári majd jól ki fognak jönni egymással,ezért is próbáltam egymás mellé tenni őket, hogy megszokják egymást.
2019. dec. 29. 09:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha sipog, akkor lehet hogy nőstény. Ha meg nem akkor kell egy kis idő amíg megszokja a helyet.

Nagyon rossz nekik pár nélkül.

Nekünk is volt kanárink, szomorú volt egyedül-hím, énekelni énekelt egy idő után. Aztán vettünk mellé társat, de egyáltalán nem hagyta abba az éneklést. Fészket raktak és fiókájuk született. Ő is hím lett,élvezetes volt megfigyelni, hogyan tanul az apjától énekelni, hogyan használja a motívumait a saját szílusával keverve.

Szóval ez kínzás, hogy egyedül van, meg az is főleg h sosem mehetnek ki. Az udvari röpde meg nagyon jól meg kell legyen építve, nyestek, macskák, ragadozók miatt. Azonkívül sok a veszély:hideg, szél, szúnyogok, bolha, tetű, meleg stb.

Miért nem lehet kiengedni őket a azobában?

2019. dec. 29. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Jó lenne utána olvasni a helyes állat tartásnak, ha már előzőleg ez rohadtul nem történt meg!

Mekkora az énekesek kalitkája? Minimum 100x80x100 cm alapterületűnek kell lennie, úgy hogy ki is engeded repkedni őket. A madaraknak nagyon fontos a repülés, különben az izmaik elsorvadnak, egészségügyi problémáik lesznek. Szóval az énekesek évek óta szenvednek!

A kanári is társas madár, párban vagy csapatban tartandó!

Az énekes agresszív területvédő, kinyírja a kanárikat, tehát a röpdében sem rakhatod össze őket!

Vagy veszed a fáradságot és úgy tartod őket, ahogy kell, vagy elajándékozod olyannak, aki nem dísznek, meg énekelgetni tartja!

2019. dec. 29. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy ilyen indulatokat vált ki a kérdésem. Csak zárójelben megjegyzem, hogy a kanári kedvtelésből,díszmadárként az énekéért tartott madárka, és az természetes, hogy ezen belül az ember igyekszik olyan körülményeket teremteni nekik, hogy lehetőleg otthonosan tudjon létezni. De nem fontos átesni a ló másik oldalára.
2019. dec. 29. 19:20
 6/6 anonim ***** válasza:

A díszmadár kifejezés nem azt jelenti, hogy úgy kell tartani, ahogy neked tetszik, nézegetni a kis börtönében és szarni rá, csak énekeljen. Nem azért csiripelnek, hogy neked kedvezzenek, hanem ösztönből. Egy kutyát sem tarthasz láncon vagy kennelben huzamosabb ideig. Kell nekik a szabadság, mozgás, ingerek, pont mint a madaraknál. Remélem nem azon a felfogáson vagy, hogy ha beteg lesz, el sem viszed orvoshoz, mert minek, majd veszel másikat...

Mindent biztosítani kell egy állatnak, amire szüksége van. A repülés különösen fontos lenne, plusz előbb utóbb depresszió lesz a vége a bezártságnak, ami halálhoz vezet.

Figyelj, értem én, hogy azt hitted, hogy ez így oké, de nagyon nem az. És boccs, ha kicsit nyersnek tűnök, de ha magadhoz vetted őket, te vagy a felelős a jóllétükért, az életükért és a te lelkeden szárad, hogy szenvedniük kell.

2019. dec. 29. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!