Anyósoméknak előre kellene köszönnöm, ha meglátogatnak minket a saját házunkban?
Szerencsére viszonylag ritkán járnak itt, évi 2-3 alkalommal. A lányuknak egyes számban köszönnek egy "szia"-val és megpuszilják, majd némán bámulnak rám és láthatóan azt várják
hogy szívélyesen üdvözöljem őket, aminek rendszerint nem teszek eleget. Legutóbb épp tegnap jártak itt, és miután elmentek a felésegem lecseszett, hogy milyen modortalan vagyok amiért nem köszönök a szüleinek előre.

Az illemszabályok szerint igen, mert ök az idösebbek és ök a vendégek.
De ha családon belül ilyenen problémázol, ott elég nagy baj van veled. A feleséged meg jobban tenné, ha keresne egy normális férfit maga mellé, nem egy hisztis kölyökkel élne együtt.

Alapvetően a fiatalabb köszön előre az idősebbnek.
És igen van ilyen "illemszabály" hogy az érkező köszön a már ottlevőknek,de házigazdaként ne essen már nehezedre ÉVENTE 2-3x üdvözölni a feleséged szüleit,na...

Évi 2-3 alkalom miatt így kiborulsz?
Az természetes, hogy megpuszilják az unokájukat, addig te oda dobhatsz egy sziát vagy hellót. Ennyit csak megér a családi béke

Első válaszoló rendkívül diplomatikusan leírta a lényeget.
Szerintem te egy narcisztikus gyökér vagy. Örülj neki hogy a feleséged nem szabadult még meg tőled. (én már elzavartalak volna az biztos)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!