Milyen csapdát lehet állítani a darazsaknak?
Körül-belül március közepe óta egyre több darazsat látok a tető fa burkolata közelében, sőt egy kis kaptár kezdeményt is észrevettem már. Számos csapdával próbálkoztam már, amiket az interneten láttam, de egyik sem vált be. Mit lehet ilyenkor tenni? Muszáj lesz darázsírtót hívnom?
És nem kell engem ezért állatgyűlölőnek hívni, meg elkergetni a francba, ezen az oldalon sajnos sok ilyen embert láttam.

Beporzás + kártevőírtás...
De még mindig jó lenne tudni milyen darazsakról beszélünk.
Mondom 600+ faj van Magyarországon.
Így kb olyan mintha arról beszélnénk, hogy sokat fogyaszt egy jármű.

A darazsak tavasszal, amikor még kicsi a kolóniájuk, fehérjét keresnek (rovarokra, köztük kártevőkre vadásznak), ezért a csapdába húst kell tenni. Nyáron már a cukrosat keresik (ilyenkor a gyümölcsöket dézsmálják), vonzza őket a csapdába rakott sör, szörp, méz stb (a méhek elriasztása miatt fontos, hogy kevés ecet is kerüljön bele).
A darazsak hasznot hajtanak azzal, hogy sok kártevő rovart elpusztítanak. Később viszont nagy kárt tudnak okozni, mert erős szájszervükkel még a vastagabb héjú gyümölcsöket is ki tudják kezdeni. Az ilyen gyümölcs általában tönkremegy, megpenészedik.

Két hete van kint csapda, vízben feláztatott termelői mézzel. Darázs egy szál sincs benne. Közben meg rengeteg darazsat látok mindenfelé.
Holnap reggel majd végigjárom az összes padlást egy légyirtóval, de sajnos ez nem sokat ér, mert a szomszédok nem törődnek a darazsakkal, és nekik is sok a melléképületük, ott szaporodhatnak nyugodtan.

25
Már vagy 6 márkát kipróbáltam. Magában is, cukorral is, szörppel is, stb. Kis alkoholtartalmút, nagy alkoholtartalmút. Olcsót, drágát. Nem mentek rá sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!