Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Most akkor mi is van a kullanc...

Most akkor mi is van a kullancsokkal?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években minden tavasszal azt hallgattuk, hogy azért sok a kullancs, mert nem volt tél. Enyhe tél volt. Nem volt fagy, vagy csak pár napig.

Na most viszont konkrétan másfél hónapig hóba/jégbe fagyva állt az egész ország, és mégis ugyanúgy megjelentek a kullancsok, mint eddig bármikor.

Köszönöm, ha valaki segít ezt megérteni.

ápr. 7. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

attól függ mennyi kullancs maradt meg az előző évben, mert biza elég sok megmarad még télen is, sok a talajban elél, főleg ha van hó is ami szigetel nekik

szóval ja, ha sok kullancs volt tavaly, akkor valamennyi megtud maradni télre is

ápr. 7. 21:01
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

"konkrétan másfél hónapig hóba/jégbe fagyva állt az egész ország"

EZ HOL VOLT???

ápr. 7. 21:03
 3/14 anonim válasza:
92%
Nekem azt mondták, ha tartósan (azaz minimum két hétig) van átlagosan mínusz 10 fok, akkor van jelentős pusztulás, mert a nagyon hideget nem bírják. Az atlag 0 - minusz 5 fokot, meg az időnként, 1-2 éjszakát tartó mínusz 10 fokot átvészelik.
ápr. 7. 21:11
 4/14 anonim válasza:
100%

[link]

Itt pl. nrm is minusz 10 fokot, hanem minusz 15 fokot ír.

Plusz a hótakaró kedvez nekik, védelmet biztosít.

3#

ápr. 7. 21:15
 5/14 anonim ***** válasza:
91%
Konkrétan vagy két hétig volt -5 és -8 körüli hideg. 1 hónap -15 kellene minimum. Ezt mondták.
ápr. 7. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Tavasszal mindig sok a kullancs. Ha enyhe tél van, akkor télen is több van. Ha hidegek vannak, akkor télen kevesebb van. Ennyi. Az a lényeg, hogy folyamatosan védekezni kell ellene.
ápr. 7. 21:45
 7/14 anonim ***** válasza:
26%

"másfél hónapig hóba/jégbe fagyva állt az egész ország"

Melyik ország? Melyik dimenzióban? Mert ebben az országban nem másfél, de egy hónapig sem volt olyan hely, ahol végig fagypont alatt lett volna a hőmérséklet. A hegyvidékeket leszámítva meg olyan sem volt, ahol a hó 2-3 napnál tovább megmaradt volna.

ápr. 8. 00:12
 8/14 anonim ***** válasza:
41%
Milyen másfél hónap? Milyen jégbe fagyva?? Hát ez hülye! :D A hóról meg annyit, hogy faszán szigetel...
ápr. 8. 08:28
 9/14 anonim ***** válasza:

7 A hiradoba :) Nalunk se volt annyira veszes.

Az eddigi merleg nalunk 0 kullancs. Tavaly volt 1 a kutyaban, 1 bennem (rohadjon meg). Bar meg csak aprilis van, jol allunk.

ápr. 8. 09:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

7-es, agglomerációban Szilveszter éjszakától kezdve, minimum három hétig folyamatos hó volt nálunk. Nem hegyvidék.

Mondjuk a hó szigetel... és iszony sok a kullancs most is, mint minden tavasszal.

ápr. 8. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A kullancsok fej nélkül tudnak mozogni?

A macskámból kivettem egy nagyon nagy kullancsot, ami még percek után is mozgott a földön. A kullancs lábait láttam, hogy mozognak, de a fejét nem láttam. Lehetséges, hogy a feje a macskában maradt vagy annyira kicsi lenne a kullancs feje, mint a lábai és azért nem...

Nagyon pici kullancsokat, ahol a boltban kapható csipesz alig használható, hogy érdemes kiszedni? És fertőznek ezek is?

Olyan kicsikre gondolok, ami alig dudorodik ki a bőrből és inkább néz ki egy kis anyajegynek.

Kullancsok meddig élnek meg a lakásban?

Szaporodni képesek lakásban? Remélem nem. Hétvégén voltunk kirándulni, gondolom ott szedtük össze őket, azóta magamból szedtem ki egyet és a lakásba már kettő is jött szembe véletlen vettem észre őket. Gondolom a ruháinkról jöhettek le. Emeletre máshogy nem hiszem,...

Mitől lesznek bizonyos kullancsok fertőzőek?

Nem minden kullancs terjeszt betegséget, amelyik igen az mitől?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!