Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lányok, asszonyok a férjetek...

Lányok, asszonyok a férjetek /párotok ruhásszekrényét ti tartjátok rendben?

Figyelt kérdés

Minden nap igyekeztek a férjetek ruhásszekrényét is rendben tartani? A kulcsszó a rendben tartani-n van , merthogy az valamiért alap , hogy a gyönyörűen kivasalt ruhákat , pólókat, ingeket , nadrágokat szépen behelyezzük mi nők a kis férjecskénknek a szekrényébe.

Magától nyilván nem vasalja ki senki..

Na szóval miután szépen bepakoltatok, és miután a férfi összetúrta a ruhákat, mondván keresi a mindennapi kis ruhácskáit , azt ti igyekeztek utána megint összehajtogatni, hogy a szekrényben rend is maradjon?

Illetve ti mondjátok meg a férjeteknek /párotoknak hogy milyen ruhát húzzon fel vagy hagyjátok, hogy azt a pár ruhadarabot hordja amit szeret, de ami kevésbé csinos?

Valóban ez (is) a nők dolga?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy működik, mert a párom anyukája szerint ezekre a dolgokra nekem nőnek kellene figyelnem..

egyszerűen annyira rosszul esik, hogy tényleg állandóan mosok, vasalok (komolyan napi szinten mosok, már-már túlzásba is viszem) minden holmija a páromnak gyönyörűen ki van vasalva, még kis illóolajos sprével is lefújom, hogy kellemes illata legyen, frissebb legyen és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga...

komolyan..annyira rosszul esik, amikor az ember a lelkét kiteszi, gyönyörű rendet tartok a lakásban és kiszúrja azt a 2 dolgot ami épp nem volt rendben.

Ti hogy kezelitek ezt a helyzetet??

Komolyan nem értem, mert mások szerint is rendmániás vagyok.

Konkrétan ma már véresre takarítottam a kezem, annyit sikáltam, mosogattam , takarítottam.

Szülinapot tartottunk és 8 fő után egy óra alatt mindent elmosogattam , gyönyörűen felmostam (fertőtenítővel) ma már másodjára , mert ugye az ember igyekszik a covid miatt is mindent megtenni, és komolyan sírva tudnék fakadni attól, hogy ilyen....

úgy érzem ha a világ legtökéletesebb nője lennék , akkor sem lennék elég jó neki...

Most őszintén kérlek válaszoljatok, tényleg ez is az én dolgom lenne ?

Még a jogosítványt is nekem kell megcsinálni , mert a párom nem akar jogosítványt, viszont a családban is , főleg majd ha gyerek lesz, ugye kelleni fog, így kénytelen vagyok megcsinálni.

Ok a páromnak diplomája van , nekem nincs, de 3 szakmám van egy negyediket egy évig tanultam (rájöttem , hogy nem nekem való) , mellette folyamatosan dolgoztam, közben csináltam egy középfokú nyelvvizsgát csak úgy és most vezetni fogok járni.

Minden kis pénzem a tanulásra, saját magam fejlesztésére költöttem, akkor most rosszabb vagyok vagy kevesebb mint a párom, mert nekem nincs diplomám?

Ő egyszer elvégezte az egyetemet, azóta ha hazajön munkából csak játszik...

engem nem zavar, mi jól megvagyunk, sőt ha megkérem bármire segít a takarításban (elmosogat, néha felsöpör) de igazából főleg mindent én csinálok. Főzni is szokott néha ami tök jó.

Részemről a takarítás miatt nincs sok konfliktusunk, mert megvannak a kis trükkjeink, hogy mivel lehet kiváltani a takarítást (pl. egy masszázs) de azt gondolom, hogy amíg én is ugyanúgy dolgozom, addig alap hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából néha.

Sőt..én azért nem olyan könnyű fizikai munkát végzek és mégis itthon nekiállok takarítgatni, megcsinálni mindent amit kell.

Nem mintha lenézném az ő munkáját, de tudom, hogy azért neki sokszor sokkal lazább a munkája mint nekem.

Komolyan nagyon elszomorít az anyukájának a hozzáállása.

Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből..

Főleg a mai világban úgy érzem a nők most már annyi szerepet vállalnak , hogy nem csoda , ha néha kibuknak..

Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Tényleg minden a mi dolgunk?nov. 17. 22:28
 41/97 anonim ***** válasza:
100%
Bele sem nyúlok a szekrényébe, valamelyikünk bedobálja a szennyest a mosógépbe, egyikünk kitereget, másik hajtogat, aztán mindenki bepakol a sajátjába. Most hogy belegondolok még sose nyitottam ki a ruhásszekrényét.
nov. 18. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/97 anonim ***** válasza:
88%
A kb 50-60as nők nagy része(nem mindenki) úgy nevelkedett h minden a nő dolga. Anyós nálunk volt épp, férjem készült dolgozni.. Es megkerdezte h mit visz enni.. Tőlem... Azt várta (ismerem 10 éve) hogy berakok enni a férjemnek. Miért tenném? Majd eldönti ő, hogy mit szeretne vinni és azt visz🤷‍♀️ Nyilván volt választási lehetősége, mert volt itthon többféle. Gyerek előtt 50-50%-ban csináltuk a hazimunkat. Gyerek utan eltolodott az arány. Most hogy dolgozom, megint visszament, bár nem 50%-ra,ugyanis órában kevesebbet dolgozom nála és míg nekem szellemi, neki fzikai talpalós melója van. De ő is marad sokszor tp-en a gyerekkel.. Akkor övé a háztartás.. Ugy mint ha en lennék itthon. Vasalni.. Utoljara a babaruhakat vasaltam. Meg néha inget ha megyünk valahova. De ha folyamatosan vasalni kéne.. Hát megcsinalná magának. A szekrenye? Biztos hogy nem pakolom össze! Ha mindig remdbe tenném igénye se lenne hogy rendbe tartsa ő maga.. Ott meg abban a pillanatban azt mondtam volna hogy a szekrényben csúnya dolog turkálni, mert lehet benne olyan dolog amihez semmi köze. Pl.neki ajándék vagy nektek szexuális segédeszköz.. Es otthagytam volna. Biztos hogy nem vagyok ennyire megfelelési kenyszeres hogy tomkretegyem magam más véleménye miatt...
nov. 18. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/97 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó vagyok.. Es ebben a helyzetben nem gondolkodnek gyerekvallalason.. Minek. Mar van neked egy🙄
nov. 18. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/97 anonim ***** válasza:
91%
A férjem tart rendet a saját szekrényében sőt ő Vasalja ki a saját ingét ha akarja ,és anyukám 1x járt lakásunkban akkor is csak hibát kereste és mondta magáét,na onnantól ő nem jöhetett hozzánk,ez az én döntésem volt inkább én mentem hozzá.
nov. 18. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/97 anonim ***** válasza:
70%
Vasalni csak a gyerekek ruháját vasalom ,az is pont elég mivel 3 gyerekem van és mellette dolgoztam mindig most sajnos nem mert a munkahelyem covid áldozata lett be.kellet zárni.
nov. 18. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/97 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam a válaszokat.

Nem. Kimosom, összehajtogatom, beteszem és kész. Van, amikor ezt ő csinálja. Nem csecsemő már, ha kupi van, majd rendet rak magának. :)

nov. 18. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/97 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de tényleg nem természetes, ahogy a párodról írsz. Nem tudom, hogy ez csak az idegesség miatt van így, vagy ez a megszokott.

"Ruhacskáit", "ha hazajon, játszik", "megvannak a trükkjeink, hogy válthatja ki a házimunkát", "ha rászólok megcsinálja"... Ugye te is látod, hogy úgy hangzik, mintha egy 5 évesről írnál?

Az anyósod gáz, de a ti kapcsolati dinamikátok sem egészséges ezek alapján.

nov. 18. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/97 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és 3 diplomám van, a férjemnek pedig 1, a háztartás viszont közös. Nem hiszem, hogy a végzettségnek kellene ezt befolyásolni.
nov. 18. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 49/97 anonim ***** válasza:
90%

Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből.


Az megvan, hogy a gyerek elsősorban a példák alapján tanul?


Nekem baromira ellentmondásos, amit írsz, fogalmam sincs, hogy kerül bele nyelvvizsga meg diploma, a kutyát nem érdekli, mivel mostál fel (de ugye a vírust most mindenbe bele kell keverni). Nekem egy szokásos gyk-s mesének tűnik.

nov. 18. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 50/97 anonim ***** válasza:
100%

Nem szokta osszetúrni a szekrényét, de néha kicsit megigazítom mikor berakom a tisztát. Az inget vasalva berakom, a gyűröttet eldugom mert képes úgy is felvenni a kedvencét 😅 de ha megy/ünk valahova és ing kell akkor gyorsan megvasalom neki. Hétköznap pólót hord, meg 99%-ban nem szólok bele mit vesz fel. Már felnőtt, tudod 🙂

Az én szekrényem lehet rumlisabb is 😆

A házi munkát ő is el tudja végezni, gyakran ő mosogat, tereget, porszívóz, nem "segít" hanem mondja h "majd én megcsinálom". Mert azt nem segítségnek hívjuk ha én rakom be a mosást ugye?

Mondjuk nem vagyok tisztaság mániás, de rend van. Többször takarítok mint ő, mert jobban ráérek, de van h ő főz vagy együtt készítünk valamit. Ebből sosem volt problémánk h hogyan osztjuk be a házimunkát. (9 éve együtt élünk)


Ami anyóst illeti, kizárt h rendezkedni engedném, de nem is akarna, mert normálisan leváltak egymásról a fiával.

Te már hagytad belefolyni a dolgaitokba, innen nehéz visszatáncolni. Ahogy a férjedet is hagyod h ne csináljon semmit. Most már nehezebb lesz rávenni. Esetleg szólhatnál neki h dobjon be egy mosást mielőtt leül játszani. Aztán ha kész, teregessen ki. Vagy emlegesd fel h amióta vele élsz, nem rakott be mosást így épp itt az ideje h a régi jó szokást felelevenítse!


Nekem kicsit úgy jön le h "ő diplomás, nekem 3 szakmám van és nehéz a munkám, mégis én csinálom a háztartást". Kevesebbre tartod magad emiatt?

Belehelyezkedtél ebbe a szerepbe és puffogsz miatta. A kérdés h akarsz-e változtatni, vagy inkább játszod az áldozatot és idővel megkeseredsz miatta.

nov. 18. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!