Mit lehet tenni a csótányok ellen?

válasza:Teljesen elég, ha nem találnak ételmaradékokat és kényelmetlen eljárniuk az élelem és vízforrásokhoz. Ha ez mégsem lenne elég, akkor csapdákat is be kell vetni a megritkításukra.
Kérdező - mellesleg a Föld nevű élő bolygón laksz - ezért el kell fogadnod, hogy rajtad kívül más állatoknak is kell némi élettér. A csótány nem eszik embert és mérgező fullánkja sincsen - tehát egy semleges rovar!

válasza:1# A csótány nem semleges, mert nagyon könnyen szaporodik, és betegségeket terjeszt, és krva nehéz tőle megszabadulni.
Nem rendtől és tisztaságtól függ a közvélekedéssel ellentétben, hogy van-e csótány, hanem attól, hogy az adott épületnek milyen az állapota (mennyire jó a szigetelés) és hogy az adott épület közös képviselete, a kerület és a kerületben illetékes csatornázási művek mennyire végzik szakszerűen és rendszeresen a kártevőirtást. Hogyha egyszer hagyják őket megtelepedni, akkor összehangolt irtási tervvel is nagyon nehéz kipaterolni őket, elég, hogy egy lakás vagy egy tömb azt mondja, hogy ők nem csinálják; és még ekkor is lemehetnek az irtás idejére a csatornába. Szóval elbagatellizálni nem kell a jelenlétüket.
Hogyha nálatok eddig nem volt, most meg vannak, akkor vagy változtatott az illetékes az irtási stratégián, vagy pedig az extrém meleg játszik közre; nem bírják a hőséget a csatornákban, és ezért felmennek az utcaszintre, az épületekre. Ehhez megint csak intenzívebb irtásra van szükség.
Én csótányos lakásban heti szinten veszegettem a drogériás rovarirtó sprayket és a különféle csapdákat, de nem tudtam tőlük megszabadulni. Úgyhogy a legjobbak az esélyeid, ha kihívsz egy szakembert, aki elvégzi a vegyszerezést, és akivel átvizsgálhatjátok, hogy hol jutottak be a lakásba.

válasza:

válasza:

válasza:Csótány írtó, vagy beszerzel és elengedsz olyan állatot ami eszi a csótányt
Amúgy valamelyik lakónál van a tanyájuk, ha ott nem szűnik meg akkor mindig lesz nálad is utánpótlás.
Nálunk kertes házban volt, 3 házzal arrébb lakott egy putris c csapat, azoktól terjedtek..költöztünk.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Már mindennel próbálkoztunk. Anyukámék panellakásban laknak már évek óta. Mindig is voltak csótányok a lakásban, de az utóbbi időben rengeteg lett. Eddig csak este voltak, most már nappal is. Mászkálnak a konyhaasztalon, a konyhapulton, a falakon, az előszobában....
Hatodik emeleten lakunk (2 éve felújított, szinte új lakás), szóval elég sok a por nálunk. Igyekszünk gyakran takarítani, nem mondom hogy minden nap jut rá időnk, de azért amennyire lehet odafigyelünk rá. Rendszeresen porszívózunk, kukákat szinte naponta ürítjük,...
Márciusban lesz egy éve, hogy a jelenlegi albérletünkben élünk a párommal. Pár hónapja találtam először két csótányt a felmosóvödörben, amit a mosogató alatt tartunk. Reméltem, hogy egyszeri eset lesz de az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy összefutottam 1-2...
Mit lehet ellene tenni? Sikerült már valakinek felvennie a harcot egy ilyen bolond ellen? Közös képviselő semmit nem csinál. Nem nyit ajtót senkinek, nem enged be senkit, nem akar kitakarítani sem...
Panelban lakunk, negyedévente jönnek irtani az egesz házsoron. Valószínűleg ez akkor lenne hatásos, ha minden lakásba be tudnának menni, de például kapásból a velünk szemben lévő lakásba fél évente egyszer jön haza a tulaja. Vettünk már ilyen tablettás, ragadós...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!