Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mit tehetnék ellene? Apró...

Mit tehetnék ellene? Apró muslicaszerű rovar kínoz már egy éve. Volt már valakinek ilyen? Hogy sikerült tőle megszabadulni? Nem írtja semmi

Figyelt kérdés

2-3 mm nagyságú, mint a muslica.

Hajnalban összecsipked, a csípésekből gyakran szemölcs lesz.

Beszórja az ágyat, a hajamat, a hátamat a petéivel, amik másnap délelőtt kikelnek és úgy csesztetnek, mintha tetves lennék.

Ezek olyan aprók, hogy nem is látni őket szabad szemmel, csak áteső fényben csillannak fel, még világosak és repülni is tudnak. Létezik olyan rovarlárva, ami repül?

Már minden rovarirtót kipróbáltam, rengeteg pénzt költök rá és alig van eredmény.

Az orvosok kinevetnek, szerintük meg vagyok buggyanva.

A bőrgyógyász konstatálta, hogy számtalan apró angiómaszerű dolog van a testemen, de kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem rovarcsípés. Oké, mondtam, szerintem az, de engem nem érdekel, hogy gomba, baktérium, vagy akármi is, csak szüntesse meg. Erre nagyot nézett és ajánlgatni kezdett olyan rovarirtót, amit én már kipipáltam, mint hatástalant. olvastam a lepkeszúnyogról, de az más lehet.

Van valakinek ilyesmije? Orvoshoz már nem megyek, csak nevet rajtam...#légy #rovar #bolha #muslica #szúrás #csípés #lepkeszúnyog #vérszívó élősködő #apró fekete bogár
2012. szept. 16. 22:10
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
9%

Rovarirtók? :)

[link]

2012. szept. 16. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/59 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnállak, nekem is volt, jó fél évig szenvedtem tőle.

Az orvosok hozzáállása is ismerős, pontosan így jártam én is. Sőt én még az ANTSZ entomológusához is próbáltam mintát küldeni, de hát nem könnyű ezt megfogni, csak a kinevetett.

Mivel könnyítheted a helyzeted?

Kevés textil a szobában, szőnyegeket a padlásra.

Én ciántartalmú kültéri német rovarirtó granulátumból csináltam felmosóvizet, azzal naponta 2x felmostam.

Spray 2 volt némileg hatásos

1 Bolfo umgebung spray. Ez egy erős bolhaírtó, környezetre szabad csak fújni, nagyon mérgező. Ha bolha lett volna, egyből lecsapja, mert irt imágót, bábot, petét, lárvát.

Olvasd el a használatit, mert emberre is veszélyes. Asztma, allergia.

2. Deltametriles spray, hat valamit. Egy dobozt szétfújsz, ajtó ablak bezárva, majd jó sokáig hagyd úgy, aztán szellőztess.

Ágyat, ágyneműt vasalni, a ruhákat is. Fagyasztóba, mikróba is teheted, én nyírtam ki nadrágot a mikróban.

Mindez csak ideiglenes enyhülést hozott, mindig visszakaptam.

A nyáron szabadultam meg tőle, az adrián, talán a sós víz, meg, hogy több helyen is laktam, és állandóan kezeltem magam, lekopott rólam.

Mire hazajöttem, a lakásból is kipusztult.

A lárvák ellen jó a fürdés, egy időben én a kádban aludtam.

Valami vérszívó muslica ez, de annyi öregcsalád, alcsalád létezik, hogy az ördög sem igazodik ki rajtuk.

A lepkeszúnyogot felejtsd el, valami ostoba antsz-es találta ki. Illetve, helyesbítek, lehet, hogy az is van, miért ne terjedhetne el akár két, vagy több új élősködő, ha az illetékesek csak nevetnek az egészen.

2012. szept. 16. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/59 A kérdező kommentje:

Természetesen több rovarirtót kipróbáltam, azzal kezdtem, de senki sem vállalta.

A rovarirtók is csak pénzkeresettel foglalkoznak elsősorban és garanciát senki sem vállalt. Néhányhoz azért elmentem és vettem a csodaszereikből, amik nem voltak hatásosak. Próbáltam én elektromos rovarriasztót is, de az sem ér semmit.

Először tetűírtóval kezdtem, majd azt hittem bolha, míg rájöttem mi is, mert nappal nem látni, csak hajnalban bújik elő a kis dög. A végén már aludni sem nagyon tudtam, így vettem észre. Most sprayval a kezemben alszok, ha felébredek, odafújok, de ritkán trafálok el egyet is.

Ja igen, pattog is, azért gondoltam bolhának, de repülni is tud. Ha belegondolok, elég őrültem hangzik, de ez az igazság.

2012. szept. 16. 23:11
 4/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem őrültség, valóban pattan, talán repülés előtt katapultál.

Nekem kijött a rovarirtó, hatott is valamit, de azért kapod vissza, mert repülő rovar lévén beszáll az ablakon. megkapod a munkahelyen, mert oda is bevitted, vagy ahonnan először kaptad. 2-3 nap elég és rajtad van megint.

Jó még a porszívó is, csak jól szigeteld le azonnal a zsákot, vagy égesd el ha tudod.

Fektess hangsúlyt az ivadékok irtására. Bolhánál úgy van, ha van egy felnőtt, van száz báb, ezer lárva és vagy tízezer pete. Lehet, hogy ez kissé túlzás, de tudod, mint a piramis...Ez sem lehet nagyon más ebből a szempontból.

Nem vagy buggyant, ne aggódj. Nekem pontosan ez volt, jól írtad le. Először én is tetűre, majd bolhára, a láthatatlan lárváknál meg atkákra gyanakodtam. Látható az, sötétben zseblámpával jó szögből megvilágítva. Olyan pici, mint a porszem. De hát a felnőtt sem nagy.

Azért hisznek bolondnak, mert az összes hivatalos közleményben több oldalon tárgyalják a képzelt beteget, aki hallucinál. Van pszcihiáter ismerősöm, aki egészen fel volt háborodva, hogy hivatalos direktívában ennyi zöldséget hordanak össze. Szerinte csak súlyosan beteg ember hallucinál rovart, pl. delírium tremenszben, de akkorra már olyan beteg, hogy a vak is láthatja rajta. Annyira, hogy aligha képes rovarokat fogdosni, vagy egyáltalán összefüggően beszélni és közlekedni. Még az is lehet, hogy régi rovar ez, csak senki nem akar róla tudomást venni, azon kívül, aki megkapja. Fel a fejjel, ha eszembe jut még valami, leírom

2012. szept. 16. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/59 A kérdező kommentje:

Köszi tzolko!

Némi reményt adsz, hogy írtja valami.

Csak egyszerű férfimódra takarítok, hetente egyszer.

Vasalni, te jó ég, lehet, nincs is vasalóm.

De ha az kell neki, tüzes vas. Még az ágyat is?

Másnak nem volt még ez a muslica?

2012. szept. 17. 00:23
 6/59 anonim ***** válasza:
78%
Tyű, nem semmi... Valami trópusi rovar lehet. Volt egyszer egy orvosos ismeretterjesztő műsorban egy nő, akit minden doki a pszichiátriára akart küldeni, mert szerinte lárvák mozogtak a fejbőre alatt. A férje is erősködött, hogy néha kilátszik a fejük a sebekből, amik habzani is szoktak. Eltartott egy darabig, amíg ez a doki meglátott egyet, de aztán hitt nekik. Ki tudta őket préselni annyira, hogy csipesszel kiszedje őket, a legnagyobb akkora volt, mint a kisujjam :S Trópusi nyaraláson szedhette össze, mikor megcsípte valami. Próbálj meg kénpapírt égetni egy rossz lábasban, lapáton, büdös lesz tőle egy darabig, de minden élőt elpusztít. 24 óráig hagyni kell a füstöt hatni.
2012. szept. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/59 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötlet a kénpapír, nekem nem jutott eszembe.

Lehet, hogy ezt is túléli, mert a pici lárvák olyan kicsik, hogy a szövetszálak közt az ágy belsejébe húzódnak. lehet, hogy ott marad levegő.

Ja tényleg, én gőzölős vasalóval nyomtam az ágynak, de csapvizet használtam először és a vízkő eldugított egyet.

Desztillált víz kell hozzá.

A peték csak akkor kelnek ki gyorsan, ha megérzik a jelenléted, ne kérdezd, miből. Lehet, hogy azt nem pusztítja el a kén sem, bár ki tudja. Jobb, ha takarítasz is.

Kén! Nahát?

Ja igen, tényleg trópusi, esetleg mediterrán vidéken volt ilyen eddig, de már máshol is van.

Pesten tuti, mert én ott lakom.

2012. szept. 17. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/59 A kérdező kommentje:

Hát nagyon köszönöm, holnap veszek is és próbálkozok.

Ha sikerül kiirtani, veszek a kén mellé hordót, abba jóféle bort és meg vagytok hívva!

Mégegyszer köszi.

2012. szept. 17. 15:31
 9/59 anonim ***** válasza:
91%

Mifelénk is terjed ez a dög.

Salgótarjánban.

Eddig azt gondoltam, hogy az a láthatatlan dolog valami atka.A z apró legyet észre sem vettem, csak mikor írtátok, akkor fogyeltem fel rá.

Orvoshoz eszembe sem jutott menni, de ezek után nem is fogok!

Hát frankóban nem írtja ezt semmi, rohadt egy dolog.

A csípése meg örökre megmarad, teli vagyok szemölcsökkel tőle. És egyre csak rosszabb lesz

Már az agyamra megy!

2012. okt. 7. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/59 anonim ***** válasza:
100%

Úristen!

Én még nem vettem észre ilyet (le is kopogom, mert kivagyok már attól is, hogy olvastam róla!), erre olvasom, hogy Salgótarjánban is felbukkant (ott lakom).


Légyszi, nem tudnátok nekem pár fotót feltölteni azokról a szemölcsökről? Mert nekem csak a lábfejemen vannak, de azoktól is hosszú ideje szenvedek (hónapok), a bőrgyógyászok sem igazán láttak még ilyet, tehát nem igazán tudjuk, mitől van. Már nyugtatót szedek, annyira szorongok miattuk.


Pár napja (lehet egy hete is volt) észrevettem egy kis rovart, amilyet még soha azelőtt nem láttam.

Már sötét volt, számítógépeztem (ablak már zárva, de egyébként is van rajta háló, bár az ilyen picikék ellen hatástalan). Láttam valami nagyon apró hosszúkás dolgot a képernyőn, először azt hittem valami tetű, majdnem elájultam. Legalább hatszor próbáltam elfogni a zsebkendővel, de mindig valahogy elpattant (bénáztam is, mert nem mertem túlságosan rányomni a drága monitorra a zsepit). Aztán már majd ki esett a szemem, úgy figyeltem és láttam, hogy újra megjelent, de akkor már odarepült. Megnyugodtam, hogy valami picike légy csak elkaptam. Aztán néztem a zsebkendőben és kb. akkora volt, mint egy gombostű hegye! Nem a feje, a hegye!!! Nem kerestem elő a nagyítót, így csak szabad szemmel néztem, de alig láttam, nagy nehezen annyit kivettem, hogy van egy kis (inkább sötét színű, de már nem emlékszem) teste és mintha 2 kissé kerek szárnya lenne. De szerencsére csak azzal az eggyel találkoztam.


Szerintem próbálj meg összegyűjteni párat egy jól zárható üvegbe kérdező, a petékből és a kifejlett példányokból is (lehet elég a pete, hátha ott náluk is kikel...) és juttasd el az ÁNTSZ-hez. Akár írj levelet nekik előtte és kérd, hogy segítsenek és említsd meg, hogy többen is találkoztunk vele, lehet valami új "fenyegetés" van terjedőben, lépni kellene.

Mindenképpen jó lenne, ha be tudnák azonosítani és ajánlanának valamit, mert ez rémes lehet.


Ha esetleg még valakinek kell bőrgyógyász, én a következőt tudom ajánlani:

[link]

Már több kérdést is feltettem és mindig elégedett voltam a válasszal, és aminek külön örültem (elég pánikolós vagyok, minden apróságok fel tudok fújni, emiatt totál hülyének tűnhetek), hogy mindig komolyan vett. Legalábbis a válaszokból azt éreztem, hogy odafigyelt rám és átgondolta a dolgot, mielőtt válaszolt.

2012. okt. 11. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!