Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Lehetett volna segíteni ezen...

Lehetett volna segíteni ezen a galambon?

Figyelt kérdés
Ma dél körül láttam egy galambot, ami az út szélén csapkodott, de nem bírt a padkára se felszállni. Óvatosan áttettem egy árnyékos, fa alatti zöld részre, nem nagyon bírt mozogni, a szárnyai furán szét voltak tárva meg eléggé lihegett. Vettem egy szénsavmentes ásványvizet a közeli boltban, abból pár cseppet öntöttem rá, meg a kupakba raktam elé vizet, de nem ivott. Igazság szerint először azt hittem elcsapta egy autó és eltört a szárnya vagy a lába, de utólag belegondolva lehet hőgutát kapott. Arra nem volt akkor eszem, hogy jobban lelocsoljam vízzel vagy valahogy a csőrébe csepegtessek. Keresgéltem kb. 40-50 percig csoportokat, akik tudnának segíteni, de mire visszamentem, már nem élt a galamb.
júl. 1. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit ott, hirtelen lehetett zéró tapasztalattal tenni, te megtetted. Nekem hős vagy. Neki nem sikerült, de te lépj tovább, és ne változz!
júl. 1. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Persze ha állatorvos vagy és rohansz vele a rendelődbe, lehet, megmenthetted volna.

De te egy átlagember vagy, aki megtette, amit ott és akkor tudott. És sokkal többet, mint amennyit a legtöbben tettek volna.

Egyébként ha nem tudott repülni, akkor inkább esélyes, hogy megsérült.

júl. 1. 21:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Ki volt tárva a szárnya folyamatosan és csak vánszorgott.
júl. 1. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, hogy már haldoklott a galamb. Ezt a kitart szárnyai miatt gondolom.

Mindent megtettel.

A környezetünkben élő vad madarak ideje is lejár egyszer.

júl. 1. 21:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Árnyékban sem szedte össze magát és inni sem akart, az inkább beteg volt.
júl. 1. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Inkább irtani kellene ezeket a tollas patkányokat. Rendkívül fertőzésveszélye, túlszaporodott kártevő.
júl. 2. 04:11
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Annyira nem fertőzőek. A nsgyvárosiak a levegőben lévő porral 1 tonna galamb xart lélegeznek be évente és semmi bajuk nincs tőle. Nekem sem lett, pedig a galamb guánó 5 centi vastagon állt mindig mindenhol.

Én is próbáltam már galambot menteni de nem sikerült. Az egyik meglőtt volt , a másik valószinüleg beteg. Te megpróbáltad. Rendes volt töled. Elüthették vagy macska aprított meg szerintem.

júl. 2. 04:31
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Egyszer gerlét találtam így, az állatorvos tőlem 2p gyalog így bevittem. Valami duzzanat volt belül a nyelőcsövében. Azt mondta a doki hogy ez gyakori betegségük. Nem tud tőle se enni, se inni. Adott rá valami port. Mondta, hogy nem valószínű hogy megmarad.

Próbáltam otthon kezelni, de másnapra meghalt.

júl. 2. 07:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, valószínűleg haldoklott és lehet már orvos sem tudott volna segíteni rajta.

Te legalább megpróbáltad.

Gondold el mekkora a különbség közted meg mondjuk aközött, aki átlép rajta vagy még bele is rúg..

Az itatással óvatosan,a légcsőnyílásuk is a csőrükben van és elég könnyen tele lehet tölteni a tüdejüket vízzel. Csőrbe önteni sosem szabad.

júl. 2. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Tudnatok segiteni mikor lehetett ovulaciom a hogorbem alapjat?

Sziasztok! Mar lassan egy eve szeretnenk babat, eddig sikertelenul. Ez az elso honap mikor hogorbet vezetek. Eddig ovulacios tesztet csinaltam csak. Szerintetek normalis igy leesett aztan felment ketszer a hom? Es ami nagyon fura, most a 18.napon volt tojasfeherjes folyasom csak.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!