Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen óvintészkedéseket...

Milyen óvintészkedéseket tehetek a rigó fiókák védelmében?a kutyám mindig megöli öket, amikor a füldön landolnak...

Figyelt kérdés
minden ötletes választ várok, csak kkönyörgök, normális válaszok legyenek, és aki csak bunkó válsszal tud szolgálni, az tartsa meg magának!!!Köszike!😊

szept. 1. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
El kell zárnod onnan a kutyát abban az időszakban.
szept. 1. 21:58
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Vagy telepíthetsz olyan sűrű szúrós dús sövényt, amiben a rigófióka el tud rejtőzni, a kutyád viszont nem tud utánamenni. De ez több év és ha olyan erős a vadászösztöne, simán utánamehet így is. Ha elzárni nem tudod, akkor sajnos így jártak a tollasok.
szept. 1. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
Valamilyen hálót lenne érdemes kifeszíteni a fa alá olyan magasságban, amit a kutya sehogy sem ér el.
szept. 1. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:
6%
Ne engedd el a pórázról a kutyát. Mit kéne??? Állj a fészek alatt lepkehálóval???
szept. 2. 07:30
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Semmit... Ahol kutya - macska van, ott sajnos a vadon élő kisállatok látják kárát.

...ha nagyon unatkozol és túl sok a szabadidőd, állj a kutyád mellett egész nap és figyeld a lepottyanó fiókákat.

szept. 2. 16:06
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi! sajnos nem minden fészket szoktam felfedezni, ezért a fiókákat már csak holtan találom meg...Megpróbálom megfogadni a tanácsotokat!
szept. 2. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Kennelben tartani a kutyát?

Kutyaiskolától tanácsot kérni. Bár gondolom már felnőtt és nem fogja megtanulni.

Elég nagy kár, hogy lassan ki fog pusztulni a föld vadvilága (az erdélyi medvéket leszámítva), mert az emberek csak terjeszkednek, a zöldbe költöznek és közben közvetetten-közvetlenül felszámolják az addig ott élő állatokat. Helyette macska meg kutya.

Sok az olyan barom is aki lövi a madarakat, mert zavarja, hogy csipognak. Kivágják a fákat, lebetonozzák az udvart.

Mélyen elkeserítő az egész.

szept. 3. 07:44
 8/8 anonim ***** válasza:
A legtöbbett azzal teszed, ha messze elkerülöd a fészkelőhelyet és a kutyádat is távol tartod tőle. A szagnyom a legnagyobb ellensége a fészkeknek, de háziállatok /macskák/ képesek arra is, hogy megfigyelik az embert és amikor nincsen otthon, akkor átvizslatják a frekventált helyeket. A rigó általában minden költést új fészekben végez és a fiókák kiugranak a földre, ott etetik őket hosszú ideig.
szept. 4. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

A fekete rigó tojónak a faroktollai alul lehetnek feketék?

Szemből láttam egy barnás madarat és rigónak gondoltam mérete alapján és kerti árnyékosabb aljnövényzetből repült fel a kerítésre.

Csak én tapasztalom úgy hogy a feketerigók szelídebbek mint a többi madár?

Még a galamboknál is közelebb engednek magukhoz, pedig azok aztán pofátlan állatok. Ha elmegyek egy galamb mellett és pár centi van köztünk a galamb azért odébb áll, de ezek a feketerigók tavasszal semmit nem reagálnak rám. Hogy nem eszik meg a macskák őket ha ilyen szelídek?

Neki repült az ablakomnak egy rigó és betettem a baromfimba egy kis hordozóba és adtam neki vizet és darát, nem bacirusos?

Nem repült el lehet megsebesült és megfogtam, nem lesz bajom? És enni darát adhatok neki?

Mit tegyek ha találtam egy fekete rigó tojás?

A neten nem találtam semmit így jómagam elővettem egybefűtes üveget tettem bele egy nájlonzacskót abba bele papírzsebkendőket majd a tetejére egy nikecellel szigetelt tetőt. A kérdésem az lenne hogy van-e esély hogy ki kell a tojás? Illetve hogy jó ez a megoldás amit...

A rigók miért kergették el a fáról a baglyot?

Még nem láttam ilyet. Nem biztos, hogy rigók voltak, de szerintem azok. Nagyon rikácsolt egy sárgarigó a fán. Megfigyeltem, hogy egy bagolynak rikácsolt. Megjelent kettő szürke rigó, azok is rikácsoltak, majd neki-neki szálltak a bagolynak. Többszöri...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!