Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Fakopács kilyukassza a ház...

Fakopács kilyukassza a ház szigetelését,hogy tudom elriasztani?

Figyelt kérdés

szept. 3. 04:53
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Mondd neki, hogy huss-huss takarodj!
szept. 3. 07:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Magától fog elmenni idővel.
szept. 3. 07:15
 3/9 anonim ***** válasza:
33%
Csak úgy hobbiból nem kopácsol, van valami rovar a falban.
szept. 3. 07:30
 4/9 anonim ***** válasza:
22%

Cd-ket lógattunk fel

Időnként megpróbálkozhat vele. Ettől függetlenül nem fogják kiírtani a föld harkálypopulációját.

Esetleg meg lehet próbálni olyan részére költözni a belvárosnak/más városnak, ahol a közelben nem található fa, zöld terület, minden le van betonozva. Biztos lesz ilyen rész.

szept. 3. 07:37
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos előfordul, magam is láttam ilyen kilyuggatott szigetelt házat. Nincs ott rovar a falban, viszont úgy koppan és kong a harkály számára a szigetelés, mint a belül üreges fatörzsek amikben rovar van, ezért ez megtéveszti. Nehéz kivédeni, mert ahol kárt okoz, ott gyorsan csinál rengeteg lyukat, mivel jóval puhább és könnyebben málik mint a fa, viszont mivel nem talál semmit, általában nem jár vissza. A fellógatott cd és egyéb madárriasztók, vagy a művarjú, műbagoly segíthetnek elriasztani.
szept. 3. 07:54
 6/9 anonim ***** válasza:
18%

A fákat se csak akkor kopogtatja ha bogár van bennük. A sérült terület szaga vonzza a kártevőket, és utána csemegézhet

Tehát kártékony állat.

A madárriasztó tényleg jó ellene

szept. 3. 08:24
 7/9 retektorta ***** válasza:
72%
#3 Ez butaság, nálunk a kéményt veri (nem a téglát hanem az abból kinyúló fém csövet), abban garantáltan nincs rovar :)
szept. 3. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
82%
A fakopáncs és a harkály NEM CSAK evés miatt kopácsol. A területét is így jelöli ki,és párt is ezzel a tevékenységgel keres magának.
szept. 4. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
88%

A fiatal egyedek gyakorlásból, játékból is szeretik a puha hőszigetelést megbontani. A kopácsolás hangjával is jelzik a területüket a többieknek, illetve odút is szeretnek ilyen helyre vágni maguknak.

Mivel védett madár (minden énekesmadár az), ezért csak elriasztani szabad. A csillogó dolgok (pl CD) jó, vagy valamilyen mű ragadozómadár.

szept. 5. 23:22

További kérdések:

Milyen óvintészkedéseket tehetek a rigó fiókák védelmében?a kutyám mindig megöli öket, amikor a füldön landolnak...

minden ötletes választ várok, csak kkönyörgök, normális válaszok legyenek, és aki csak bunkó válsszal tud szolgálni, az tartsa meg magának!!!Köszike!😊

Milyen madaram legyen? nimfa papagáj, hullámos, vagy zebra pinty?

még csak kezdő vagyok. nem tartottam madarat soha.

Ez milyen madárnak a hangja?

Nem a kakas😄Mostanában sokat rikácsol esténként.

Mi legyen a fiú és a lány nimfa papagájom neve? ötletek?

nemsokára lesznek papagájaim. ja, ketrec ajánlás? a lánynak szerintem szirén lesz a neve. várok ötletes, esetleg filmes karakter neveket is, előre is köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!