Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha nincs kedvem...

Mit tegyek, ha nincs kedvem jópofizni az anyósommal anyák napján?

Figyelt kérdés
Tavaly is csak azt hallgattam, hogy bezzeg ő micsoda csodálatos anya volt.

ápr. 27. 12:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

19.: Attól még lehet a férjjel jó a kapcsolat, hogy az anyóssal nem. Miért kellene elválni? A férj elmegy egyedül az anyjához köszönteni és meg van oldva a dolog. A feleség ebből kimaradhat, vagy küld egy köszöntő, formális e-mailt vagy képeslapot és ennyivel le lehet tudni.

Egy családon belül külön személyek vannak, simán lehet olyan, hogy valakit szeretsz, mást meg nem, ki se állhatod. Ezt lehet kezelni.

ápr. 28. 12:58
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

21

De családon belül alap lenne amasik tisztelete. Attól, hogy nem szeretem az anyosomat, a férjemet még igen és bizony anyós az ő anyja, ő szereti, ergo mwg kap tőlem minden tiszteletet. Anyák napján meglatogatni nem egy akkora program, amibe bele kellene halni. Még mindig azt mondom, gondoljon bele az, aki utálja az anyósát, hogy valószínűleg ő is anyós-apos- lesz egyszer és nyilván nem lesz kellemes, ha őt utalja majd a menye/veje.

ápr. 28. 13:08
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

22.: Az alap tisztelet szerintem annyi, hogy nem sértegetem, gyalázom. Viszont a szeretetet nem lehet kierőszakolni, az odamenni jópofizni pedig vagy a megfelelési kényszer, vagy a képmutatás megtestesülése lehet.

A másik, hogy akinek gyereke van, még válhat nagy eséllyel anyóssá-apóssá maga is, de minden kapcsolat más. Vannak valóban jó anyósok. Nem kellene merev szabályokat alkotni arra nézve, hogyan kell viselkedni mint meny.

ápr. 28. 13:13
 24/26 anonim ***** válasza:
28%

"Vannak valóban jó anyósok. "

Simán lehet hoyg a kérdező anyosa is valójában jó anyós, csak a kérdező ki enm állhatja. Ha olyan xar lenne, akkor a saját gyereke se szeretné, nem gondolod?

ápr. 28. 13:16
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
24.: Ő csak jobban tudja, mint te, a vadidegen hozzászóló. Másrészt valaki működhet jól anyaként és rosszuk anyósként. Vagy a fia nem látja, hogy kissé toxikus személy az anyukája (ez is gyakori).
ápr. 28. 13:38
 26/26 anonim ***** válasza:
Én nem megyek hozzá, nem az anyám, utálom is, nekem névnapom, neki születésnapja lesz. Annó mondta hogy ez az ő napja volt, de mióta beléptem az életükbe, muszáj osztoznia. Hát akkor Majd megy a férjem hozzá, én meg megyek a lányommal anyumhoz. Majd utólag megköszöntjük.
ápr. 30. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mit tegyek anyósommal?

Elég régóta rosszban vagyunk, de mióta megszületett a gyerekünk teljesen kifordult magából. Néhány eset hogy értsétek. - ha eljönnek hozzánk megnézni az unokát, mindenbe is bele köt, beleszól. Múltkor pl megjegyezte hogy milyen szép rend van nálatok, végre volt idő...

Mit csináljak az anyósommal?

Olyan dolgokba kontárkodik bele amiről halvány lila fingja sincs. Van egy elképzelése hogyan kell csinálni a dolgokat, úgy ahogy ő tanulta lánykorában és később. Csakhogy nekünk más az életvitelünk. Idejön, és úgy elkezd tenni-venni a házban hogy közben itthon sem...

Ezek után mit kezdjek anyósommal, a kapcsolat ezután ilyen lesz?

Anyósom nagyjából egy éve neheztel rám, mindig éreztem hogy valahogy fura velem de ennyi. Pár hete viszont nem bírtam ezt a feszültséget, úgyhogy rákérdeztem. A baja az, hogy tavaly a születésnapomra a szüleimtől egy utazást kaptam ahová velük mentem el (tehát a...

Mit tegyünk anyósommal? Valószínűleg demens és hamarosan nincs hol laknia.

Az albérletéből kiteszik, másikat pedig nem tud szerezni annyiból, amennyi nyugdíjat kap. A gyerekei sem állnak túl jól, nem tudnak segíteni. Mit lehet ilyen esetben tenni?

Mit csináljak az anyósommal?

A férjemet mindig is irányítani akarta, de ő nagyon makacs típus 14 évesen elköltözött otthonról rokonokhoz az ország másik felére onnan ahol az anyja lakott (nyilván talnulni). Aztán mi egyetem alatt össze jöttünk, és a kedves anyós utált mert ő nem ilyen feleséget...

Hogyan értessük meg anyósommal, hogy nem kell helyettünk titokban szelektálni a gyerekek játékait?

Sajnos anyagiak miatt együtt élünk. Nem ideális de, máshogy nem tudjuk segíteni. Valami állandó kényszert érez arra, hogy a gyerekeink játékai között pakolásszon és kiselejtezze a már nem megfelelőeket, tanárnő volt és 4 gyereket felnevelt, szóval ő aztán mindent is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!