Ez milyen fajta csótány lehet? (Egyáltalán csótány?) A konyhában találtuk.

válasza:Hű de ronda.
Próbáld meg felismertetni a Google képfelismerőjével.

válasza:

válasza:Gemini:
A képen egy csótány lárvája (nimfája) látható, amely nagy valószínűséggel egy erdei csótány (Ectobius faj) fiatal példánya.
A pontosabb beazonosításhoz az alábbi lehetőségeket érdemes figyelembe venni:
Lehetséges fajok:
Kerti vagy erdei csótány lárva (Ectobius pallidus vagy rokon fajok): A lárva világosbarna, enyhén pettyezett/sávos mintázata és a sötét, párhuzamos hosszanti csíkok hiánya az előháton leginkább erre a csoportra utal. Ezek a rovarok ártalmatlanok, a szabadban élnek, nem hordoznak betegségeket, és csak véletlenül tévednek be a lakásba a nyári időszakban. A benti száraz levegőn hamar elpusztulnak, nem szaporodnak el a házban.
Német csótány lárva (Blattella germanica): Bár szintén barna és hasonló felépítésű, a német csótány fiatal lárváinak hátán általában egy markáns, világosabb középső sáv fut végig, a sötétebb szélek között, vagy az előhátukon két sötét csík látható. Ha ez a faj lenne, az klasszikus rejtőzködő háztartási kártevőre utalna.
Mi a teendő?
Ha csak egyet találtál: Valószínűleg egy ártalmatlan erdei csótány tévedt be kintről a nyitott ablakon vagy ajtón át. Egyszerűen tessékeld ki a szabadba.Ha többet is láttál a konyhában/fürdőben: Amennyiben a lakás sötét, eldugott sarkaiban, élelmiszerek közelében rendszeresen felbukkannak (különösen éjszaka), érdemes alaposabban átnézni a réseket, mert az kártevő jelenlétére utalhat.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mivel lehet őket pusztítani ha van? Nagyon undorodok tőlük.
Vagy egyéb megoldás is érdekelne. A púrhabbal az a fenntartásom, hogy a strang "falán" (gipszkarton) egy elég vékony falat kéne kvázi építeni belőle. nemtudom ez kivitelezhető e vele, még sose dolgoztam púrhabbal. Vettem csótánycsapdát (egyelőre 2 áldozat) és vettem...
Berbeadokent irok. Nem lakok ott es nem jarkalok a nyakukra. Megvan a sajat munkam,hobbim eletem es nem megyek oda,ha nincs nezo vagy fizetesnap. Legutobb szoba bemutatashoz vittem berlot a jelenlegi berlo elozetes ertesitese es megkerdezese utan. Hazirend is...
Php? Filename=456image_08_08_17_09_01. jpeg
Nagyon gáz. Belemászik a lezárt zacskóba. Pár hónapja láttam először.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!