Anyósomat hogy tudnám meggyőzni, hogy amit állít, az hazugság?
Előzmények:
A férjem alkoholista és 6 évig tűrtem. Ezután néhány hónapja azt mondtam a férjemnek, hogy ez így nem mehet tovább; mivel a családtagok és jómagam, no meg az orvosok számtalanszor győzködték a férjem, hogy menjen elvonóra és keményen határozza el, hogy nem iszik, semmit sem használt, elköltöztem a férjemtől azzal a kikötéssel, hogy kb. 1 évig külön élünk, ez alatt intézkedjen, menjen orvoshoz, elvonóra, mert én nem az alkoholhoz, hanem hozzá mentem feleségül, nem normális, hogy nem mosakszik, elhanyagolja magát, az ital a legfontosabb és már impontens is lett. Nem lehet vele megjelenni sokszor, mert vagy részeg, vagy másnapos.
Nem elhagyom, nem válok el, csak külön költözök, hogy lelkileg összeszedjem magam a több éves alkoholos légkör miatt, amit teremt(ett) maga körül.
A tényállás:
Anyósom pedig azt híreszteli, hogy elhagytam a beteg fiát, egy hálátlan, semmirevaló vagyok emiatt és a férjemnek mondta, váljon el tőlem és keressen magának új feleséget. Erre azt mondta a férjem, "de hát nekem vagy feleségem" - azaz én magam.
Az, hogy befeketít az anyósom, kikérem magamnak és ezt meg is mondtam neki, illetve azt is, hogy ne avatkozzon bele a mi életünkbe.
Nem akarok anyósommal felemelt hangon beszélni, de alapból is összeférhetetlen, még a veje is, a sógornőm férje is egyszer felpofozta.

21.)
Mivel azt állítja, hogy elhagytam az alkoholista fiát, azért, hogy ne hazudozzon ilyet senkinek!
Amúgy semmi köze a magánéletünkhöz, tehát ezért is szólhatnék neki, hogy ehhez tartsa magát.
Én sem szólok bele az ő magánéletébe és egyáltalán senkiébe.

Honnan tudod, hogy miket mond rólad?
És miért is nem akarsz felemelt hangon beszélni, ha már egyáltalán akarsz?

Anyóst nem fogod tudni meggyőzni.
Az is elképzelhető hogy ha amíg távol vagy mégtöbbet iszik majd azt anyós rádkeni hogy miattad iszik, mert érzelmileg kihasználod vagy hasonló logikát teljesen nélkülöző hülyeség amit egy alkoholista férjet nevelt anyós mondhat.

Arról nem beszéltél hogy miért kezdett el inni a férjed?
Milyen gondjai vannak az életben, amire ez a "megoldást" találta ki?

Pszichiátriai gyógyszerekre tilos inni, még jobban függő lesz csak tőle. Jó sokáig bírtad ezt az állapotot, le a kalappal. Anyósoddal tényleg ne foglalkozz, az enyém is veszi a piát az alkoholista férjének és fiának, aztán meg veszekszik velük, hogy részegek. A fiú legalább már nem iszik egy ideje, mert jól összevesztek.
Annak szerintem nem lesz jó vége, hogy most az anyjánál van, de az sem lenne megoldás, hogy te ezek után visszamenj. Elég kár, hogy ilyenkor nem lehet valakit az akarata ellenére is elvonóra küldeni. Kitartást és sok erőt neked, bármit is hozzon az élet vagy bárhogy is dönts!

26-os: nem láttam olyan alkoholistát aki minden ok nélkül, csak szórakozásból alkoholista lesz. De ha mélyebbre ásnál a felszínnél (vagyis hogy alkoholista), akkor te is látnád, hogy van valami mögötte, ami miatt ilyenné vált.
Persze egyszerűbb csak köpködni, de attól nem fog megváltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!