Milyen óvintészkedéseket tehetek a rigó fiókák védelmében?a kutyám mindig megöli öket, amikor a füldön landolnak...

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Semmit... Ahol kutya - macska van, ott sajnos a vadon élő kisállatok látják kárát.
...ha nagyon unatkozol és túl sok a szabadidőd, állj a kutyád mellett egész nap és figyeld a lepottyanó fiókákat.

válasza:Kennelben tartani a kutyát?
Kutyaiskolától tanácsot kérni. Bár gondolom már felnőtt és nem fogja megtanulni.
Elég nagy kár, hogy lassan ki fog pusztulni a föld vadvilága (az erdélyi medvéket leszámítva), mert az emberek csak terjeszkednek, a zöldbe költöznek és közben közvetetten-közvetlenül felszámolják az addig ott élő állatokat. Helyette macska meg kutya.
Sok az olyan barom is aki lövi a madarakat, mert zavarja, hogy csipognak. Kivágják a fákat, lebetonozzák az udvart.
Mélyen elkeserítő az egész.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szemből láttam egy barnás madarat és rigónak gondoltam mérete alapján és kerti árnyékosabb aljnövényzetből repült fel a kerítésre.
Még a galamboknál is közelebb engednek magukhoz, pedig azok aztán pofátlan állatok. Ha elmegyek egy galamb mellett és pár centi van köztünk a galamb azért odébb áll, de ezek a feketerigók tavasszal semmit nem reagálnak rám. Hogy nem eszik meg a macskák őket ha ilyen szelídek?
Nem repült el lehet megsebesült és megfogtam, nem lesz bajom? És enni darát adhatok neki?
A neten nem találtam semmit így jómagam elővettem egybefűtes üveget tettem bele egy nájlonzacskót abba bele papírzsebkendőket majd a tetejére egy nikecellel szigetelt tetőt. A kérdésem az lenne hogy van-e esély hogy ki kell a tojás? Illetve hogy jó ez a megoldás amit...
Még nem láttam ilyet. Nem biztos, hogy rigók voltak, de szerintem azok. Nagyon rikácsolt egy sárgarigó a fán. Megfigyeltem, hogy egy bagolynak rikácsolt. Megjelent kettő szürke rigó, azok is rikácsoltak, majd neki-neki szálltak a bagolynak. Többszöri...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!