Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Nem gondoljátok, hogy mégis...

Nem gondoljátok, hogy mégis kellene valamit ezek ellen tenni?!

Figyelt kérdés

[link] Php? Id=479662


Kiszorították vagy elpusztították a védett és hasznos kisebb testű madarakat! Ebben az időjárásban egyetlen egy ilyen madarat nem látni már, holott etetők vannak kitéve.2012. febr. 11. 10:46
 1/8 A kérdező kommentje:
2012. febr. 11. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Nem. A város maximálisan bolygatott terület, a fenét se érdekli, hogy beköltöznek. Az általad elegetett védett madarak is ugyanúgy potyáztak a városban, semmi keresnivalójuk nem volt itt. Iszonyú nagy marhaság volna a városba ölni a sok pénzt valami mesterséges élőhelyteremtés címén, ahelyett, hogy a természetes élőhelyük védenénk...
2012. febr. 11. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

XD Már az maga hatalmas hozzáértést sejtet a cikkíró részéről, hogy a dolmányos varjúkról szóló cikk tetején ott virít egy k*rva nagy kép egy VETÉSI varjúról...


Gondolom te is hasonlóan értesz hozzá. Amíg nem tanulmányozod őket, semmit ne akarj lelövöldözni. Való igaz, hogy sok van, és hogy a varjúfélék a legintelligensebb madarak a Földön, de csak ezért a dolmányos varjakat nem kell kiirtani. Különben is szabadon vadászhatóak, aki vadász, szerintem úgyis irtja őket. A városban meg valóban tökmindegy, oda úgysem járnak cinkék. És ne akarj semmit amiatt kiirtani, hogy "nem látom az édes kis madarakat, amiket kiszorít, az etetőmben". Ha valamiért úgy határoznak, hogy meg kell tizedelni, annak mezőgazdasági okai lesznek, pl. hogy nem hagyják érvényesülni a kisebb madarak kártevőirtó tevékenységét, aminek hatása van az ország mezőgazdasági termelésére. Azért, mert neked így kevesebb lehetőséged van a cinkékben gyönyörködni, nincs jogod üldözni a dolmányosokat. Ha madarakat szeretnél látni, szeretnéd őket megismerni, kezdj el madarászni, kezdd el az erdőjárást. Én is azt tettem. Ebben az országban az állatok ismerete terén teljesen analfabéták az emberek, egy őszapót nem látott még egyik se, egy vércsét nem tudnának megkülönböztetni az egerészölyvtől.


Egyébként elárulom, a szarkák ezerszer nagyobb kárt tesznek, na azokat tényleg irtani kell. Én a külvárosban lakom, évekkel ezelőtt többször ennyi cinege, vörösbegy, rigó volt, most mindenhol csak szarkákat látni, csapatostul. Azok igazi fészekrablók. A szajkók is azok, de azok nem ilyen alkalmazkodóak, azok az erdőben maradnak, a szarka meg bemegy a városba, elszemtelenedik, alkalmazkodik az ember közelségéhez, párban dolgozva kirabolják a kismadarak fészkeit. Egész nap figyelnek egy olyan pontról, ahonnan jól belátható a terep, megfigyelik a kismadarak útját, kitalálják, hol van a fészek és kirabolják. Az ő fészküket meg senki nem rabolja ki, mert hozzábetonozzák sárral a fához és tető csinálnak neki szúrós ágakból.


A képen szereplő vetésihez meg hozzá ne nyúlj, mert az meg védett.

2012. febr. 18. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazad van, az idézett cikkhez rossz fényképet választottak.

Ha erre én magam azon nyomban fölhívtam volna a figyelmet, akkor finomabb hangnemben fordultál volna-e hozzám a válaszoddal?!?

:-)

Ettől még a cikk tartalmának szakmaiságát nem kérdőjelezném meg, és nem bírálnám meg a dolmányos varjakat kutató személy szavahihetőségét.


A tények, azok tények.

Akár a madárnépesség számát, akár a madaraknak az élő természetben betöltött szerepét tekintjük.


A cinkék és társaik védett és hasznos madarak legalább is gyarló emberi szempontból. De talán a biológiai egyensúly fenntartása és a környezetvédelem, növényvédelem szempontjából is.

Ha ez fölborulni látszik, azt hagynunk kell?

2012. febr. 18. 15:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak:


Nem budapesti, sem más nagyobb város belvárosi területéről van szó.

2012. febr. 18. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:

"A cinkék és társaik védett és hasznos madarak legalább is gyarló emberi szempontból."


A dolmányosok is hasznosak, max nem a mi szempontunkból. De egyébként ők is kártevőirtók.


"De talán a biológiai egyensúly fenntartása és a környezetvédelem, növényvédelem szempontjából is.

Ha ez fölborulni látszik, azt hagynunk kell?"


Mivel mi borítjuk fel, elsősorban nekünk kellene megszüntetni az okot, méghozzá nem ezen a szinten, ahelyett, hogy a magunk által előidézett tüneteket kezeljük. Egyébként ha majd valóban ott tartunk, hogy emiatt el kell kezdenünk aggódni, azt úgyis fogjuk tudni. Hidd el, ha a média képes egy egyszerű hóesésből és mínusz 16 fokból 3 méteres hótakarót és -30 fokot csinálni, akkor ha ez súlyos lenne, ebből is azonnal rémhírt teremtene. Én bízom a szakemberekben, egyébként lehet, hogy én is ebben az irányban megyek majd tovább.

2012. febr. 18. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Tudjátok, a vetési varjú ( tudom, nem errõl szól ) nem okoz kárt!! A vetésekben csakis a bogarakat, rovarokat eszi meg! A tudatlan emberek, meg a tévében azt mondják, hogy milyen káros, mert hogy a vetést megeszi. Hát tévedés.
2012. márc. 29. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 B.Ági válasza:
Hát bizony a vetési varju ha tömegesen fészkel a városban, akkor ellehetleníti az ottlakók életét. Ha nem hiszed gyere Pécsre a Kertvároba a Nagy Imre utcába és meglátod hogy milyen hatalmas kárt csinálnak.
2015. márc. 29. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!