Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Legális otthon házigalambot...

Legális otthon házigalambot tartani?

Figyelt kérdés
Szeretem őket, olyan kis cuki, együgyű lények. Imádom a búgó hangjukat, simogatnám őket. Ha lenne galambom, Gittának nevezném el. Egy félelmem van mindössze csupán, hogy a macskám, Adolf mit szólna hozzá.

ápr. 30. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lenne legális? Adolf is biztosan örülni fog neki. Bár tartok tőle, hogy ha Gitta elég együgyű lesz, akkor Adolfnak egyik este nem kell majd vacsorát adnod.
ápr. 30. 18:16
 2/12 anonim válasza:
90%
Habár a kérdés kamu, a válasz igen, ha a törvényben előírt tartási körülményeket tudod nekik biztosítani, akkor tarthatsz otthon galambot.
ápr. 30. 18:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod hogy többfajta galambot is tudsz venni, nem csak ezt a “hagyományosat”? 😀
ápr. 30. 18:21
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Igen. Már csak azért is mert én meg szeretőt tartok, méghozzá az ágyamban. Éppen ezért ha a szerető tartása legális, akkor a galamb is legális.
ápr. 30. 18:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
4-es, akkor voltaképp neked már van is galambod :D
ápr. 30. 19:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egyrészt nagyon nevetek azon, hogy Adolfnak nevezted el a macskádat, másrészt kérhetek róla priviben képet?

A galamb legálisan tartható, csak nézz utána, hogy mik a feltételei (pl. kertben, mekkora helyet vagy köteles biztositani neki, stb.)

Amúgy tényleg együgyűek, nekem egyszer az erkélyemen költött egy galamb, hát, azóta ha bármikor úgy érzem, hogy szar munkát végeztem, akkor csak ránézek arra a fotóra, amit a "fészkéről" készitettem, és egyből jobban érzem magam, hogy ő odahordott négy fűszálat meg három gallyat, és úgy volt vele, hogy ez kész, befejezett, tökéletes, ő ide most családot fog alapitani.

ápr. 30. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
A kérdés ugyan kamu, de tarthatsz galambot, ha megfelelő környezetet tudsz biztosítani neki.
ápr. 30. 19:34
 8/12 anonim válasza:
80%
Bartos.Cs Pista csak repülő patkányoknak hívja a galambokat.
ápr. 30. 19:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Utána nézel hogy mi kell a tartásukhoz, hely stb... és ha ezt elő tudod teremteni akkor semmi gond. Tehát lehet, gond nélkül. Nagyon régen szüleim is tartottak, de még gyerek voltam, és utána idő hiány miatt már nem voltak galambjaink.
ápr. 30. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

Vegyél a macskádnak plüssjátékokat, ne viccelődj itt a galambokkal. Miért nem mondjuk Mengelének nevezted el a macskád? Az sokkal találóbb.

A galambok hiába nem védettek, a kínzásuk ugyan úgy bűncselekmény.

ápr. 30. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szabadidőd nagyrészét otthon töltöd?

Én elég sokat vagyok itthon, gépezek, tv-zek, pihenek. Nektek mennyire van mozgalmas életetek?

31 évesen otthon lakik egy férfi a barátnője is ott lakik velük és nem csinálnak semmit, délig alszanak ebédelnek amit eléjük tesznek utána viszza...

a másik gyereke a 70 éves nőnek 50 éves, de kinnt lakott külföldön, most haza jött, elbeszélget az öccsével hogy nem élősködni kéne az anyjukon, az anyjuknak pár hónapja sztrókja is volt. Mindig ő pörög. Most ki jött a kórházból, és ugyanúgy megy minden mint eddig....

Találkoztatok már olyannal hogy ha hazamész otthon vagy mindenért hülye, ha meg elmész dolgozni a munkahelyeden is hülye vagy?

1-2 évente rugdosnak ki mindenhonnan, mivel elveszítettem az állásom hazamentem. Otthon leszakítják a vesémet hogy takarodjak el dolgozni. Elmentem másik munkahelyre. Itt 6 éven keresztül dolgoztam 12 órába hétvégén is de minden nap fogyatékos voltam. 6 év után...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!