Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális ez a szituáció?

Normális ez a szituáció?

Figyelt kérdés
Jelenleg 36 hetes terhes vagyok. Szóba jött tegnap ebédnél, hogy a férjem és anyukám is bent lesz szülésnél, ő mondta, hogy ő is ott akar lenni, mondtam arról szó sem lehet, nem olyan jó a viszonyunk. Mivel a férjemmel mindketten ott dolgozunk, senki nem problémázott rajta. Az anyós innentől kezdve furcsa volt, este felhívta a férjemet (szándékosan kihangosította, nem tudta hogy hallom), hogy én mekkora egy önző dög vagyok, csak az én akaratomat veszem figyelembe, meg anyámnak nincs több joga bent lenni szülésnél, mint neki, mert ez az ő unokája is. Mondta a férjem, hogy mivel én szülök, az én döntésem, hogy azon a napon kivel szeretnék lenni, és valszeg nem érezném jól magam, ha ő is bent lenne, úgyhogy ezt fogadja el, mert nincs rá mód, hogy bent legyen. Ezután jött a kisajátítom a fiát, az én családomat többe nézem (nyilván), de majd ő felhív engem és elmagyarázza a dolgokat. Na, ma reggel felhívott, hogy mekkora egy önző dög vagyok, és képzeljem el, a fia megengedte, hogy bemenjen (nyilván nem) úgyhogy ebbe beleszólásom nincs többé. Mondtam neki, hogy a szülőszoba helyett a pszichiátriára jelentkezzen be és örüljön, hogy ezek után a gyerek közelébe engedem. Azóta 15 percenként hívogat és üzeneteket ír.

aug. 31. 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
53%
Anyukádat a gyerek készítéséhez is elhívtad?
aug. 31. 12:13
 2/73 A kérdező kommentje:
Nem értem a kérdést
aug. 31. 12:17
 3/73 anonim ***** válasza:
70%
A szülőszobára pont annyira való a szülő, mint a hálószobába. Erre céloztam. Szerintem kezdj el leválni anyádról, mielőtt nem késő.
aug. 31. 12:25
 4/73 A kérdező kommentje:
Anyukám 40 évig volt szülésznő, hidd el itt nem a leválásról van szó, hanem arról, hogy az első szülésemnél, veszélyeztetett terhesként biztonságban érezzem magam, MISKOLCON.
aug. 31. 12:27
 5/73 anonim ***** válasza:
93%

"meg anyámnak nincs több joga bent lenni szülésnél, mint neki,"

De igen, annak van joga bent lenni, akit TE akarsz. Anyós pajti pedig bekaphatja (ezt tudatosítsátok is benne).

aug. 31. 12:35
 6/73 anonim ***** válasza:
93%

Abszolút jól kezelted, majd ha ő szül, akkor ő eldöntheti ki legyen a szobában. (És pacsi a férjednek, szuperül kiállt melletted).

Szólj férjednek hogy letiltod mert zargat (mert valszeg őt kezdi el keresni ezután) aztán tedd meg, nem hiszem hogy kell neked a stressz.

aug. 31. 12:49
 7/73 anonim ***** válasza:
97%

A szülés egy intim, kiszolgáltatott és kemény fizikai-lelki folyamat, nem egy családi mozielőadás, amire bárkinek „joga” van jegyet váltani az unoka miatt.

Szólj a párodnak, hogy tegye helyre az anyját, mert egy hónap múlva a szoptatásba akar beleugatni, meg a fürdetésbe, altatásba.

Édesanyád lesz a szülésznőd is egyben, vagy "csak" érzelmileg támogat majd?

aug. 31. 12:56
 8/73 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az anyós szomszédját is hívjátok el.
aug. 31. 12:56
 9/73 anonim ***** válasza:
88%
Hasznos lenne egy olyan szabály, hogy egy szülésnél csak egy hozzátartozó lehet bent.
aug. 31. 12:59
 10/73 anonim ***** válasza:
84%
#7 azt irja hogy 40 evig volt szulesno az anyja, tehat most csak lelki tamogatast nyujt (jo esetben, rosszabb esetben beleszol a szemelyzet munkajaba)
aug. 31. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden adott szituációban szorongást érzek ,ez normális?

Nemrég véget ért egy igen hosszu kapcsolatom , melyet igazábol már annyira nem is bánok mivel nem működtek jól a dolgok, sokszor mar kellemetlen volt, azonban képbe került egy fiatal hölgy akiért eléggé odáig meg vissza vagyok annyira szépnek találom. Nos a lányt még...

Ez a szituáció normális?

Szerintetek normális, hogyha ismerkedésnél egy fiú próbál a lány baráti társaságával is jóban lenni? Itt arra gondolok, hogy megkéri a lányt, hogy csináljon csoportot amiben benne van a lány pár barátnője, tehát inkább egy baráti társasághoz akar tartozni, mint egy...

Véleményt szeretnék kérni az adott szituációról. Csak szerintünk nem normális ez?

A párom öccsének (25éves) lett új barátnője (27). Elég furcsának tartjuk a lányt, rossz híre van a városban is. Egyik pasit "feji" a másik után. Most a sógorjelölt fizeti neki az albit mert pár nap után összeköltöztek. A lány nem ad bele semmibe. Keveset van otthon...

Normális, hogy anyukám 21 éves koromban is így viselkedik? Mi a véleményetek a szituációról?

Egyetemista vagyok, elég messze élek az (egyetem miatt) a városomtól, a barátaimtól. A barátaim szinte minden héten találkoznak, de én csak ritkán tudok velük lenni, mert nem tudok hazajárni gyakrabban a távolság meg a tanulás miatt. Most vizsgaidőszakban a barátaim...

Szerintetek, normális az alábbi szituáció?

Ha megbetegedek, mindjárt (főleg apa) hibáztatnak, hogy "nem tudsz magadra vigyázni?" s ami a legeslegjobban bánt, hogy azt mondják, csődbe viszem a családot a betegeskedésemmel o.O Most 38°C lázam van, fáj a torkom, elég beteg vagyok.. erre tegnap délután, mikor...

Normális az anyám? Mit gondoltok a következő szituációról?

Vettem egy autót. Anyum folyton kölcsön kéri, de lepadkázza, meghúzza, tilosban parkol, képtelen kikerülni a kátyúkat, szóval amit csak el tudtok képzelni...Jogosítványa van,de vezetni abszolút nem tud szegénykém. Mondtam neki,hogy neki is van autója,használja azt,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!