Miért pityeredett el apósom?
Anyósom már nem él, apósom él még. A sógornőm nem költözött el a szülői házból, ott él a családjával. Sajnos volt időszak, mikor nagyon felhígult a kapcsolattartás, mivel a sógornőm állandóan támadt, hogy én az örökségért vagyok a bátyjával, meg ha ott vagyok nálunk miért csak ennyit fizetek a közösbe (Egész hónapban nem voltunk ott, de mivel ők felújítottak és a mi (al)mérőnkre ment az áram, megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó kifizetni!). Ha ott voltunk, egyszerűen nem lehetett kikerülni. A végén már alig mentünk. Volt időszak, mikor az volt mondva, hogy "mi majd csak akkor tartjuk a markunkat, mikor már apósom nem él". Meg hogy férjemet nem érdekli, mi van az apjával, meg ha látogat is ne kérjen kölcsön semmit, mert csak apósom kihasználja (...) Annyit mondok erre, hogy amióta én belekerültem ebbe a családba a sógornőm, állandóan magára akarja íratni a ház felét. És ez apósomnak ki is van mondva, mert hogy majd ő rendezi idős korára. (Voltak ügyvédnél, csak az ügyvédnő megmondta, amíg nincs rendesen megbeszélni mi merre hány méter addig felesleges. Mivel a férjem ott mondta ki, hogy igen ő csak az ő lakrészét kéri, ami több mint az egész örökség fele! Apósom szerintem eddig ezt nem látta át. Akkor kijelentette, ha ő már nem lesz... Egyszer nekem is mondta, hogy nincs pénzünk őt kifizetni. Mondtam neki, hogy mérettesse fel, mert még ne hogy neki kelljen fizetni a másik két örökösnek. Na, utána még jobban ment a támadás. Jogilag én tudom hogy se nekem se az élettársnak nincs köze, de ő remeg az egészen) Jó, csak a történet szempontjából az is lényeg, hogy van még egy örökös. Őt is elüldözte! Ő rá is ezeket mondja apósomnak, hogy csak a pénz, az örökség, arra vár, hogy meghaljon..
Mikor megszületett a fiúnk, ünnepekor vagy mi mentünk vagy ők jöttek. Úgy nem tudott apósom eljönni, hogy a sogórnőm ne hívja fel! (2x is hívta mondvacsinált okokra!) Meg néha néha mi is beugrottunk a fiammal, de a férjem ment, ha kellett segítség vagy csak beugrott. Élettársa van, aki normális és nem pénzhajhász, már őt is elüldözte párszor! Mivel a másik unoka tulajdonképpen ott nőtt fel, nehezményezte a papa, hogy a másik unoka miért távolságtartó. Erre az élettársa is mondta, hogy neki is mozdulnia kellene néha.
Most apósom egy hétig intenzíven feküdt. Sok nő van körülötte, de mi is vittük neki a kedvenc ételét és meglátogattuk. Ott is pityergett, ahogy beszélgettünk. Majd hazajött és mentünk az unokával. Egész nap beszélgettünk, nyugodtan nyitottan. Játszott az unokával, aki már az első perctől fogva bújt hozzá, hívta ide oda, fociztak (... 2,5 éves). Többször láttam rajta, hogy elpityeredett. Szerencsére nem volt otthon a sógornőm, sokkal másabb volt a légkör. Úgy éreztem, hogy apósomék nyitottak felém is. Régen olyan kérdéseik voltak, hogy nem bírtam ott maradni. (Idővel ezért sem mentem már.) Például mikor megvettük az első lakásunkat (elindultunk, nem ott maradtunk valamelyik szülő nyakán), kérdőre vontak, hogy miért vettünk fel hitelt és hogy kinek a nevén van. Ők nem vágtak volna bele. Meg hogy férjemnek eszébe se jutott volna ez.
De most nem így volt. Lehet, hogy most jutottunk el olyan pontra, hogy normális kapcsolatban tudunk lenni?

válasza:Te még hiszel a mesékben?
Azért pityergett após mert intenzíven volt, megérintette a halál szele.
Ha eddig nem igazán érdekelte a gyereked ezután sem fogja. Még pár hétig pityereg, aztán ha felépült minden olyan lesz mint régen.
Ne láss bele semmit. Mert nincs.

válasza:Jó zavaros a történet, de én igazából azt nem értem, te minek avatkozol bele ebbe egyáltalán? Annak a háznak a sorsa nem a te dolgod, mivel nem élsz ott, nincs benne tulajdonrészed, és az örökség sem téged fog illetni. Neked nem tiszted kiadni apósodnak, hogy "mérettesse fel" a házát. Az ilyen ügyeket a tulajdonos(ok) intézik, amennyiben ők úgy döntenek.
Minden ilyen jellegű kommunikáció a családtagok között kellene, hogy történjen, neked meg teljesen kimaradni belőle, és akkor a sógornőd sem tud kötekedni veled.
A férjed dolga ezeket intézni, nem a tied. Te max a férjeddel kell, hogy megbeszéld ezeket, neki elmondhatod a véleményedet, de az ő családi házuk nem a te problémád!
#3 Nem apósomnak mondtam,hanem a sógornőmnek,mert ezen a témán lovagolt akkor is. Ez 10 éve történt. Én azóta csak felületes dolgokról beszélünk, ha nagyon muszáj.
Én csak arra akartam utalni,hogy hátha kapunk egy esélyt,hogy fele se igaz annak, amivel apósom feje tömve van és talán velünk is tölt egy kis időt. (Fia és az unokájával)
Ment a zöld kéz.

válasza:Nem értem, hogy jön ide apósod ingatlana, meg milyen örökösökről zagyválsz. Itt nincsenek örökösök, mivel a tulajdonos él.
Sógornőd pattoghat kedvére, azzal neked nincsen dolgod, ahogy már írták. Apósod ingatlanának tulajdonjogán sincs dolgod rendezkedni, mert nem tartozik rád semmilyen szinten, te nem vagy közvetlen családtag, nem örökölsz semmit, és a férjed, ha örököl, az sem lesz a tiéd.
A kapcsolattartáshoz apósodnak nincsen kedve, ez is világos. Ha neki is fontos volna, ő is tenne érte. Nem kell erőltetni, nincs értelme. Ha akar, majd keres titeket, meglátogat titeket. Ha meg nem, tiszteletben kell tartani, hogy neki ennyire van igénye csak.

válasza:

válasza:#5 Úgy jön ide, hogy ő a fejébe vette,hogy mindenki a pénzért van ott. És aki nem partner abban,hogy az apja a javára aláírja a papírt el mar onnan. Az állandó viták miatt egy évre meg is szakadt a kapcsolat. (Nem az örökség miatta viták voltak, hanem kamu viták,amit a sógornőm generált.)
#6 nyilván, ez is közrejátszik.
Ment a zöld kéz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!