Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Nyestet hogy tudom elkapni...

Nyestet hogy tudom elkapni élvefogó csapdával? Mit tudtok ajánlani csalinak?

Figyelt kérdés
Lassan 3 hónapja vadászok rá,pontosabban rájuk,mert legalább ketten vannak.Kifigyeltem őket.Csalinak próbáltam szalámit,fürjtojást,tyúktojást,olajos halkonzervet,banánt,lekváros kenyeret,mézes kenyeret.Persze mindig csak egy csalit alkalmaztam,hetente,2 hetente váltottam,mikor láthatóan nem volt vevő rá egyik sem.A csapdának a helyét is változtattam a 3 hónap során 3szor.A csapdát álcáztam,az aljába próbáltam homokot tenni,fűnyesedéket,földet,egyik sem volt eredményes,a külsejét közben szemeteszsákkal takartam és rá fűnyesedéket terítettem,majd később egy kisebb fa tető alá került be a csapda és földdel volt álcázva.Fogtam a csapdával több sünt is,macska is piszkálgatta,de nyestről nem tudok hogy járt volna benne.A kifigyelés alatt odamentek a csapdához és szaglászták,de bele nem mentek.A csalit kesztyűben teszem a csapdába,és a csapdához is csak így nyúlok.Valakinek valami ötlete vagy javaslata,ami esetleg neki bevált?

2020. júl. 11. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Valahogy olyan helyre rakd a csapdát ahol tuti jár és próbáld leszűkiteni hogy kéztesse azon keresztül tud át menni.
2020. júl. 11. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
2020. júl. 11. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Neeee! :(((( Olyan aranyosaaak :((((((((((((((((
2020. júl. 11. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Na, erre én is kíváncsi vagyok. Itt figyel a csapda a kerítés mellett (ahol tuti jár) már vagy 3 hónapja, komplett svédasztalt pakoltunk már neki bele, de szarik belemenni. Rohadt kis dög. :D


3-as, Gondolkozz kicsit. Az élve fogónak az a lényege, hogy nem ölöd meg. Ha nálunk megvan, akkor költözik valamelyik környékbeli erdőbe, és ott annyit lehet aranyos, amennyit csak akar.

2020. júl. 11. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi évek óta harcolunk a nyestekkel, több - kevesebb sikerrel. Eddig háromszor sikerült csapdáznunk őket. Mindig kivittük őket az erdőbe. Mi nem használtunk semmi álcát és kesztyűt sem, csalinak tojást, vagy lekvároskenyeret raktunk be, a párizsira a macska is rámegy. Mindezek ellenére hármat elkaptunk, úgyhogy nem hiszem, hogy az álcával lenne a baj. Viszont azt figyeltük meg, hogy ha elkapjuk az egyiket (mivel általában párban vannak), akkor a másik már nem megy bele a csapdába, akárhogy is próbálkozunk. Nekünk is fogott már mindent, egyszer a kutyusunk ment bele, amikor még kölyök volt, fogott macskát és sünt is. Olyan is volt, hogy megtanulták kilopni belőle a kaját.


Tehát amondó vagyok, hogy mindegy mit raksz bele, ha az a nyest azelőtt már találkozott csapdával, vagy a saját bőrén, vagy egy másik nyest által, akkor nem fog belemenni. Úgyhogy szerintem más megoldást kell keresnetek.


Az ultrahangos riasztó nálunk nem működött, a nyest spray sem. Szomszéd méreggel is próbálkozott már, de kiszagolják.


Most, hogy van már egy ideje kutya, nem jön annyira ide, de még néha így is látni a nyomait a kocsin, vagy a xarját a kövön.


Valóban aranyosak, de nagyon kártékonyak, az autók motorjában, a padláson a kábelekben tesznek kárt. Nekem már a nyitott ablakomon is volt, hogy bekukucskált. A menyétfélék ugyanakkor a kinézetüknél sokkal veszélyesebbek, nagy karmaik és fogaik vannak, szívósak és gyakran egyből torokra mennek, egy tyúkot, macskát, kiskutyát is legyőz, ha arra kerül a sor.

2020. júl. 11. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
A vadriasztóboltos cucc bevált módszer? Mert pl. olyat is csináltam hogy a csapda mellé raktam az ürülékét,amit egészen máshol hagyott...hátha megtéveszti és kevésbé lesz óvatos a csapdával.Idegen nyestét nem merem,mert félek a következményektől...és a vadriasztós cucctól is ezért tartok.Mert eddig még nem rágott el semmiféle kábelt,se a padláson,se a kocsikba,de úgy tudom akkor kezd el bepörögni és rágni és rongálni mikor egy másik nyest jelenlétét érzékeli,és megy a területharc. A 4esnek igaza van abban hogy ha elcsípem akkor eleresztem valahol távol,nem bántom.Viszont a 4 esnek üzenem hogy én úgy tudom a svédasztalt nem szereti...mindig csak egy csalival szabad csak próbálkozni.Ha valamelyik nem válik be egy bizonyos idő elteltével,akkor kell váltani másikra.Én így olvastam.A csalival pedig szerintem nem lehet általánosítani...állítólag a fürjtojás a kedvence,mégse nyúlt hozzá,még úgyse,hogy a csapdán kívülre is tettem neki,kicsit megtörve.Az adott környezet függvénye is mire vevő az állat...lehet a szemétből él,vagy a kint hagyott kutya,macska kajákból.Az egyik autó motorterében egy fél zsemlét találtunk,ő vitte bele nagy raktározása közben :) És egyik alkalommal egy cseresznyét is találtam a térkövön,nincs cseresznyefám,valahonnan idehozta.Én azt tapasztalom hogy rendkívül óvatos állat,és hamar rájön a trükkre.Az autó alá csibehálót tettünk,azóta nem járt a motortérben.A vizes palackok semmit nem érnek,úgy elsétált mellettük,mintha ott sem lennének.
2020. júl. 11. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Az 1-es jol irta.

Nem tudom tudod e pontosna hol jar az allat es hol akarjatok megfogni, de ha pl padlason akkor minel tobb padlasra felvezeto utjat el kell zarni es egyet meghagyni es a csapdat is odatenni vagy ha csapa (pl kerites menten) akkor arra rahelyezni es meg a csapda elott terelest epiteni (gallyak,agak...hogy tolcserszeruen a csapdaban vegzodjon az utja).

Mindig nagyon kell figyelni arra, hogy a csapda hosszaban jol atlathato legyen inkabb a tetejere rakj takarast de az is termeszetes legyen onnan szarmazo ahova a csapdat kiteszed. Pl padlason ne funyesedekkel szord meg, vagy elotte azt a nyesedeket hagyd kicsit a padlason szaradni.

Csalinak mi olajos halat haszaltunk, de latom azt probaltad. Lehet nezz korul milyen gyumolcs terem nalatok es abbol erettebbet tegyel be. De ha van egy kis véretek diszno vagy tyukvagasbol akkor mindegy mit teszel neki par cseppet tegyel ra. Es azt epp csak csepegtesd a csapda fele ravezetes keppen. Persze ez se feltetlen sikeres. A tojast meg kisse tord fel. Pl beteszel egy eppet es melle egy felbetort tojast.


Meg minel kevesebb zavaras kell. Ha hosszasan keszited ki a csapdat es sokat tokolsz vele, akkor gyakorlatilag az egesz kornyeke a te szagoddal lesz tele es hiaba vettel kesztyut. Ha tartotok allatot kutyat akkor ne kutyas ruhaban tedd ki a csapdat. Viszont ha netan van horcsogod, egereid vagy mas nagyobb haziallatod tyukod akkor valami olyan munkaruhaban helyezd ki a csapdat es pl foldeken hasznalt bakancsban vagy gumicsizmaban ami biztos nem tul emberszagu.

Ezek az allatkak okosak es nehez oket becsapni, de nem lehetetlen.

Meg probalj ki tobbfele csapdat is, meg teszteld le ha tudod, mert lehet nem eleg erzekeny az elsuto resze es az is lehet jart benne nyest, de nem sutitte el es igy el se fogta...

A masik a csapda ele ne tegyel kisebb csalifalatot, mert lehet azzal jollakatod es hulye lenne bemenni.


Es turelem. Neha kell egy het is hogy egy csapda beerjen. Ellenorizd naponta persze, de ujracsalizni athelyezni raersz tobb naponta vagy hetente is akar.

2020. júl. 18. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

7esnek...

Pontosan nem tudom hol jár az állat.Ahogy említettem párszor ki lett figyelve.Van egy fedett kocsibeálló,mellette egy mobilgarázsnak,melynek ablakából belülről rálátni a beállóra és az autókra.Az autók előtt elég nagy térköves rész van.Nem általánosítható honnan érkezik az állat,van hogy a hátsó füves terület közepéről jelenik meg,van hogy a kocsibeálló hátulján a kerítés mentén.Van hogy a széleken közlekedik,van hogy simán végigmegy a platz közepén.A csapdát megtalálja az állat,de ami igazán érdekli az autók,oda mindig kivétel nélkül odamegy,szaglászik,bele nem megy a csibeháló miatt,de néha rámegy a tetejére,körbeszalad rajta,és átugrik a másik autóra,azon is körbeszalad,és ürüléket hagy maga után,majd leugrik és megy tovább...volt hogy odament a csapdához,körbeszaglászta,de bele nem ment,és ment tovább,és volt hogy megállás nélkül elment a csapda mellett.Próbáltam terelést készíteni,ahogy ajánlottad is,talán 2 hét után sem vált be.Természetesen nem minden éjjel figyeltük ki a csapda körüli tevékenységet,leginkább a szalámik tűntek el,illetve az olajos halak.De láttam macskát piszkálni a szalámit,bele nem ment a macska,csak a mancsával piszkálta.És eleinte nem volt éles a csapda,így az eltűnt csalikat nem tudtam melyik állathoz kötni.Főleg mivel később macskán kívül sünt is kaptam rajt,hogy ráment a szalámira,halra,és még a lekváros kenyérre is.Mármint a sün bent is ragadt.De volt olyanra is példa,hogy a szalámi úgy tűnt el a csapdából,hogy ki volt élesítve,és nem oldott ki a csapda.Én azt a nyestnek tulajdonítottam,mert reggelente kiszoktuk venni a csalit,ne rohadjon a csapdába napközben.És hiába próbáltuk úgy kivenni hogy ne oldjon ki a csapda,nagyon óvatosnak kell lenni,és ügyesnek.És ez a célpontunkra jellemző.De biztosan nem tudhatjuk hogy ő járt a csapdában.A másik ami érthetetlen számomra,hogy az autó környéki terület tele van a szagunkkal...és érdekes módon azt a részt szinte kivétel nélkül meglátogatja az állat,annyira érdekli...talán a csapdánál sem lehetne ez probléma.Már nagyon sokat gondolkoztunk mit lehetne kitalálni,átvágni,megtéveszteni,csapdába csalni.Az autókat nem tudom a csapdába tenni :) Arra gondoltunk hogy olyan környezetben élünk,ahol az állat területén bőségesen van élelme,nem szenved hiányt semmiben,így csak a biztosra mond igent,ami kétes számára,azt inkább elkerüli.A "fő" csalin kívül azért szánunk az állatnak a csapda bejárata elé "mellék" csalit,hogy rászoktassuk az állatot.Nem az a cél hogy a mellékcsali elfogyasztása után azonnal bemegy a főcsaliért.Hanem az,hogy megjegyezze hogy ott finomság vár rá...ha eltűnik a mellékcsali,akkor másnap már nem talál az ajtóban csalit,csak a csapdán belül.Amit még szintén engednénk hogy elvigye,és 2-3 alkalom után bátrabban menne a csapda közelébe,és bele és nagyobb eséllyel ragadna bent egy éles helyzetben.És még arra gondoltunk hogy párszor fogtunk sünt,amely bent pihent az éjjel a csapdában.És lehet a nyestek látták,tapasztalták,hogy bent ragadt a sün.És tanulva a sün esetéből nem merészkedik a csapdába.

2020. júl. 18. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!